$
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך

לא לאנשים בלבד: מדפסת תלת ממד סייעה לשיקום ברווז

להגעת טכנולוגיית ההדפסה התלת ממדית לשימוש ביתי תרומה לתחומי רפואה רבים, ביניהם וטרינריה; הברווז באטרקאפ נולד עם רגל שמאלית מעוותת ונזנח לידי מקלט ציפורים מקומי. עתה, זכה לרגל מודפסת חדשה

עומר כביר 15:5002.07.13
אם למישהו היה ספק באשר לנחיצות של מדפסות תלת ממד, הסיפור הבא יכול לבטל אותו: בעלים של ברווז ללא כף רגל השתמש במדפסת כזו על מנת להדפיס לו רגל חלופית - ולהשיב לו את יכולת ההליכה.

 

הברווז, באטרקאפ שמו, נולד עם רגל שמאלית מעוותת באופן שהקשה עליו ללכת. הוא נמסר למקלט לציפורים בטנסי בשם Feathered Angels. מייסד ומנהל המקלט, מייק גרי, פנה לחברת NovaPrint, שמדפיסה דגמי תלת ממד לפי הזמנה ועיצוב אישי. החברה סרקה את כף הרגל השמאלית של אחותו של באטרקאפ, והדפיסה אותה בסיליקון.

 

התוצאה היא תותב מותאם אישית, שאף שאינו גמיש כמו כף רגל אמיתית, ומאפשר לבאטרקאפ להסתובב בחופשיות כאחד הברווז, כפי שאפשר לראות בעמוד הפייסבוק שלו. "הוצפתי ברגשות, זה היה מאוד מרגש", סיפר גרי לעיתון USA Today. “אפשר היה לראות עד כמה נוח לו".

 

 

לא לברווזים בלבד

 

מדפסות תלת ממד נכנסות גם לשימוש ברפואה אנושית, כמו במקרים של הדפסת שתל של עצם או לסת לנפגעי תאונות. המעצב ג'ייק אוויל פיתח אבטיפוס של גבס ייחודי שניתן להדפיס במדפסות תלת ממד ויתרונו בחוויית שימוש פחות מסורבלת משל גבס רגיל. במקום יציקה כבדה בעלת ריחות מפוקפקים, יצר אוויל גבס עשוי פלסטיק שמודפס בהתאמה אישית ומעוצב כמו שלד - צלעות וחורים במקום גוש אחד - שהינו קל יותר, דק יותר ואף עמיד במים.

 

הגבס המודפס הגבס המודפס

 

לפי דיווח של אתר Dezeen.com, לצורך יצירת הגבס, יעבור הפציינט צילום רנטגן וסריקה תלת ממדית חיצונית של הזרוע. היצירה תולבש ותהודק סביב האבר השבור באמצעות תופסנים שלא ניתן להסיר בקלות או במקרה. את החומר עצמו ניתן למחזר בסוף התהליך.

 

"נכון לעכשיו, הדפסת הגבס שלנו נמשכת בסביבות שלוש שעות, בעוד גבס מסורתי מורכב בתוך שלוש עד תשע דקות אך זקוק ל-24 עד 72 שעות כדי להתקשות במלואו", אמר אוויל. “שיפורים בטכנולוגיית ההדפסה  יביאו בעתיד לקיצור משמעותי של הזמן הנדרש".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x