יוטיוב TV: תוכנית המנויים של יוטיוב יוצאת לדרך
אתר הסרטונים של גוגל החל הודיע כי הוא משיק ערוצי וידיאו בתשלום. בעבור דולר לחודש תוכלו לצפות בתכנים שהיו שמורים עד היום לערוצי הטלוויזיה
יוטיוב הודיעה אמש (ה') בבלוג הרשמי של האתר כי היא משיקה ערוצי תוכן פרימיום בתשלום. הערוצים יכללו תכנים כגון תכנית הטלוויזיה לילדים "רחוב סומסום" או קרבות של ליגת ההיאבקות UFC.
- 5 דולר לצפייה: גוגל תשיק תוכנית פרימיום חדשה ביוטיוב
- 20 האתרים הגדולים בעולם: מי מככב אחרי גוגל, פייסבוק ויוטיוב
- יוטיוב הגיע למיליארד גולשים בחודש, גוגל תוהה איפה הכסף
ההכרזה על כוונת יוטיוב להשיק ערוצי פרימיום בתשלום דווחה ב"כלכליסט" בסוף ינואר השנה. בזמנו נטען כי מטרת התכנית היא לעודד את החברות שנטשו את יוטיוב לחזור אליה, ולהפיק תכנים יעודיים לאינטרנט.
יוטיוב השיקה בעבר מספר שירותים שנועדו לייצר לה מקורות הכנסה נוספים, כגון שירות השכרת סרטים וצפיה על גבי הטלוויזיה ביוטיוב Leanback. שירותים אלה מוערכים ככישלון מסחרי, על אף שהחברה לא פרסמה נתונים רשמיים של המכירות שבוצעו דרכם.
בתחום הטלוויזיה המקוונת, התחרות הגדולה ביותר של יוטיוב היא הולו, מיזם משותף שהוקם על ידי שלוש מארבעת חברות הטלוויזיה הגדולות בארצות הברית. האתר מציע, תמורת תשלום חודשי של שמונה דולר בחודש, גישה בלתי מוגבלת לכל ערוצי הטלוויזיה ותכני ה-VOD, כולל עונות שלמות ופרקים חדשים.
מהפכה או חזרה למודל המסורתי?
התכנית החדשה היא אם כן מהפכה אמיתית בתחום, זאת מפני שיוטיוב מתחילה להתחרות באופן ישיר בחברות הטלוויזיה בכבלים ובלוויין ובערוצי ה-VOD המקוונים. התכנית היא המשך לתכנית השותפים שיוטיוב השיקה עוד בשנת 2007, ושאיפשר לשותפי תוכן מובילים של האתר לקבל נתח מההכנסות שמייצרים הסרטונים שלהם.
המהלך מאפשר ליוטיוב לשדר תוכן פרימיום שעד כה שודר באופן לא חוקי באתר. לא נדיר למצוא הקלטות של תוכניות טלוויזיה או אפילו סרטים שמועלים לאתר על ידי משתמשים. אולם, עד היום תוכן מעין זה היה מורד מיוטיוב ברגע שהייתה מתקבלת תלונה בנושא או אם מערך הבקרה הפנימי של יוטיוב היה מגלה אותו.
התוכנית החדשה מאפשרת למפיקים ולבעלי זכויות לקבל תמורה בעד העלאת תכנים, ומאפשרת ליוטיוב (ולגוגל), להתחרות ראש בראש בערוצי השידור המסורתיים. תשלום המנוי ומודל ההכנסות מפרסום בשילוב עם כמות המשתמשים האדירה של האתר - הופכת את יוטיוב למעשה לתחליף או לפחות לערוץ שידור נוסף עבור יוצרים ומפיקים.
לדברי יוטיוב יש כיום כמיליון ערוצי תוכן של שותפים, המייצרים הכנסות. בקשתם העיקרית הייתה לאפשר ערוצי הכנסות נוספים מעבר למודל הפרסום הרגיל. עם התכנית החדשה ניכר כי ביוטיוב מאמינים שמשתמשים יסכימו לשלם סכום צנוע עבור תוכן שעד היום היה שמור לערוצי המדיה המסורתיים.