סכנה לביטקוין: ממשלת ארה"ב מחרימה רווחים מבורסת Mt. Gox
המחלקה לביטחון המולדת חוקרת את בורסת הביטקוין הגדולה בעולם בחשד להלבנת הון והעברת כספים ללא רישיון. הוקפאו רווחים של משקיעים בבורסה, אשר הועברו דרך חשבונו של מנכ"ל Mt. Gox
- אמזון משיקה כסף וירטואלי: אמצעי נוח לרכישה בתוך אפליקציות
- ביטקוין כחול לבן: המטבע הווירטואלי צובר משתמשים בישראל
- מייסד Eurasia: ביטקוין מחשב קיצו לאחור
במסגרת החקירה החרימה המחלקה חשבון בחברת העברת הכספים Dwolla, שמשמשת כחוליה בתהליך קניית ומכירת מטבעות ביטקוין, וחשבון בבנק וולס פארגו - שניהם רשומים על שם מנכ"ל הבורסה מארק קרפלס.
במידה ויורשע בעבירה, עלול קרפלס לעמוד בפני עונש מאסר של עד חמש שנים. בנוסף, כספי הקונים שנשמרו בחשבונות בעת ההחרמה הוחרמו גם הם, אם כי היקפם לא פורסם.
מדוע הסתירה Mt. Gox את פעילותה בארה"ב?
Mt. Gox אמנם פועלת מיפן, אבל כדי לבצע פעילות פיננסית בארה"ב היא זקוקה לנוכחות מקומית, אותה היא מימשה באמצעות חברת בת בשם Mutum Sigillum. במסמכי חשבון הבנק שפתחה נמנעה החברה מלציין שהיא עוסקת בפעילות של העברת כספים, כפי שדורש החוק האמריקאי.
בנוסף, נמנעה החברה מדיווח על פעילותה לרשת אכיפת הפשיעה הפיננסית (FinCEN) במשרד האוצר. המשרד פרסם לפני מספר שבועות תקנה שמגדירה את המסחר בביטקוין כשרותים פיננסיים, שדורשים דיווח לרשת ועמידה בנהלים שנועדו למנוע הלבנת כספים.
מטבע וירטואלי, צרות אמיתיות
מכה זו מגיעה לאחר שבתחילת החודש נתבעה MT.Gox בסכום של 75 מליון דולר על ידי CoinLab, חברה קטנה מסיאטל איתה חתמה על הסכם שיתוף פעולה למכירת שרותים ללקוחות אמריקאים. לטענת התובעים, MT.Gox הפרה את סעיף הבלעדיות בחוזה כשהמשיכה לפעול במקביל ישירות מול לקוחות בארה"ב וקנדה, ונמנעה מלמסור ל-CoinLab את פרטי הלקוחות הנחוצים כדי להתחיל לספק להם שירותים. שיתוף הפעולה עם CoinLab היה אמור לפתור עבור החברה את בעיית הדיווח ל-FinCEN, מאחר ו-CoinLab כבר פעלה בתיאום עם הרשת בעת חתימת החוזה.
באפריל עלתה MT.Gox לכותרות לאחר שהפסיקה את המסחר במטבע הוירטואלי למספר שעות בעקבות נפילה של 61% בערכו ביום אחד. בורסות הביטקוין משמשות מטרה תדירה להתקפות האקרים, ובורסת ביטפלור, שהיתה בעבר הבורסה הגדולה ביותר למטבע בארה"ב, נסגרה לפני חודש לאחר שחשבון הבנק שלה נחסם. MT.Gox אחראית כיום לכ-63% ממחזור המסחר העולמי בביטקוין.