מיקרוסופט ואורקל חתמו על הסכם שיתוף פעולה היסטורי
שתי ענקיות הטכנולוגיה ישתפו פעולה בתחום הענן; המוצרים של אורקל יותאמו לשימוש בסביבות ההפעלה של מיקרוסופט ולהיפך. במקביל אורקל גם הוסיפה את סיילספורס כשותפה
אורקל ומיקרוסופט חתמו על הסכם לשיתוף פעולה שמהווה את אחת הבריתות העסקיות הגדולות בעולם הטכנולוגיה בשנים האחרונות. ההסכם, שנחתם אתמול יהפוך את החברות האויבות לחברות הכי טובות. במסגרת שיתוף הפעולה סוכם כי המוצרים של אורקל יעברו התאמה להפעלה בסביבות הענן והשרתים של מיקרוסופט.
- המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת; אורקל צנחה ב-9.3%
- הארגון מחדש של מיקרוסופט מפחיד את המנהלים שלה
- התוכנית החדשה של מיקרוסופט: להפוך לאפל, גוגל ואמזון
שתי החברות התחרו במשך שנים רבות על ליבם של אותם לקוחות, וללארי אליסון וביל גייטס אף הייתה מערכת יחסים טעונה במיוחד עקב כך. אולם השינויים שעוברים על המודלים העסקיים בעולם הטכנולוגיה של ימינו כנראה שינו משהו בגישתן של שתיים מספקיות התוכנה הארגוניות הגדולות ביותר בעולם.
אולם, למרות זאת החברות נהגו במשך תקופה ארוכה לשתף פעולה "רחוק מעיני הציבור", כך מסר סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט בשיחה עם עיתונאים. שיתוף הפעולה יתמקד בעיקר בתחום מחשוב הענן שצובר תאוצה והופך לסביבת ההפעלה המועדפת על ידי ארגונים ומוסדות, שמהווים את עיקר בסיס הלקוחות של שתי החברות.
ההסכם יאפשר ללקוחות להריץ תוכנות של אורקל על פני תשתיות הענן של מיקרוסופט Azure וכן על גבי שרתי Hyper-V שלה. מיקרוסופט לעומתה התחייבה להציע ללקוחות להתקין מוצרים של אורקל כגון: Java, מסד הנתונים ו-WebLogic Server על גבי תשתיות Azure. בנוסף תציע מיקרוסופט ללקוחותיה גם אפשרות להפעיל על שרתי Azure את גרסת הלינוקס של אורקל.
אורקל ומיקרוסופט לנצח?
המוצרים של אורקל כמו Java ולינוקס היוו במשך שנים רבות תחרות למוצריה של מיקרוסופט, מערכת ההפעלה ווינדוס וסביבת .net שלה. אולם, התוצאות העסקיות הגרועות של אורקל ברבעון האחרון וחוסר ההצלחה של סביבת הענן של מיקרוסופט להתחרות ב-AWS של אמזון הפכה את השותפות לכורח המציאות, בבחינת אם לא ניתן לנצח בנפרד, עדיף להתאחד.
במקביל להכרזה על שותפותה עם מיקרוסופט, הכריזה אורקל על שותפות נוספת עם יצרנית התוכנות הארגוניות מבוססות הענן, סיילספורס. האחרונה שמספקת בעיקר תוכנות CRM ו-ERP גדלה מאוד לאחרונה ואף הצליחה לגרום ל-SAP, השליטה הבלעדית של התחום להציע את מוצריה על בסיס מודל ענן ולא רק על בסיס מכירת רישיונות. "לארי ואני הסכמנו כי עלינו לאחד את העננים שלנו", מסר מנכ"ל סיילספורס, מארק בניוף לניו יורק טיימס.
השינויים הטכנולוגיים בתחום המחשוב לעסקים הופכים את מוצרי שתי החברות למשלימים ומאפשרות להן להציע "חבילות" שירות שחוסכות לארגונים את הצורך להרכיב לעצמם פתרונות מספקים שונים. אין מן הנמנע כי ההסכם יגרום לחברות נוספות בתחום לשתף פעולה. HP וגוגל כבר החלו להציע פתרונות משותפים, כאשר HP מספקת את חבילת התוכנות המשרדיות של גוגל על גבי מחשביה ואף החלה בייצור של מחשבים מבוססי אנדרואיד עם מסך 21.5 אינץ'.
מודל ההפרדה המבנית בין חברות תוכנה, חומרה ותשתיות משתנה, כאשר כל החברות הופכות לספקיות של "חבילות" פתרונות ומאפשרות גמישות גדולה יותר בסביבות ההפעלה בהן הן תומכות. המנצחים הגדולים בכל הסיפור הם בסופו של דבר הצרכנים שזוכים שמקבלים יותר אפשרויות בפחות כסף.