דיווח: מיקרוסופט ניסתה לרכוש את נוקיה - ונכשלה
לפי מקורות המקורבים לעסקה, המגעים בין השתיים התפוצצו על רקע חילוקי דעות בנוגע לשוויה של נוקיה - לאור הצניחה בנתח השוק שלה. לפי הערכות, גם חואווי הסינית מעוניינת לרכוש את החברה
- נוקיה נפרדת מסימביאן, הפעם באופן סופי
- נוקיה איבדה את השליטה בשוק הסלולר - גם במגרש הביתי שלה
- הקרב על המצלמפון הבא: סמסונג ונוקיה משחיזות סכינים
רומן פיני-אמריקאי
סטיבן אלופ, מנכ"ל נוקיה ולשעבר בכיר במיקרוסופט, הודיע על שיתוף הפעולה המדובר בין שתי החברות לפני למעלה משנתיים. במסגרת ההסכם, נוקיה החלה להעביר את כל פס ייצור הטלפונים החכמים שלה למכשירים המבוססים על מערכת ההפעלה הסלולרית של מיקרוסופט, ווינדוס פון.
ממספר בחינות, שיתוף הפעולה הוכיח את עצמו: נוקיה מצידה הפכה להיות יצרנית מכשירי ווינדוס פון המובילה בעולם, עם 80% משוק הנישה. אבל בפועל, נתח השוק של נוקיה, הכנסותיה ושורת הרווח שלה צנחו. היא אפילו איבדה את ההובלה במדינת הבית שלה. עיקר הכנסותיה עדיין מגיע ממכירת טלפונים פשוטים מסדרת Asha, ורק לאחרונה היא הרגה רשמית את מערכת ההפעלה הוותיקה שלה, סימביאן.
מבחינת המשקיעים, ההימור של נוקיה על ווינדוס פון היה טעות: למרות הצמיחה המהירה שלה במספר מדינות, מערכת ההפעלה של מיקרוסופט מחזיקה רק ב-3% משוק הסמארטפונים הבינלאומי.
חלון ההזדמנויות נסגר?
מיקרוסופט אינה היחידה, לפי הערכות, שמעוניינת לרכוש את נוקיה. מוקדם יותר השבוע נודע כי גם חואווי הסינית ניסתה לרכוש את החברה, יתכן ועל מנת להעניק לה דרך להיכנס למערב - במיוחד לאחר הסכסוך המתוקשר של החברה עם הממשל האמריקאי.
עם זאת, הזמן לרכוש את נוקיה כנראה עבר: ביולי 2012 העריכו מספר אנליסטים שהנכסים של נוקיה - המפעלים שברשותה ומאגר הפטנטים - שווים יותר מהחברה עצמה. באותה תקופה הוערך שוויה ב-6.4 מיליארד דולר. עתה, כמעט שנה לאחר מכן, הכפילה נוקיה את שוויה. עם זאת, מדובר בחברה שהיתה שווה 150 מיליארד דולר ב-2007.