סין שברה את "הפסקת האש" במלחמת הסייבר עם ארה"ב
לפי גורמים בפנטגון, צבא ההאקרים של סין חידש את מתקפותיו על חברות אמריקאיות וככל הנראה שגם על מערכות ממשלתיות. תומס דונילון, היועץ לביטחון לאומי בממשלת ארה"ב, יגיע לסין לדון בנושא לאור המתיחות בין המעצמות
אחרי שלושה חודשים של שקט, חזרו ההאקרים של צבא סין לתקוף מטרות בארה"ב. כך, לפי דיווח של הניו יורק טיימס שמתבסס על מקורות בפנטגון ודיווחי חברות אבטחה, בראשן Mandiant.
- אתר LivingSocial נפרץ: פרטיהם של 50 מיליון לקוחות נגנבו
- פורצי הדרך: הקץ להאקרים? חוקרים חשפו "אינטרנט קוונטום"
- לראשונה: אובמה מאשים את סין בהתקפות הסייבר על ארה"ב
מוקדם יותר החודש פרסם הפנטגון דו"ח רשמי שהאשים את הסינים באחריות לשנים של התקפות סייבר על מטרות אמריקאיות.
זהות המטרות שנפגעו בתקיפה האחרונה לא פורסמה, אבל ב-Mandiant טוענים כי מדובר ברבות מהחברות והגופים הממשלתיים שנפגעו בתקיפות קודמות. לקבוצה המכונה "יחידה 61398" יוחסו מבצעי גניבה של סודות מסחריים, שרטוטי מוצרים ותוכניות ייצור, תוצאות ניסויים במוצרים חדשים ומסמכים עסקיים רגישים מיותר ממאה חברות וגופים בחמש השנים האחרונות.
בין הנפגעות המפורסמות אפשר למצוא את קוקה קולה, שהותקפה ב-2009 לאחר נסיון כושל להשתלט על חברת משקאות סינית, את חברת האבטחה RSA, את יצרנית הנשק העצומה לוקהיד מרטין וחברות הקשורות במשק האנרגיה והחשמל האמריקני.
עניין מרכזי בקשר המתוח בין המעצמות
גורמים בממשלת ארה"ב אמרו כי אינם מופתעים מחידוש הפעילות וכי מדובר בתופעה חוזרת ונשנית שניתן יהיה לעצור רק אם השלטונות הסינים יבינו שיש לה מחיר כבד. לטענת Mandiant, הפסקת התקיפות נבעה מחשיפת הגורמים שמאחוריהן בפברואר האחרון, אבל כעת חזרו ההאקרים מצוידים בכלי פריצה חדשים ופועלים ב-60 עד 70% מהיקף הפעילות שלהם לפני החשיפה. את הנתונים איששה חברת אבטחה נוספת, Crowdstrike.
בעיית ההאקרים הסינים תעמוד במרכז הביקור הקרוב בסין של תומס דונילון, היועץ לבטחון לאומי של ממשל אובמה, שאמר כי התקפות הסייבר הפכו להיות עניין מרכזי בקשר הכלכלי-בטחוני הסבוך בין שתי המעצמות. דוברת המועצה לבטחון לאומי בממשל אמרה כי ארה"ב מצפה שסין תחקור את טענותיה ותכיר בצורך של שתי המדינות לפתוח בדיאלוג כן בנושא. לדבריה סין הסכימה בחודש שעבר להרמה של קבוצת עבודה משותפת.
סין: ארה"ב צבועה ותוקפנית
הסינים, מצדם, מאשימים את האמריקאים בצביעות. במאמר שפורסם ב-People's Daily עיתון המפלגה הקומוניסטית, נטען כי האמריקאים משתמשים בלוחמת סייבר כחלק מההתערבות הפוליטית שלהם במדינות אחרות והביאו כדוגמה את ההתקפות על מחשבי תוכנית הגרעין האירנית (באמצעות תולעת סטוקסנט) שיוחסו לארה"ב וישראל.
במרץ האחרון האשים משרד ההגנה הסיני את ארה"ב בהתקפות מתמשכות על שני האתרים של צבא סין, בהיקף של 144 אלף ניסיונות פריצה בחודש.