$
אפליקציות

ספריית האנדרואידים: אוסף אפליקציות לקריאת ספרים דיגיטליים

לכבוד שבוע הספר, אנו מציגים חמש אפליקציות מומלצות לחובבי הקריאה - ויישום שממיר פורמטים שונים של ספרים דיגיטליים. תוכלו לרכוש ספרים, להעבירם ממכשיר למכשיר, ליהנות מספרים קלאסיים בחינם ועוד

רפאל קאהאן 14:0908.06.13
שבוע הספר הבא עלינו לטובה מחזיר אותנו לימים עברו בהם היינו נהנים להסניף את ריחו של ספר חדש (או ישן במקרה של כותב שורות אלה). בימינו הסמארטפון והטאבלט הפכו למכשירי קריאה פופולריים. גם אם אינכם בעליו של ספר אלקטרוני כקינדל, נוק או סוני רידר, תוכלו לקרוא ספרים דיגיטליים באמצעות אפליקציות קריאה.

הבעיה העיקרית בעולם הספרים הדיגיטליים הוא ריבוי הפורמטים, מה שמקשה על הקורא הממוצע למצוא את האפליקציה הנכונה לספר שלו. בשביל לקרוא תצטרכו פעמים רבות להתחבר דרך האפליקציה לחנות מקוונת כזו או אחרת ול"משוך" את הספר למכשיר. אולם ניהול הספרייה הדיגיטלית שלכם עלול להפוך במהרה למעיק, כאן המקום להמליץ על אפליקציה חינמית בשם Calibre -  אשר תאפשר לכם להמיר את קבצי ספרים לפורמט שתואם את המכשיר שלכם.

 

Moon+ reader: האולר השווייצרי של אנדרואיד

 

האפליקציה הזו היא מהפופולריות ביותר לפלטפורמה של גוגל. היא תומכת במספר עצום של פורמטים ומאפשרת לכם חופש מוחלט בבחירת הספרים. יש לה מגוון גדול של אפשרויות התאמה אישית לבחירת המשתמש, החל מדפדוף וכלה בעיצוב מסך הקריאה. היא גם תומכת במספר מאוד מרשים של שפות, כולל עברית. אם אתם מחפשים רק אפליקציה אחת, אנו ממליצים לכם בחום לנסות אותה.

 

Moon+ Reader Moon+ Reader

 

זמינות (חינם): אנדרואיד

 

Overdrive Media Console: ספרים בעברית לסמארטפון

 

רוב קוראי הספרים מבוססי אנדרואיד אינם תומכים בעברית, אולם אפליקציה זו דווקא כן. היא אמנם לא האפליקציה הכי טובה לפלטפורמה, אולם היא עושה עבודה סבירה ותומכת במספר רב של חנויות ספרים מקוונות ברחבי העולם ואפילו בחנות הישראלית מנדלי מוכר ספרים. המגבלה העיקרית שלה היא התמיכה בפורמטים בודדים, כך שאם יש בידיכם ספר בפורמט איזוטרי, תצטרכו להמיר אותו בתוכנה מתאימה.

 

Overdrive media console Overdrive media console

 

זמינות (חינם): iOS, אנדרואיד

 

Stanza: הקורא האוניברסלי לאייפון ולאייפד

 

 

אפליקציה זו יודעת לפתוח קבצים בשלל פורמטים, ביניהם CBR ו-eReader. היא מאפשרת לכם למשוך ספרים מחנות הספרים המקוונת של החברה או להטעין אותם מתוך האוסף הפרטי שלכם. מומלץ ביותר.

 

Stanza Stanza

 

זמינות (חינם): iOS

 

FBReader: קורא בקוד פתוח

 

האפליקציה הזו מתבססת על פרויקט קוד פתוח שמאפשר לשלב בה תוספים עם אפשרויות תפעול נוספות. היא תומכת בקטלוגים מבוססי OPDS כמו פרויקט גוטנברג, מה שמאפשר לכם גישה לאלפי ספרים קלאסיים משוחררים מהגבלות של זכויות יוצרים - כגון ספרי צ'רלס דיקנס או מארק טוויין. היא אמנם קצת מבולגנת ולפעמים מרוב עצים לא רואים את היער, אך עובדת היטב.

 

FBReader FBReader

 

זמינות (חינם): אנדרואיד

 

iBooks: ספריית האייפון

 

אפליקציית הבית של אפל היא הסיבה העיקרית לכך שיש מיעוט אפליקציות קריאה חינמיות לפורמט האייפון. היא תומכת בשפות רבות כולל עברית ומספקת את כל האפשרויות הדרושות לחובבי התפוח על מנת לקבל את זריקת המילים היומית שלהם. הממשק עם חנות הספרים של אפל עובד נהדר והיא נוחה מאוד. היתרון הגדול שלה הוא בתמיכה בפורמטים הפופולריים ePub ו-PDF.

 

iBooks iBooks

 

זמינות (חינם): iOS

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x