$
הייטק והון סיכון

סקר חדש: אנו בפתחו של גל אקזיטים

לפי נתוני חברת דלוייט בריטמן אלמגור זהר, 43% מבכירי קהילת ההון סיכון בישראל סבורים ש-2013 תהיה עמוסה במיזוגים ורכישות. זוהי רוח אופטימית חדשה, אשר מזכירה את של 2011

אסף גלעד 11:5929.04.13

לאחר שנתיים של קיפאון, האקזיטים חוזרים: כך לפחות חושבים אנשי ההון סיכון בישראל, המשקיעים המרכזיים מאחורי חברות הייטק ישראליות. 43% מאנשי ההון סיכון סבורים כי בשלושת הרבעונים הקרובים מספר המיזוגים והרכישות של חברות הייטק ישראליות רק ילך וייגבר.

כך עולה מסקר ה-VC Indicator לרבעון הראשון של השנה, שערכה פירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בריטמן אלמגור זהר וכלל יותר מ-50 בכירים בקהילת ההון סיכון בארץ. זהו נתון שיא שנרשם בפעם האחרונה רק בשנת 2011, אז עמד ממוצע האופטימיות על 42% מכלל אנשי ההון סיכון. לשם השוואה, לפני שנה, עמדה רמת האופטימיות באשר למיזוגים ורכישות על 9% בלבד מכלל אנשי ההון סיכון.

 

טל חן, שותף וראש מגזר ההייטק בדלויט בריטמן אלמגור זהר טל חן, שותף וראש מגזר ההייטק בדלויט בריטמן אלמגור זהר

 

הענקיות הגלובליות לוטשות עיניהן אל ישראל

 

בחלוקה לפי תחומי תוכן, מרבית המשקיעים שנשאלו סבורים כי עיקר האקזיטים יגיעו מתחומי האינטרנט, התוכנה ואבטחת המידע. להערכתם, סיכוייהן של חברות בתחום הקלינטק והשבבים להימכר או לבצע הנפקה בשלושת הרבעונים הקרובים נמוכים יותר.

 

בבחינת רשימת האקזיטים מאז תחילת השנה עולה כי הסקטור הגדול עד כה בהיקף האקזיטים הוא מדעי החיים שרשם מעל מיליארד דולר הכנסות למשקיעים, על חברות כגון פרולור, אלמה לייזרס ודי.בי מושן. לאחריו נמצא מגזר התקשורת במסגרתו נמכרו שתי חברות במחירים של מעל 400 מיליון דולר לחברה: אינטוסל וסייאופטיקס.

 

רו"ח רו"ח טל חן, שותף וראש מגזר ההייטק בפירמה מסביר: "הענקיות הגלובליות מבינות שיכולת ההישרדות שלהן בשוק התזזיתי תלויה ביכולתן להציע מוצרים חדשניים באופן מתמיד ולכן הן משקיעות משאבים רבים באיתור טכנולוגיות חדשניות הן לרכישה והן להשקעה. לאחרונה ניתן לראות שמשאבים אלו מופנים לעבר חברות סטארט-אפ ישראליות יותר מתמיד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x