Pressy: הכפתור הפיזי החכם שחסר לסמארטפון שלכם
יזמים ישראלים פיתחו לחצן שמתחבר לשקע האוזניות של מכשירי אנדרואיד ומסוגל לבצע שורה ארוכה של פעולות הניתנות לתכנות. בין היתר, ניתן להגדיר לו להפעיל את הרשמקול בקליק, את ווייז בשניים, את הפנס בשלושה ועוד
אם היו אומרים לכם שמה שחסר לכם בסמארטפון זה עוד לחצן, כנראה שהייתם מגיבים בגיחוך. אבל מה אם הלחצן הזה יכול ליזום שיחות טלפון, להפעיל אפליקציות, לשלוח SMS ולבצע עוד עשרות פעולות? זה בדיוק מה שעושה Pressy,לחצן שפיתחו נמרוד בק ובועז מנדל, שעכשיו מקווים להזניק את הפרויקט באמצעות גיוס כספים בקיקסטארטר.
- Credorax גייסה 40 מיליון דולר מקרן FTV
- Ubimo הישראלית גייסה 2 מיליון דולר מקרן פיטנגו
- Brow.si הישראלית גייסה מיליון דולר בהובלת חממת דה-טיים
אותו שקע, גילו השניים, הוא כמעט פלאי. "הייתה לנו הרגשה שהוא לא ממוש. זה שקע שנמצא כל הזמן בהאזנה וגם יכול לקבל מתח, יש לו הרבה יתרונות. אני כל היום מתכנת וצריך לפתוח את המכשיר אלף פעם ביום, שהייתה חסרה לי אינטראקציה שאפשר לשלוט עליה”, הסביר בק.
שלושה קליקים ל-Waze
מנדל: “יש מגמה במסגרתה העיצוב של המכשירים מצמצם את החיוויים הפיזיים ויש פחות ופחות כפתורים. זה הגיוני כי זה יותר זול ויש פחות לתקלות, אבל מסך המגע השתלט על המכשיר ועכשיו אין לך שום דבר חוץ מהקול ומהכיבוי. מסך מגע תובע ממך תשומת לב - אי אפשר ללחוץ בלי להסתכל. אנחנו חיפשנו את הקשר האינטואטיבי עם המכשיר, את הקליק הפיזי”.
הפתרון של בק ומנדל הוא תקע קטן עם לחיץ בראשו, שמתחבר לשקע האוזניות ומאפשר להקליק לביצוע פעולות שונות במכשיר. קליק אחד קצר יכול, למשל, להפעיל את הפנס. שני קליקים קצרים להתקשר לאמא, ושלושה קליקים יכולים להפעיל את Waze. האפליקציה שפיתחו השניים מסוגלת להבדיל בין קליק קצר לארוך וניתן להגדיר עד שלושה קליקים לפעולה – דבר המאפשר הגדרת 14 פעולות שונות בסך הכול, אותן ניתן לבחור באמצעות אפליקציה ייעודית. האפליקציה מגיבה גם לאוזניות המחוברות למכשיר, אם אלו כוללות לחצן ניגון/השהייה.
ההגדרות לא חייבות להיות קשיחות. "ניתן להגדיר הקלקות לפי שעות", מסביר בק. "למשל, קליק בבוקר ינווט לעבודה, בערב לבית ובלילה ידליק את הפנס. בנוסף, המצב שבו נמצא הסמארטפון גם יכול להשפיע על הפעולות. למשל, אפשר להגדיר שבזמן שיחה, קליק אחד יבצע הקלטה. מצבים נוספים שהאפליקציה מזהה הם האם המכשיר נמצא במצב שקט או לא, או מצב סוללה. כך, למשל, במקרה של סוללה חלשה, אפשר להגדיר שקליק יכבה את כל האפליקציות שרצות ברקע”.
כמו כן, בק ומנדל מתכננים להוציא API שיאפשר למפתחים חיצוניים להוסיף פעולות משלהם, כלליות או ספציפיות לאפליקציה, שמשתשים יוכלו להוריד למכשיר. "הלחצן יכול לשמש כבקר למשחקים ואפליקציות כמו WhatsApp יכולות להשתמש בו לפעולות Click to Talk. אנחנו מאוד רוצים לפתוח את הראש למה אפשר לעשות, וננסה להוציא משחק אפילו פשוט כדי להדגים את היכולות”, אמר בק.
החזון: שליטה במכשירים שונים מהסלולרי
בינתיים מבקשים שני היזמים את עזרת ציבור הגולשים ומקווים לגייס לפחות 40 אלף דולר בקמפיין קיקסטארטר שיעלה בשעות הקרובות על מנת להשלים את פיתוח האפליקציה ולייצר את 10 אלף היחידות הראשונות של Pressy. במסגרת הקמפיין יוכלו גולשים לרכוש את הלחצן ב-15 דולר, או לשלם 25 דולר ולקבל בנוסף גם מחזיק מפתחות צבעוני.