תוכן או פרסומת: ה-FTC יוצא נגד תוכן שיווקי שמתחזה לכתבה
רשות הסחר הפדרלית האמריקאית שוקלת לפתוח בחקירה כנגד מפרסמים המשתמשים ב"פרסום מוטמע" באינטרנט - מודעות המטשטשות את הגבול בין תוכן ובין פרסומת, ונראות לכאורה כתוכן לגיטימי
רשות הסחר הפדרלית (FTC), גוף רגולטורי אמריקאי פעיל למדי, פנתה אמש (ב') לציבור האמריקאי באופן פומבי וביקשה ממנו את דעתו על נושא ה-Native Advertising, או "פרסום מוטמע". זהו השם שניתן לתוכן פרסומי/שיווקי המסווה כך שיראה כתוכן לגיטימי, ללא ציון שמדובר בתוכן ממומן. הפניה לציבור הוא שלב ראשון בדרך לחקירה פדרלית רשמית ומקיפה בנושא.
- רשות ני"ע: "כשלים בנאותות הגילוי על שעבודים ובטוחות"
- מנהלים עם עלות שכר של 60 אלף שקל יהיו פטורים מאישור השכר
- רוצים הרחבות בקיבוצים? שלמו 200 אלף שקל
פרסום מוטמע - בניגוד לתוכן שיווקי המסומן ככזה - מופיע באתר תוכן כך שהוא נראה בדיוק כמו תוכן רגיל, וגורם לקורא לחשוב שמה שהוא קורא הוא ידיעה - ולא פרסומת. בשנה האחרונה, ספג המגזין האמריקאי "אטלנטיק-מונת'ל"י ביקורת קשה על כך שהתיר לכת הסיינטולוגיה, המוגדרת כמסוכנת במיוחד במספר מדינות מערביות, לפרסם תוכן באתר שלו. הנהלת המגזין התנצלה בפני הקוראים והבטיחה שלא לחזור על כך.
בעבר נשמעה ביקורת ניכרת על מודל הפרסום המוטמע. "ניו יורק טיימס" פרסם שלשום (א') מאמר מקיף בנושא, והזהיר מפני פרסום מוטמע, משום שהוא ממוטט את ההפרדה בין מחלקת התוכן ומחלקת הפרסום בכלי תקשורת, ומעניק למפרסמים גישה ישירה לתוכן - במקום לפרסם לצד התוכן.
זו הפעם השניה השנה שבה ה-FTC עוסקת בפרסום מקוון וכיצד הוא מאיים על הצרכנים: במאי האחרון הורתה הרשות לשנות את התנהלותם של מפרסמים בכל הקשור למודעות על מסכים קטנים, כגון סמארטפונים, ובמודעות במדיה החברתית. מעתה, יהיה עליהם לציין במובלט את העובדה שמדובר במודעות, כך שהם לא יוכלו עוד להעמיד פנים שמדובר בתוכן לגיטימי.