$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אסוס טרנספורמר בוק TX300CA: הרובוטריק הגדול ביותר

הבן האחרון במשפחת המחשבים ההיברידיים של אסוס אינו אולטרה-בוק סטנדרטי וגם קצת כבד לקטגוריה, אבל מציג מקלדת נתיקה שכוללת סוללה וכונן קשיח משלה, עיצוב נאה וביצועים מרשימים

ניצן סדן 11:3031.07.13

אסוס לא היתה החברה שהמציאה את תצורת הלפטופ ההיברידי בעל המסך הנתיק, אך היא מזוהה עם תצורה זו יותר מכל חברה אחרת הודות לסדרת Transformer האיקונית.

לאחרונה נחת בישראל הבן האחרון בסדרה, ה-TX300CA. מדובר במחשב פרימיום יוקרתי שמציג גרסת 13.3 אינץ' של תצורה זו, בצירוף מעבד חזק במיוחד ועוד מספר יכולות מרשימות.

 

הטרנספורמר בוק של אסוס הטרנספורמר בוק של אסוס צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: הכל בגדול

 

לתצורת המסך הנתיק יתרון ברור: היכולת לבחור אם ברצונכם להשתמש במכשיר כלפטופ או כטאבלט עצמאי ולהשאיר את המקלדת בבית. אסוס ממשיכה בקו העיצובי שלה בדגם זה והוא נראה כמו מחשבי הטרנספורמר שקדמו לו - שלדת אלומיניום אחידה, באיכות הרכבה גבוהה מאוד ושילוב של צבע כסוף (יחידת המקלדת) עם אפור כחלחל (גב הטאבלט).

 

גב הטאבלט כולל חרירי קירור, עבור המעבד החזק שלו גב הטאבלט כולל חרירי קירור, עבור המעבד החזק שלו צילום: ניצן סדן

 

כששתי היחידות מחוברות, קשה לנחש שמדובר בתצורת מחשב היברידי: הוא נראה בדיוק כמו האולטרה-בוקים האחרים של החברה - אלגנטי ופשוט. צירי המסך חזקים ועמידים והשליפה של הטאבלט מהמקלדת מתבצעת בקלות באמצעות כפתור בודד.

 

מתי מגלים שמדובר במחשב שונה? ברגע שמרימים אותו: ליחידת המקלדת יש סוללה נוספת, יחידת תקשורת, כונן קשיח ומערכת קירור משלה, מה שמוסיף הרבה למשקל הכולל. ה-TX300CA שוקל שני ק"ג, קצת כבד בשביל אולטרה-בוק. לתוספת המשקל ביחידת המקלדת יתרון אחד: אין חשש שהמחשב יעשה סלטה וינחת על גבו, כפי שקורה במחשבים היברידיים בתצורה זו בדרך כלל, בשל היות יחידת התצוגה כבדה מהמקלדת.

 

ממשק: המחשב שאהב ברכיים

 

ל-TX300CA יש מסך 13.3 אינץ' שהוא אחד הטובים ביותר בקטגוריה: הרזולוציה שלו עומדת על 1,980 על 1,200 פיקסל - רזולוציית FHD טבעית. למסך פאנל IPS בעל בהירות גבוהה, מה שמבטיח תצוגה ברורה ונאה בתנאי תאורה אופטימליים. הצבעים נראים בו חדים ועשירים בצורה שתספק גם את המפונק שבגיימרים. הבעיה היא כשיוצאים איתו לשמש: על אף הבהירות הגבוהה, המסך כה מבריק שהוא משקף תאורה ישירה.

 

מסך נפלא, אך מבריק מדי מסך נפלא, אך מבריק מדי צילום: ניצן סדן

 

ביחידת המקלדת תמצאו שני שקעי USB, קורא כרטיסי מיקרו SD, שקע תצוגה ושקע תקשורת RJ45 לחיבור כבל רשת. ביחידת הטאבלט תמצאו רק שקע מיני HDMI. שקעי הטעינה של שתי היחידות הם מגנטיים, בדומה לשקעי המקבוק של אפל. גם הטרנספורמטור של כבל הטעינה ממוקם ביחידת השקע, בדומה לשל אפל והוא קטן וקל.

 

השקע המגנטי של יחידת המקלדת השקע המגנטי של יחידת המקלדת צילום: ניצן סדן

 

ליחידת התצוגה יש בעיה מבנית אחת: טאבלט בגודל 13 אינץ' הוא פשוט גדול מכדי להיות נוח לעבודה. לא ניתן להשתמש בו ביד אחת וכנראה שהוא ינוח על ברכיכם בזמן העבודה. מיקום הרמקולים בעייתי שכן כשאוחזים את המחשב בצורה אופקית, הידיים פשוט חוסמות אותם. המקלדת נוחה מאוד לשימוש ופריסת המקשים מצוינת. גם משטח העכבר גדול ונוח.

 

גדול וכבד מדי לעבודה ממושכת. TX300CA בתצורת טאבלט גדול וכבד מדי לעבודה ממושכת. TX300CA בתצורת טאבלט צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, מדובר במחשב שמתאים לעבודה ממושכת בתצורה אחודה - אך פחות, אם תחליטו להשאיר את המקלדת בתיק.

 

מולטימדיה ואפליקציות: חגיגה לעיניים

 

מחשבי פרימיום למיניהם צריכים להציג ביצועים מעולים בזירה זו - והאסוס TX300CA לא מאכזב: איכות התצוגה טובה מאוד וזווית הצפייה הרחבה תאפשר לכם לצפות בו בסרטים עם חבר או שניים מבלי להצטופף והניגודיות טובה מאוד ומוציאה את המקסימום בסרטי FHD.

 

פנינה אחרת היא מערכת האודיו של המחשב, שממוקמת ביחידת התצוגה. מדובר ברמקולים בטכנולוגיית SonicMaster של אסוס וחברת האודיו Bang & Olufsen, שמאפשרת טווח צליל רחב יותר והדגשת צלילים נמוכים. התוצאה: כל פיצוץ בסרט אקשן יהדהד לכם בחדר (ובאוזן). הרמקולים עצמם אינם חזקים מאוד, אך שומרים על צליל נקי גם בווליום הגבוה ביותר.

 

כיף גדול לחובבי סרטים. טרנספורמר בוק כיף גדול לחובבי סרטים. טרנספורמר בוק

 

בדומה ליצרניות אחרות, גם אסוס לא התקינה מראש יותר מדי תוכנות ואפליקציות על המחשב. תמצאו בו מספר משחקי פנאי, את תוכנת הציור Fresh Paint, סקייפ, כלי לבקרת אודיו, לגיבוי ושחזור ועוד. בהתחשב בכך שמדובר במחשב פרימיום, חבל שאסוס לא התקינה מראש תוכנות נוספות שמשתמשים אוהבים, אפילו בגרסאות ניסוי.

 

ביצועים וקישוריות: טובים השניים

 

ל-TX300CA יש פחות או יותר, את כל העוצמה לה יזדקק המשתמש הממוצע. הוא מונע במעבד Core i7 3517U כפול ליבה במהירות של 1.9 גיגה-הרץ. יש לו גם ארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה וכרטיס גרפי 4000HD מבית אינטל.

 

כפי שסיפרתי לכם בסעיף הממשק, המחשב מצויד בשני כוננים קשיחים: דיסק סטנדרטי שמחובר ליחידת המקלדת בנפח של 500 גיגה-בייט ועוד כונן SSD בגודל 128 גיגה-בייט שממוקם ביחידת הטאבלט. שני הכוננים מסונכרנים ביניהם, אולם לא בצורה אוטומטית ותצטרכו להחליט איזה יישום ימוקם על איזה כונן. היתרון הגדול הוא בשילוב של נפח אחסון גדול עם ביצועים טובים ליישומים נבחרים.

 

היברידי עם שרירים. TX300CA היברידי עם שרירים. TX300CA צילום: ניצן סדן

 

בפועל, כל תוכנה תיטען ותפעל במהירות, לרבות תוכנות עיבוד תמונה כפוטושופ ומשחקי תלת ממד בהגדרות רזולוציה בינונית. שמתי לב שהמחשב פועל בצורה חלקה יותר כשהמקלדת מחוברת. זה לא שהוא נתקע ומשתעל בתצורת טאבלט עצמאי, אולם זמני הטעינה ארוכים יותר. חבל שלא שודך ל-TX300CA מעבד גרפי עצמאי חזק יותר, אשר גם היה משפר את ביצועיו במשחקים והופך אותו למחשב ורסטילי באמת.

 

סוללה והתחממות: מתחת ומעל לממוצע

 

ל-TX300CA יש זמן סוללה מאכזב בתצורת טאבלט: בגלל המסך הגדול והחומרה החזקה שלו, הוא לא החזיק יותר מחמש שעות בשימוש סביר. ואולם, כשמחברים לו את יחידת המקלדת (ובה הסוללה המשנית), הגיע זמן הסוללה לשבע ורבע שעות, זמן מכובד מאוד.

 

כאשר מחוברת יחידת המקלדת, מערכת הקירור שלה מחוללת נפלאות והמחשב פועל ללא כל התחממות מבנית בולטת. לעומת זאת, במצב טאבלט תוכלו להרגיש היטב את הגוף מתחמם, בעיקר בצידו השמאלי. זאת, על אף שליחידת הטאבלט יש חרירי אוורור ומערכת קירור שקטה שמטפלת במעבד החזק שלו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מהטובים והמשתלמים שבחבורה

 

אם מסתכלים עליו כיחידה אחת, ה-TX300CA הוא לפטופ מרשים שהחיסרון היחיד שלו טמון בהיותו כבד יחסית לקטגוריה. לעומת זאת, בתור טאבלט הוא פשוט גדול מדי ולא נוח לשימוש ממושך.

 

תזמון שונה של השקתו יכל להשפיע רבות על חוויית המחשב: הוא הושק בסוף 2012 והגיע לשווקי אירופה וארה"ב במאי האחרון, כך שפספס את עגלת האסוול, דור המעבדים האחרון של אינטל שלבטח יכל להשפיע על משקלו וביצועיו.

 

ה-TX300CA עולה 6,190 שקל לדגם שנסקר - אמנם כפול מאולטרה-בוק ממוצע אך זול ביחס למחשבי פרימיום. ראוי לציין שהתמחור של היבואן אינו רחוק ממחיר המחשב בחו"ל. בארה"ב הוא עולה כ-1,000 שקל פחות. מי שרוצה אולטרה-בוק פרימיום היברידי יכול לשקול גם את ההליקס והיוגה של לנובו, את ה-XPS 12 של Dell. שלושתם יקרים מה-TX300CA ומציגים נוחות וגמישות עבודה דומה.

 

אני מעריך שמעבדי האסוול החדשים יאפשרו עיצוב מחשבים דקים וקלים יותר. אסוס ככל הנראה תישאר עם תצורת המקלדת הנתיקה המוצלחת - ויורשו של ה-TX300CA יהיה מחשב קל ונוח יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x