$
הייטק והון סיכון

מנכ"ל קוואלקום בישראל: "לא באים לכאן בגלל מדיניות המיסוי"

פול ג'ייקובס, שעומד בראש ענקית השבבים, הסביר כי הכשרון הטכנולוגי הוא שמושך חברות לפעול בישראל ולא הטבות מס. הוא מספר על התחרות מול אינטל ואפל, על היתרונות של קוואלקום על פניהן ועל כיווני הפיתוח הבאים של החברה

אסף גלעד 16:5221.05.13

"קוואלקום או כל חברה אחרת לא מגיעה לישראל בגלל מדיניות המיסוי שלה, אלא בגלל הכשרון הטכנולוגי שקיים כאן. אני חושב שמדינות צריכות לעודד מדיניות מיסוי, אך אנחנו כחברה מסחרית לא פועלים רק משיקולים כאלה". כך אמר הבוקר (ג') פול ג'ייקובס, מנכ"ל ענקית השבבים קוואלקום בביקורו בישראל בהתייחסו לשאלה על מדיניות תשלום המיסים של קוואלקום.

"כפי שקורה לחברות רבות בארה"ב, רוב ההכנסות שלנו לא מגיעות ממנה, אלא מפעילות גלובלית. איננו יכולים לנקז את כל ההכנסות שלנו מהעולם לארה"ב, ולכן בנינו מפעל בטייוואן". את הדברים אמר הבוקר ג'ייקובס על רקע חקירות שמנהלות ממשלות כגון ארה"ב ובריטניה נגד ענקיות טכנולוגיה בהן גוגל, אפל ואמזון.

 

פול ג'ייקובס, מנכ"ל קוואלקום פול ג'ייקובס, מנכ"ל קוואלקום צילום: בלומברג

 

קוואלקום בניהולו של ג'ייקובס מחזיקה 5% מ-Waze, שמנהלת בימים אלה משא ומתן על רכישתה על ידי פייסבוק. ג'ייקובס לא התייחס למשא ומתן עצמו אך שמח להרחיב על השקעתו בה. "כפי שאתם יודעים, Waze מצויה בחדשות בימים אלה", אמר הבוקר. "החלטנו להשקיע בה מלכתחילה כי היא ראינו בה חברה שמעוניינת להיות מנהיגה בתחומה, במקרה זה בשוק הניווט שבו הנתונים נוצרים על ידי המשתמשים. קוואלקום מאוד מתחברת לחזון שבו מכשירים סלולרים יוצרים עולם בעצמם ויוצרים רשת משלהם ותחום ה'אינטרנט של הדברים', שבו מכשירים שונים מחוברים לרשת ומתקשרים זה עם זה מסקרן אותנו מאוד".

 

"אינטל מתמחה במראית עין"

 

ג'ייקובס התייחס גם לתחרות מול אינטל שנכנסת בצעדי ענק אל השוק הסלולרי ומוצריה שולבוהשנה במכשירי סלולר של יצרניות עילית כגון מוטורולה ולנובו. "אני לא בטוח שהמעבדים הסלולרים החדשים של אינטל באמת מתחרים בנו, אבל גם אם כן אין להם מערכת שלמה שמתחרה בנו נכון להיום".

 

שבב A15 של ARM, עליו מבוססים כמה מהמעבדים המוצלחים ביותר של קוואלקום שבב A15 של ARM, עליו מבוססים כמה מהמעבדים המוצלחים ביותר של קוואלקום צילום: בלומברג

 

"אמנם יש להם יתרון עלינו בהנדסת טרינזיסטורים, אבל יש להם עוד הרבה עבודה לעשות ברמת הנדסת המערכת על גבי הצ'יפים (SOC). אינטל מומחים בליצור מראית עין ולדאוג שדברים ייראו טוב. אנחנו בוחנים בשבע עיניים את המהלכים של אינטל, ומבחינתי הכניסה שלהם לתחום המובייל מייצרת תחרות בריאה".

 

קוואלקום הפכה בשנה שעברה לאחת מענקיות הטכנולוגיה הפעילות ביותר בישראל, כשביצעה כאן שתי רכישות - החברות אפוס ודזיינארט. במסגרתן, הגדילה החברה את קרן ההשקעות שלה בישראל וגייסה עוד עשרות עובדים למרכז הפיתוח בחיפה. היה זה רק עניין של זמן עד שמנכ״ל החברה, פול ג׳ייקובס, יבוא לפקח על כל העסק הזה מקרוב. ג׳ייקובס, שהגיע גם כדי לציין עשרים שנות פעילות של החברה בארץ, יסייר בימים הקרובים בארבעת מרכזי הפיתוח בישראל: בחיפה, בית שמש, רעננה והוד השרון, ויפגוש עשרות סטארטאפים, בין השאר גם חברות פורטפוליו בהן מושקעת החברה ובראשן waze שצפויה לחתום בימים אלה על הסכם מכירתה לפייסבוק. ג׳ייקובס ייפגש גם עם מנהלי החברות Wilocity , Pontis ו-Siklu.

 

אתגר תאי הסלולר הקטנים

 

הבוקר (ג׳) נאם ג׳ייקובס בפני קהל של כמאה בכירים מקהילת ההייטק הישראלית בהם. מנהלי סטארט-אפים ומשקיעי הון סיכון. בדבריו התייחס ג׳ייקובס למהפיכה תאי הסלולר הקטנים, שניתנים לפריסה במקומות סגורים או המשדרים לטווחים נמוכים ומסייעים על אנטנות הסלולר לעמוד בנטל הגלישה הסלולרית. בנוסף על כך, הרשתות הקטנות מבוססות גם על WiFi ומסייעות למכשירים סמוכים להתחבר יחד, דבר שמהווה את אחד מהכיוונים האסטרטגיים המרכזיים עבור ג׳ייקובס.

 

״רכשנו לאחרונה את חברת דיזיינארט מישראל, והיא מסייעת לנו להתפתח בתחום תאי התקשורת הקטנים״ אמר ג׳ייקובס וגילה כי החברה הצליחה לפצח את מה שקוואלקום ניסתה לפתח במשך השנים ללא הצלחה רבה.

 

סגל דיזיינארט ביחד עם בכיר קוואלקום קרייג בארט (עומד, שני מימין) סגל דיזיינארט ביחד עם בכיר קוואלקום קרייג בארט (עומד, שני מימין)

 

״כבר ב-2003 בנינו את תא ה׳פמטוסל׳, תא לתקשורת סלולרית פנים ביתית, הראשון מסוגו. אבל הוא לא הצליח כיוון שהוא כלל הפרעות ורעשים שהורידו את איכות השידור. אבל הטכנולוגיה שפותחה כאן בישראל אפשרה לראשונה להשקיט משמעותית את הרעשים הללו ולהציג תא תקשורת מצוין שמשדר לטווחים קצרים״.

 

דזיינארט מרעננה פיתחה שבבים ומערכות לתחנות בסיס באנטנות סלולר המשדרות בטכנולוגיית LTE, רשת סלולרית דור רביעי. הטכנולוגיה שנמכרה לקוואלקום מאפשרת ליצור אנטנות תקשורת של רשת דור רביעי לטווחים קצרים יותר, מתאימים למבנים כגון קניונים או לאזורים עירוניים בעלי שטח מוגבל. טכנולוגיית ה-LTE של דיזיינארט משלימה פתרונות דומים שיש לקוואלקום כבר בתחומי ה-WiFi, אתרנט ורשת אופטית פסיבית (pon).

 

״האתגר שלקחנו על עצמינו הוא ליצור קישוריות בין מכשירים שונים. טכנולוגית התאים הקטנים והביתיים מסייעת לנו בזה, אבל גם למפעילות הסלולרית להתמודד עם מצוקת רוחב הפס, ומאפשרת להן לחצות את הגידול המסיבי בגלישה של פי אלף ברוחב הפס תוך שנים ספורות. תאי תקשורת קטנים וביתיים יכולים גם לשמש לצרכים שונים, כנתבים או כהרחבה של הטלפון שלנו״.

 

"אנחנו גלובליים יותר מאפל"

 

במקביל, הודיעה קוואלקום על שינויים בהנהלת החברה בישראל. מנכ"ל מרכז המו"פ של חיפה איל בר-דוד עוזב את תפקידו ואת מקומו יחליף אריק מימרן שעזב לאחרונה את מארוול ישראל. מימרן ינהל את הפיתוח במרכזי חיפה והוד השרון (לשעבר אפוס) ויתמקד בניהול פיתוח שבבים ובפיתוח רכיבי אלחוט. בר-דוד, שמסיים כהונה בת 14 שנה בחיפה, ישמש כמנהל הפיתוח העסקי של קוואלקום ישראל ותפקידו המרכזי יהיה לאתר סטארט-אפים ישראלים שיוכלו לשתף פעולה עם קאוולקום העולמית.

 

האם יש לכם אסטרטגית פעילות כוללת בישראל?

ג'ייקובס: "לא. ההתנהגות שלנו בישראל, בכל הקשור לרכישות היא של ניצול הזדמנויות. אנחנו גם לא גדלים כאן בצורה מתוכננת, אלא מגייסים עובדים לפי הצורך. אין לנו תחום שבו אנחנו רוצים להתמחות כאן בישראל, יש לנו רק חזון עולמי לגבי האופן בו הטלפון ימלא תפקיד בחיינו והדרך בה הוא יעבוד ויתקשר, וכשאנו רואים טכנולוגיה שמשרתת את החזון הזה אנחנו מתעניינים בה"

 

קוואלקום פעילה כאן באמצעות ארבעה מרכזי פיתוח מופרדים. יש לכם כוונה לאחד את המרכזים?

"לא. אנחנו לא מרגישים בזה צורך. עובדים תמיד יודעים להתייעץ עם מרכזי פיתוח אחרים כשצריך או עם משרדים אחרים של קוואלקום מעבר לים. מה שעובד היטב לא דורש תיקון".

 

קוואלקום בישראל מתחרה כיום על ליבו של המהנדס הישראלי בזירה שכוללת גם את אינטל ואפל. איך אתם מושכים אנשים?

"אנחנו ארגון שמאוד ממוקד בעובדים שלו, ומספקים תנאים טובים יחסית לשוק. החזון שלנו שמדבר על שינוי העולם מאפשר לעובידם להשפיע בו בזמן על מיליוני משתמשים"

 

את אותו דבר בדיוק אומרות גם אפל ואינטל.

"אנחנו גלובליים יותר מאפל, למרות שמדובר במקום נפלא. אפל פעילה בתחומים ספציפיים מאוד ואילו מוצרים של קוואלקום מגיעים באמת לכל מקום בעולם. לא תראה אייפון בקצה אפריקה, אבל מכשיר שבתוכו שבב של קוואלקום לא חסר. אינטל שונים מאיתנו בזה שהם מבקשים להוביל כיום תעשיית המובייל. אנחנו, בניגוד אליהם, מעוניינים להוביל את תעשיית המחשוב".

 

האם קוואלקום משתלבת בתחום אבטחת המידע? והאם עמדתם בעצמכם בפני מתקפה כזו?

"בהחלט. האקרים מגיעים לכל מקום, גם לרשתות שלנו, אבל יש לנו את האמצעים לעמוד בפניהם. קוואלקום מתעניינת באבטחת מידע הן ברמת השבב והן ברמת אבטחת הרשת, ואני מצפה לראות כאן בישראל טכנולוגיות מעניינות בתחום.

 

מה דעתך על ווינדוס 8?

"ווינדוס לא המריאה בכיוון שרצינו. היינו זהירים בהתנהלות עם המערכת הזו מלכתחילה. השקענו משאבים בהערכות לקראת ההשקה שלה, אבל הקצנו מעט יחידות פיתוח באופן יחסי. אבל בגדול, אנחנו עובדים עם כל מערכות ההפעלה הקיימות ומסתכלים מהצד על המרוץ ביניהם לליבו של הלקוח".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x