התנגשות הטיטאנים, מבחן שישי: איכות שמע ומוזיקה
חולים על מוזיקה? שבעת הסמארטפונים הטובים ביותר בישראל התייצבו למבחן האזנה, כדי לקבוע מי מהם הוא המומלץ ביותר עבור אודיופילים – ברמת איכות השמע הכוללת, האוזניות ונגן המדיה
- התנגשות הטיטאנים, מבחן ראשון: המסך הטוב ביותר בתנאי שטח
- התנגשות הטיטאנים, מבחן שני: מצלמת הסלולר האולטימטיבית
- התנגשות הטיטאנים, מבחן שלישי: זמן הסוללה הארוך ביותר
מבחן זה מתחלק לשלושה חלקים: איכות השמע במכשיר באוזניה וברמקול החיצוני, חוויית ההאזנה למוזיקה אשר מתייחס לאוזניות המסופקות עם המכשירים ויכולות נגני המדיה המובנים של המכשיר בהפעלת שירים וסרטים.
שיחה וספיקר
מנצח: HTC One
איכות השמע היא תכונה שנוטים להתעלם ממנה; היצרניות מעדיפות להדגיש בחשיפת מכשירים חדשים תכונות כמו מצלמות ומסכים ולפיכך, גם המשתמש לא מתייחס לתכונה הבסיסית ביותר של כל טלפון. כל המכשירים שנבחנו כוללים מיקרופונים לזיהוי וסינון רעשים חיצוניים. רכיבי תוכנה יעודיים מחלישים באופן מובנה צלילים רמים שמושמעים בסביבת המשתמש, מה שלעיתים יוצר מעין רעש לבן, טנטון חלש אשר פוגם באיכות השיחה בעצמו. לפיכך, איכות השיחה נשענת על רגישות המיקרופונים וטיב התוכנה.
המבחן נשען על ביצוע סדרת שיחות טלפון ברמקול פנימי וחיצוני בעת נסיעה באוטובוס ובעת הליכה ברחוב, אשר בוצעו בימי שישי בבוקר בתל אביב. בתחום איכות השמע בשיחה, הציגו כל המכשירים יכולות דומות והצלחתי לנהל שיחה בבירור גם בשיא הרעש העירוני. לעומת זאת, בזירת הרמקול החיצוני המנצח הוא ה-One של HTC. קשה להתחרות ברמקולים החזיתיים שלו, אשר שומרים על איכות טובה גם בנגינת מוזיקה ועוצמתם גבוהה משל כל ספיקר אחר. כאשר ניהלתי שיחה בעזרתו, גברה העוצמה גם על קול דיבורם של שכני לספסל האוטובוס, אשר ביקשו שאחליש.
האזנה למוזיקה
מנצח: HTC One
למעט הנקסוס 4, כל המכשירים סופקו עם אוזניות איכותיות. המבחן כלל האזנה לארבעה שירים בסגנונות שונים. אפל, למשל, כללה עיצוב אוזניות חדש לחלוטין באייפון 5, אשר להן מדגישות צלילים נמוכים אך לא מתבלטות מעל לאחרות בשאר טווח הצלילים.
שני מכשירים אחרים שהציגו איכות מעולה במיוחד באוזניות הן נוקיה ו-HTC. האחרונה, הודות למעבד אודיו ואוזניות beats יעודיות. חובבי המוזיקה יתענגו על הצליל שלהן, במיוחד כאלה שאוהבים עוצמת ווליום גבוהה. ה-One מצליח להביס את הלומיה 920 בתחרות זו הודות לעוצמת השמע הסופית שהיא גבוהה יותר ועדיין שומרת על צליל נקי שאינו צורם.
סוגיה נוספת שנוגעת לאוזניות היא הממשק שלהן; לכל הדגמים יש בקר למענה לשיחה נכנסת ולניתוקה (או לעצירת נגן המוזיקה) - אך לא כולם כוללים גם לחצני עוצמת שמע. בנוסף, לחיצה כפולה על האוזניות אמורה להעביר שיר בעת האזנה למוזיקה. בפועל, האוזניות של אפל הן בעלות הממשק החלק ביותר, אך גם הממשק שלהן מזייף לעיתים. היצרניות משקיעות ברכיבי חומרה רבים, אך עדיין לא השיקו מכשיר בעל אוזניות שהממשק שלהן פועל בצורה חלקה לחלוטין.
נגן מוזיקה
מנצח: סמסונג גלקסי S4
הזוכה הגדולה בקטגוריה זו היא סמסונג, אשר מציגה את הנגן המובנה הטוב ביותר בקטגוריה. יש לו אקוולייזר מובנה ויכולת כוונון של גובה הצליל הטבעי - השמעת צלילים גבוהים ונמוכים בעוצמות שונות וקבלת משוב מהמאזין, בצורה בה מתבצעת בדיקת שמיעה רפואית.
בכך, יכול כל מאזין לחדד את הצליל של הטלפון לרמה כמעט מושלמת. גם נגן המדיה עצמו מציג אפשרויות שליטה וכוונון, לרבות מהירות הנגינה. יתר החברות לא הציגו יכולות שמשפיעות על איכות ההאזנה עצמה או סנכרון מילות שירים. הנגנים הפשוטים ביותר היו של הלומיה 920 ושל האייפון.
סיכום
המנצח הגדול בתחום החומרה הוא ה-One של HTC, אשר מומלץ במיוחד לחובבי מוזיקה. זהו המכשיר המנצח בקטגוריה זו, שכן את איכות הצליל והטווח שלו ניתן לזהות בקלות וללא התעסקות בהגדרות מתקדמות משום סוג. בתחום התוכנה הכתר נשאר בידי סמסונג, אשר התעלתה על עצמה בנגן עשיר באפשרויות. ככל הנראה שנגן זה יקסום יותר לאודיופילים, מוזיקאים ומשתמשים מתקדמים.