$
חדשות טכנולוגיה

התוכנית החדשה של מיקרוסופט: להפוך לאפל, גוגל ואמזון

ענקית התוכנה, אשר הודיעה זה מכבר שתהפוך לחברת מכשירים ושירותים, חשפה את הצעדים האסטרטגיים הבאים שלה - להתמקד במחשוב ענן לעסקים, תקשורת ורשתות חברתיות, לצד המשך פיתוחים בתחום האלקטרוניקה

רפאל קאהאן 17:4803.06.13

מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר מתכנן שינוי מהותי במבנה החברה שבראשה הוא עומד. על פי התכנון, מיקרוסופט כבר לא תהיה חברת תוכנה שמייצרת גם טאבלטים וקונסולות, אלא תהפוך לספקית מכשירים ושירותים. כך על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל.

הדיווח נשען על מקורות בקרב החברה עצמה - שמסרו לכתבת הוול סטריט ג'ורנל, קארה סווישר, כי מדובר עדיין בתוכניות וכי הן עוד "עלולות להשתנות באופן מהותי בהתאם לנסיבות".

 

רמזים לתוכניות של באלמר ניתן היה למצוא באגרת שנשלחה למחזיקי המניות של החברה באוקטובר האחרון. באלמר הציג את חזונו שכולל בעיקר את זניחתה של תדמיתה השמרנית של החברה כיצרנית תוכנה והתמקדות בייצור חומרה וכן באספקת שירותים כמו IBM בשוק הארגוני או אפל בשוק הצרכני.

 

הגנרלים החדשים

 

בנוסף, באלמר כנראה ישנה את השדרה הניהולית של החברה וימקד אותה סביב מספר סמנכ"לים, ביניהם: סאטייה נאדלה, נשיא חטיבת השרתים והכלים; טוני בייטס, נשיא חטיבת סקייפ; ודון מטריק, נשיא חטיבת הבידור האינטראקטיבי.

 

סטיב באלמר מנכ"ל מיקרוסופט וטוני בייטס נשיא חטיבת סקייפ סטיב באלמר מנכ"ל מיקרוסופט וטוני בייטס נשיא חטיבת סקייפ צילום: בלומברג

 

השינוי הניהולי אולי מרמז על הבאות - מיקוד עסקיה של מיקרוסופט סביב שלושה תחומים - מחשוב ענן לעסקים, תקשורת ורשתות חברתיות ובידור לשוק הצרכני.

  

לא ברור עדיין כיצד השינוי יבוא לידי ביטוי, אולם במכתב מציין באלמר את הרצון למקד מחדש את עסקיה של מיקרוסופט. אחת הסיבות לכך הוא הרצון להחזיר את ביצועי המניה למצב שלה לפני שנת 2000, אז הייתה בשיאה. בעשור האחרון למרות עליות נקודתיות, לא הצליחה מיקרוסופט לייצר עלייה עקבית בערכה של החברה.

 

למרות ביצועי המניה הפושרים בעשור האחרון, באלמר התהדר בביצועי החברה, שגרפה כ-73 מיליארד דולר הכנסות ב-2012. תזרים מזומנים תפעולי היה כ-31.6 מיליארד דולר, עלייה של 17% לעומת שנת 2011.

 

"העסק שלנו: מכשירים ושירותים"

 

באלמר, ציין כי בסופו של דבר, מיקרוסופט תספק ללקוחותיה מכשירים (התקנים) עם שירותים מובנים לצרכן הסופי. לא מדובר רק בשוק הפרטי, אלא גם בשוק הארגוני.

 

ה-XBOX ONE החדשה של מיקרוסופט ה-XBOX ONE החדשה של מיקרוסופט

 

"אנחנו מתכננים לבנות מכשירים ייעודיים שיתאימו לדרישה של כל צרכן סופי", מסביר באלמר לבעלי המניות, "אין אפשרות לבנות מכשיר אחד שמתאים לכולם; ביחד עם השותפים שלנו נפתח מכשירי ווינדוס חדשים שיכילו שירותים בהם אנשים יהיו מעוניינים".

 

השינוי הממשמש ובא כבר מורגש גם בקרב בעלי המניות שללא קשר ללחץ שהפעילו על באלמר, ראו את ביצועי המניה נוסקים בחצי שנה האחרונה ביותר מ-30%. 

 

השתלטות רוחבית

 

למיקרוסופט יש יכולת להשתלב ביעילות גם בשוק הצרכני וגם בשוק הארגוני. שירותי הענן שלה צוברים משתמשים ואופיס 365 למשל כבר עבר את רף 100 מיליון המשתמשים בחודש שעבר, למרות שהינו שירות בתשלום. גם תמחור שירותי ה-Azure שמתחרה בשירותי הענן של אמזון הוזל לאחרונה באופן מהותי.

 

במקביל השיקה החברה את הגרסה החדשה של ה-XBOX, קונסולת המשחקים שלה שכוללת הפעם יכולות חומרה שמשתוות למחשבי PC. בנוסף השילוב של שירותי האינטרנט והיכולות הבידוריות מספקות לה גישה לסלון של הצרכן הפרטי תוך עקיפה של אפל.

 

לסיכום, למעט שוק המובייל בו החברה עדיין לא השכילה לייצר תחרות ראויה מול שתי הענקיות אפל וגוגל. בשאר התחומים, בהחלט יש לענקית מרדמונד יכולת, כלים ואפשרות להכות את מתחרותיה, בין אם זו גוגל בתחום השירותים המקוונים, אמזון בתחום שירותי הענן ואפל בתחום האלקטרוניקה הצרכנית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x