$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

אמרי לי גוגל, זו ידיעה או מודעה?

רגולטור אמריקאי דורש מהחברה להתאים את תצוגת הפרסומות שבתוצאות החיפוש למסכי סמארטפונים, הנהלת הסטארט-אפ האופנתי Fab מתעללת בעובדים ואפליקציית סנאפצ'ט מנהלת זוגיות בריאה עם סוכנויות המודיעין בארה"ב

יוסי גורביץ 12:1226.06.13

המסכים השתנו. והפרסומות?

 

נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית (ה-FTC) הורתה לגוגל לסמן טוב יותר את המודעות שמופיעות בתוצאות החיפוש שלה, בהשוואה לתוצאות שאותן המשתמש ביקש לקבל. ב-FTC מודאגים במיוחד מהאפשרות שבחיפוש בסמארטפון, יהיה קשה יותר להפריד בין מודעות ובין תוצאות חיפוש אמיתיות. בנוסף לגוגל, קיבלו 24 חברות נוספות את דרישת הנציבות.

 

ה-FTC הוציאה אוסף הנחיות חדשות בתחום, לראשונה מאז 2002, מחשש שמא השימוש בסמארטפונים ובאפליקציות יביא לבלבול בקרב הלקוחות. היא כתבה שעל החברות למצוא סימון בולט יותר מאשר הבדלי צבע או רקע של המודעות. במיוחד, בהתחשב בעובדה שמסכים קטנים יותר ופונט זערורי פשוט מעלימים את הסימון הנוכחי.

 

במחשב זה ברור, בסמארטפון - מבלבל למדי במחשב זה ברור, בסמארטפון - מבלבל למדי צילום מסך: Google

 

גוגל מסרה בתגובה שהיא תמיד ראתה בסימון ברור של מודעות משהו חשוב. אפשר להאמין לחברה: ההנהלה שלה תמיד ידעה שאם היא תדחוף פרסומות לגרון של המשתמשים, היא תכרות בכך את הענף שעליו היא יושבת.

 

מדובר בתגובה לא שגרתית במיוחד מצד ענקית החיפוש: גוגל רגילה לככב בעמודי הפלילים והמשפטים ולא יפתיע אותי אם היא קיבלה יותר התרעות, דרישות וזימונים לחקירה משקיבל אל קפונה. היחס שלה לחוק תמיד היה אגבי, אבל אפשר להניח שדווקא להנחיות האלה היא תבחר לציית במהירות.

 

אתם אוהבים לקבל משכורת?

 

מכירים את Fab.com? זהו אתר שהתמחותו בבגדי, רהיטי ואביזרי מעצבים ומסתמן כדבר החם הבא בבועת ההייטק: השווי שלו מוערך, מפלצת הספגטי המעופפת יודעת למה, בכמיליארד דולר. בטח נחמד לעבוד בחברה כזאת, שעוסקת בדברים יפים ושהמשקיעים בטוחים שממנה תבוא התהילה. ובכן, מסתבר שזה נחמד כמו לעבור טיפול שורש במדינת עולם שלישי: עובדי Fab שלחו לסוכנות בלומברג כמה פנינים מחווית העבודה בחברה, שחושפות את אכזריות ההנהלה.

 

 

היחס לעובדים לא נפלא במיוחד. Fab היחס לעובדים לא נפלא במיוחד. Fab

 

למשל, מייל פנימי של החברה מאשים את העובדים בכך שעשו בלאגן בדירה המטופחת של החברה שמשמשת להצגת מוצרים. נכתב בו  שאם האחראי לכך לא יסגיר את עצמו, החברה תמצא אותו ותפטר אותו. במייל אחר, תחת שורת הנושא "האם אתם אוהבים לקבל משכורת?", נתבעו כל העובדים לספק תמונה שלהם לעמוד הצוות של החברה. מי שלא יעשה זאת, נאמר, "לא יהיה זכאי לקבל את המשכורת הבאה. אין חריגים".

 

במייל שלישי, נדרשו עובדי החברה שלא לצלם את עצמם לצד מוצרים של החברה. "אם יש לכם זמן לדגמן", נכתב במייל, "יש לכם זמן להיות מפוטרים". עובדי החברה נדרשים גם שלא לתלות את המעילים שלהם על הכסאות גב כסאותיהם. למה? כי ההנהלה החליטה שזה לא מספיק אסתטי.

 

נשמע כמו אוסף קטן ודוחה של דיקטטורים בגרוש בעלי מקל (מעוצב היטב, אני משוכנע) שתקוע להם במקום שבו השמש לא שוקעת על האימפריה הבריטית. אחד ממייסדי החברה העלה פוסט לבלוג שלו, שבו הוא לא ממש מצליח להכחיש את סיפור המעילים וטוען שאלה היו בסך הכל בדיחות. כן, כי אין כמו בוס שמתבדח על הפיטורים שלך כדי לגרום לך להרגיש רצוי במקום העבודה.

 

למי יש זמן לווידאו?

החיקוי האחרון של פייסבוק - העתקת Vine של טוויטר בשירות הווידאו של אינסטגרם - צפוי להיות בעייתי. למה? כי וידאו מצריך הרבה יותר עבודה וידע טכני מאשר צילום של תמונות סטילס. 

 

הבעיות של אינסטגרם התחילו כבר עם ההצגה של שירות הווידאו. הסרטונים שהיא הציגה פשוט לא יכלו להיות מצולמים באינסטגרם, ולא משנה כמה מוכשר הצלם (ויש להעריך שלמצגת שלהם, הם שכרו מישהו מוכשר מאוד). הסיבה לכך היו שהסרטונים צולמו בפורמט 16:9. הפורמט של אינסטגרם הוא ריבוע.

 

וידאו באינסטגרם. לא לכל אחד וידאו באינסטגרם. לא לכל אחד

 

כדי לצלם וידאו, צריך להחזיק את המצלמה באופן יציב במשך כמה שניות, מה שמחייב ריכוז ומיומנות. זה מצריך, בחלק ניכר של המקרים, גם ציוד יעודי. אז כן, סמארטפונים יכולים להציג סרטונים מטושטשים מהפגנות או הופעות, אבל הם כמעט אף פעם - אלא אם הצלם הוא צלם וידאו מיומן, וזה מקצוע - לא עושים עבודה טובה. הסיבה פשוטה למדי: למרות השיפורים הטכנולוגיים, מצלמות הסמארטפונים עדיין גרועות למדי ביחס למצלמת וידאו יעודיות. ואף פילטר אמנותי לא ישנה את זה.

 

התמונות שלך חזרו מהמתים

 

השירות המופרך סנאפצ'ט משווק את עצמו לאנשים עם יותר מדי זמן ופחות מדי שכל ישר ככזה שמאפשר לשלוח תמונה שמשמידה את עצמה תוך עשר שניות, בין אם האיש בצד השני הספיק לצפות בה ובין אם לא. עקרונית, האפליקציה יכולה לשמש להעברת מסרים חשאית.

 

עתה מתברר שכמו יתר עמק הסיליקון (פרט לטוויטר), סנאפצ'ט משתפת פעולה עם המשטרה ושירותי המודיעין של ארה"ב כך שכל סוגיית החשאיות אינה רלוונטית יותר. החברה אף הגדילה לעשות והתמסרה לסוכנויות המודיעין. עובדי החברה קיבלו מדריך שמסביר להם בדיוק איך להעביר מידע אישי לרשויות. סנאפצ'ט לא מגלה כמה מידע היא מעבירה ולמי, למרות שחברות אחרות, כמו גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט כבר מסרו דיווחים כאלה. אבל כעקרון, אם יש פעולה שרק עוכר הדין שלך עושה מדי פעם, אתה לא טורח לכתוב מדריך מפורט בנושא. קיומו של מסמך כזה אומר שיש פעילות ענפה בתחום.

 

אגב, התמונות ששלחתם וקיבלתם בסנאפצ'ט נעלמות תוך עשר שניות, אבל החברה שומרת במשך חודש מאות תמונות ששלחתם על שרתיה. בנוסף, היא משדכת אליהן פרטים עליכם שיאפשרו לזהות אתכם. אנונימיות? אל תהיו תמימים. אם מישהו יכול להרוויח גרוש וחצי מהמידע האישי שלכם, כנראה שהוא יעשה את זה.

 

קצרצרים

 

1. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית טוענת שהמפעיל של חשבון האינסטגרם של צפון קוריאה איננו אחד מעובדי משרד התעמולה של המדינה. מסתבר שמדובר בצעיר גרמני בן 18, אחד מוריץ פרדיננד ארנד קותדר. הלז, שלפי הדיווח נראה כמו הדיקטטור המיניאטורי של צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הפך כנראה למעריץ היחיד של צפון קוריאה מחוץ למדינה עצמה, והפעיל את החשבון כאילו היה חשבון תעמולה לכל דבר.

 

עריצים, מלאכתם נעשית בידי אחרים עריצים, מלאכתם נעשית בידי אחרים

 

2. אחת ההצקות המעיקות ברשת היא פרק הזמן שחולף מהקליק שעשיתם על סרטון ביוטיוב ועד הרגע בו הוא מתחיל בפועל. ביוטיוב מבינים שיש כאן בעיה, וצוות המהנדסים שלהם עובד עליה. המטרה שלהם היא להגיע לפער של 200 אלפיות שניה בלבד. הצוות כבר עשה כמה שינויים טכנולוגיים ששיפרו את קצב ההזרמה של הסרטונים, אבל הם יודעים שיש פה עוד לא מעט עבודה.

 

3. זוכרים את מהומות האינסטגרם בגותנבורג, שוודיה? כשהמונים יצאו לרחובות במחאה אלימה על כך שחשבון אינסטגרם אנונימי כינה נערות "זנותיות"? אז הפרשה מגיעה לקיצה בימים אלה. שתי המפעילות של החשבון, שגילו שהן לא באמת אנונימיות - נערות בנות 15 ו-16 - הורשעו, לאחר שלבית המשפט הוצגו צילומי מסך חד משמעיים. אחת מהן נידונה לקנס והשניה לקנס ולעבודות שירות.

 

4. בעיתוי משונה, נחשפת תכנית המעקב של אקוואדור אחרי תושביה. מסתבר שהמדינה הדרום אמריקאית, שמוכרת לקוראי דו"ח טכנולוגי בתור זו שהעניקה מקלט (בשגרירות שלה בבריטניה) לג'וליאן אסאנג' וככזו שאליה מנסה להגיע המדליף אדוארד סנודן,רכשה "מיירט GSM", קרי שיחות סלולריות, משתי חברות ישראליות דרך מתווך אמריקאי. אתר באזפיד קיבל מסמכים שמסווגים כסודיים ומעידים על העסקה. נמסר שהוא קיבל אותם מפעילים מודאגים שרצו למשוך את תשומת לב התקשורת לכך שהמדינה המיועדת של סנודן עוסקת גם היא בריגול אחרי אזרחיה. האם אכן מדובר ב"פעילים" או שמא בעובדי המודיעין האמריקאי, שנוקטים בשיטה של הדלפה סלקטיבית - כזו שעליה הם אף פעם לא יועמדו לדין?

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x