$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג Galaxy Tab 3 8.0: אינץ' אחד שעושה את ההבדל

התשובה של סמסונג לטאבלטי הנקסוס 7 של גוגל והאייפד מיני של אפל התגלה כמחשב נוח ונעים לשימוש, בעל אוסף אפליקציות מרשים ושלל תכונות מתקדמות. לעומת זאת, איכות התצוגה שלו מביישת את הפירמה

ניצן סדן 16:0728.07.13
מהו הגודל המושלם לטאבלט? אפל סברה שאין צורך להקטין את מסך ה-9.7 אינץ' של האייפד במשך שנים – ושינתה את דעתה בשנה שעברה, כשחברות כאמזון, אסוס ואחרות מכרו הרים של מחשבי שבעה אינץ'.

סמסונג עלתה על הנוסחה עוד ב-2010: מכשיר הגקלסי Tab הראשון הושק זמן קצר לאחר האייפד המקורי, והיה בעל מסך בגודל זה. ואולם, אנדרואיד עדיין לא היתה בשלה לחוויית טאבלט חלקה, מה שפגם בהצלחת המכשיר.

 

השנים עברו וסמסונג עלתה על נוסחה חדשה: אין גודל מושלם - צריך להציג מכשיר בכל גודל מקובל אפשרי. וכך הושק לו הגלקסי Tab 3, בדגמי עשרה, שבעה ושמונה אינץ', הדגם שיוצג בסקירה זו. בדיקת "כלכליסט" מצאה אותו ידידותי למשתמש וטוען רציני לכתר הטאבלט הנוח ביותר.

 

טאבלט הגלקסי טאב 3 טאבלט הגלקסי טאב 3 צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: גלקסי S4 XXL

 

סמסונג ממש אוהבת את הקו העיצובי שלה: מכשירים דקיקים, עם מסגרת כסופה וגב לבן (או כחול כהה). כל כך אוהבת, שכל המכשירים האחרונים שלה נראים בדיוק אותו הדבר. הטאב 3 נראה כאילו מישהו ניפח את הגלקסי S4 - העיצוב פשוט זהה. המחשב נאה למדי, אך לא יסחוט מבטי התפעלות או יסובב ראשים.

 

העיצוב הזה מוכר לכם? העיצוב הזה מוכר לכם? צילום: ניצן סדן

 

העניין הוא שמה שנראה סביר כשמדובר בסמארטפון עשוי להיראות פלסטיקי וזול כשמעבירים את העיצוב לטאבלט מסיבה פשוטה: הכל גדול יותר.

 

עוביו 7.4 מ"מ והוא שוקל 314 גרם בלבד, מה שאומר שנוח להחזיק אותו גם ביד אחת ושהוא יוכל להיכנס בקלות לכל תיק יד ממוצע (או אפילו לפאוץ', אם בבעלותכם אחד). מידותיו כמעט זהות לשל האייפד מיני והוא דק וקל מהנקסוס 7 (הוא גם דק יותר מהדגם החדש של הנקסוס, שנחשף בשבוע שעבר).

 

גודל שמתאים לכל תיק ועדיין נוח לקריאה גודל שמתאים לכל תיק ועדיין נוח לקריאה צילום: ניצן סדן

 

ממשק ומערכת הפעלה: נוח, אך בעל מסך דהוי

 

לטאבלט החדש יש מסך שמונה אינץ' ברזולוציה של 1,280 על 800 פיקסל (צפיפות של 189 פיקסלים לאינץ'), נמוכה ביחס למכשירים מתחרים. התצוגה עצמה נראית בינונית מאוד, ללא הדגשה בולטת של צבעים, בהירות גבוהה או האיכות של מסכי מכשירים אחרים של סמסונג. ככל הנראה שהחברה בחרה בפאנל פשוט כדי לאפשר מחיר עממי יותר. כנראה שחובבי הסרטים יעדיפו מכשיר בעל מסך איכותי יותר. בנוסף, הבהירות הנמוכה עשויה להקשות עליכם לצפות בצורה נוחה תחת תאורה ישירה.  

 

ראינו מסכים טובים יותר, במיוחד במכשירי סמסונג ראינו מסכים טובים יותר, במיוחד במכשירי סמסונג צילום: ניצן סדן

 

בדומה לסמארטפוני החברה, לטאב 3 יש רק כניסת USB בדופן התחתונה, שקע אוזניות סטנדרטי וחריץ לכרטיסי מיקרו SD. בנוסף, יש לו עינית אינפרא אדום שמאפשרת שליטה על מכשירים תומכים דרך אפליקציה ייעודית.

 

המכשיר מריץ את אנדרואיד 4.2.2. Touchwiz, ממשק האנדרואיד של סמסונג, הוא פשוט ונוח מאוד בגרסתו האחרונה. הממשק נשען על ווידג'טים גדולים במיוחד, מה שנראה מרשים על מסכי טאבלטים. בנוסף, הוא כולל את יכולת פיצול המסך להפעלת שתי אפליקציות במקביל, אחד היתרונות הגדולים ביותר של סמסונג בזירת ממשקי האנדרואיד. בסך הכל, הטאב 3 הוא נוח מאוד לשימוש ואחיזה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: אוהבים לצייר באצבעות?

 

לטאבלט החדש של סמסונג יש יכולות מלטימדיה טובות מאוד. הרמקולים של המכשיר נמצאים בדופן התחתונה שלו ומשמיעים צליל בעוצמה גבוהה למדי, אם כי באיכות בינונית - במיוחד בצלילים נמוכים. למי שלא רוצה לחטוא לשירים שהוא אוהב, אמליץ להשתמש באוזניות (אינן מסופקות בערכה).

 

גם חבילת התוכנות של המכשיר לא רעה. גורמים בחו"ל כתבו על בעיות בהתאמת רזולוציית התצוגה של המכשיר לאפליקציות שונות בשל גודלו שהוא עדיין חדש בשוק – אבל בפועל, לא נתקלתי בכך. בנוסף, אזכיר שבאנדרואיד אין יותר מדי אפליקציות שנבנו ייעודית לטאבלטים כך שזה לא משהו שיפגום בחוויית השימוש שלכם. לעומת זאת, יש אתרים שפשוט מוצגים רע בטאבלט, כמו פייסבוק למשל. אבל עבור רובם יש אפליקציות יעודיות כך שגם זו לא בעיה מורגשת.

 

האפליקציה החביבה עלי בטאב 3 היא ללא ספק Paper Artist, אפליקציית ציור שמשלבת שורת פילטרים אמנותיים בדומה לפוטושופ. אפשר לצלם תמונות, לצייר עליהן ולהפוך אותן ליצירות שמבוססות על סגנונות ציור ודפוס שונים.

 

כיף לצייר בטאבלט. בתמונה: עיבוד תצלום של גלקסי S4 כיף לצייר בטאבלט. בתמונה: עיבוד תצלום של גלקסי S4 צילום: ניצן סדן

 

לצידה תמצאו במכשיר גם את Evrit, אפליקציה ישראלית להורדה וקריאה של ספרים דיגיטליים ואת סמסונג SmartVOD, יישום הצפייה הישירה החדש של החברה אשר נתמך בישראל וכולל גישה לאלף סרטים ופרקי סדרות. סמסונג מציעה את השירות בחינם לרוכשי הטאבלט לזמן מוגבל ולאחר מכן בתשלום של 30 שקל לחודש.

 

אפליקציות סמסונג נוספת במכשיר ישום לניהול משימות בצורה גרפית ופשוטה וכלי שהופך את התמונות והסרטים שלכם ליומנים מצולמים. זה נחמד - בעיקר בטיולים. אפליקציות בסיסיות אחרות, כמו Group Play או S Translate, שנמצאות בסמארטפוני החברה, לא הגיעו למכשיר.

 

נוח גם לקריאת ספרים, עם אפליקציה ייעודית נוח גם לקריאת ספרים, עם אפליקציה ייעודית צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, חבילת התוכנות של הטאב 3 היא מספקת ועשירה למדי. היא כוללת גם את פליפבורד, דרופבוקס ועוד כמה אפליקציות צד שלישי שהולכות ונהיות סטנדרטיות בכל טאבלט חדש.

 

מצלמת המכשיר, בעלת רזולוציה של חמישה מגה-פיקסל, מציגה איכות סבירה, אך לא יותר בסטילס - ותוצאות מגורענות ומטושטשות בצילום וידאו. בנוסף, אין לה מבזק לצילום בלילה או תכונות מתקדמות למיניהן, אך לראייתי טאבלט הוא מכשיר שכלל לא נוח לצלם בו כך שלא מדובר במגרעה.

 

מצלמה בינונית מאוד מצלמה בינונית מאוד צילום: ניצן סדן

 

ביצועים וקישוריות: חלש באופן לא מורגש

 

לטאב 3 יש מעבד כפול ליבה במהירות 1.5 גיגה-הרץ מתוצרת סמסונג ו-1.5 גיגה-בייט של זיכרון פעולה; החברה בחרה בתצורה זו כדי להוזיל עלויות רכיבים. בפועל, אין הבדל משמעותי בינו ובין טאבלטי אנדרואיד דומים בעלי שני גיגה-בייט זיכרון בתחום הביצועים. זמני הטעינה אולי קצת יותר ארוכים (למשל, כפותחים את הגלריה תעבור שניה נוספת עד שהתמונות יוצגו) אבל לא מדובר בפגיעה מורגשת בחוויית השימוש.

 

הוא מצויד במעבד גרפי Mali 400 בדומה לגלקסי נוט 3 ול-S4. גם כאן, לא מורגשת פגיעה בביצועים על אף השימוש ברכיב בן שנה. רכיבי התקשורת של המכשיר עבדו היטב: אנטנת ה-GPS הציגה נתון מיקום במהירות מרגע הפעלתה ואנטנת ה-WiFi זיהתה והתחברה לרשתות פתוחות בטווח רחוק יחסית. ביצועי המכשיר אינם מרשימים, אך לא יטרידו את רוב המשתמשים.

 

מכשיר הגלקסי טאב 3 מכשיר הגלקסי טאב 3

 

הטאב 3 לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתה שגרתית. אם תנסו להריץ עליו משחק לאורך זמן, תחושו בהתחממות בגבו, בעיקר בצד שמאל. אבל זה לא שונה מבמחשבי לוח דומים.

 

זמן הסוללה שלו עומד על שש וחצי שעות בשימוש סביר. מדובר בנתון פחות מרשים משל הנקסוס 7 (שמגיע גם ליותר משמונה שעות) ומציב את המכשיר בשליש התחתון של טבלת זמני הסוללה בקטגוריה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מהטובים ביותר בקטגוריה

 

הטאב 3 הוא מחשב לוח נוח ונעים לשימוש וכמעט שאין לו נקודות חולשה בולטות, כאלה שלא מאפיינות גם מוצרים אחרים של החברה. מעטפת הפלסטיק, למשל, פחות עמידה מגב האלומיניום של כמה מהמתחרים והיותה בהירה מבטיחה שכל שריטה עליה תהפוך לקעקוע בפעם הראשונה בה תאחזו בו בלי לשטוף ידיים.

 

גודל המסך, שמונה אינץ', הוא נוח מאוד לדעתי. גם יחס התצוגה, שהופך את הטאבלט למלבני בצורתו, הוא בחירה טובה. יתרון נוסף הוא מחיר המכשיר: 1,700 שקל, זול יחסית עבור מחיר השקה. קחו בחשבון שהנקסוס 7 המקביל עולה כיום בערך חצי ממחירו של הטאב 3, אך מציג פחות יישומים מובנים מקוריים. הקינדל Fire HD נמכר אף הוא בישראל במחיר נמוך משל הטאב 3 - אך חשוב לזכור שלשניהם מסך קטן יותר. גם האייפד מיני, שאפשר להשיג היום במחיר של החל מ-1,500 שקל, נופל מהטאב 3 באפליקציות המובנות בו ובאיכות התצוגה.

 

בשורה התחתונה, ניתן לראות שסמסונג בנתה טאבלט שמציג כמה פלוסים על פני מתחריו לקטגוריה. לא מן הנמנע שאחיו הקטן, הדגם בגודל שבעה אינץ', יקסום ליותר משתמשים בשל מחירו, 1,300 שקל בלבד. אישית, אמליץ על הדגם שנסקר בכתבה זו, משום שלדגם שבעת האינץ' יש מסך ברזולוציה אף נמוכה יותר ומידותיו ומשקלו דומים מאוד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x