$
אינטרנט

אחותו של מארק צוקרברג: "לא כדאי לשתף הכל בפייסבוק"

רנדי צוקרברג עזבה את תפקידה הבכיר בפייסבוק כדי להדריך אנשים איך להתמודד עם החיים בעידן הרשתות החברתיות. בראיון לכלכליסט היא ממליצה לעשות הפסקה ליום אחד מפייסבוק ומסבירה: "אנשים מתגעגעים לעידן האופליין"

אסף גלעד 11:0201.10.13

"חשוב להבין איך אתה לוקח צעד אחורה מהטכנולוגיה וחושב על החיים שלך ועל הקריירה שלך, ואיך אתה משתמש בטכנולוגיה לטובתך במקום להסחת הדעת". כך אומרת רנדי צוקרברג, אחותו של מייסד הרשת החברתית מארק צוקברג, בראיון ל"כלכליסט".  

צוקרברג מבקרת בימים אלה בישראל במסגרת משלחת של הפדרציה היהודית של סן פרנסיסקו, הכוללת עשרים יהודים בכירים מעמק הסילקון, בהם מייסד זינגה והמנכ"ל שלה לשעבר מארק פינקוס, אחד המעצבים הבכירים בפייסבוק בן בלומנפלד, ודייויד פופוביץ, סמנכ"ל פיתוח עסקי בתאגיד האינטרנט GoDaddy. המשלחת מתארחת בישראל למשך שישה ימים, והחל מהיום תפגוש יזמים, חברות טכנולוגיה ומשקיעי הון סיכון ישראליים בתל אביב.

 

רנדי צוקרברג: "אני מדברת הרבה בארה"ב על הקונספט של 'שבת דיגיטלית', לעשות הפסקה ליום אחד מהרשתות החברתיות ולהתרכז בחיים שלכם" רנדי צוקרברג: "אני מדברת הרבה בארה"ב על הקונספט של 'שבת דיגיטלית', לעשות הפסקה ליום אחד מהרשתות החברתיות ולהתרכז בחיים שלכם" צילום: בלומברג

 

צוקרברג עבדה במשך כשש שנים כסמנכ"לית שיווק בפייסבוק, ולאחר פרישתה מהחברה הפכה למייסדת מיזם Dot Complicated, שהחל כבלוג המספק עצות להתמודדות עם הורות, זוגיות, עבודה וטכנולוגיה בעידן הרשתות החברתיות, והבשיל לשני ספרים שתשיק צוקברג בנובמבר.

 

"אנשים הולכים להופעה אבל רק מתעסקים בטלפון"

 

"אני הייתי שם, בתחילת דרכה של הרשת החברתית, כמי שאחראית לגרום לאנשים להצטרף לפייסבוק ולחלוק את זה עם חבריהם. כיום אנחנו נמצאים במקום כזה, שבו אנחנו צריכים לחשוב על הנוכחות של הרשתות החברתיות בחיינו ועל הדרך שבה אנחנו משתמשים בהן. בדיקת מיילים הפכה להרגל, וכשאתה יוצא להופעה אתה בעצם מבלה בעיקר בטלפון במקום לראות את ההופעה".

 

מארק לא יאהב לשמוע שאת מעודדת אנשים לעדכן פחות מה הם עושים. זה מנוגד למה שפייסבוק רוצה.

"אני חושבת שהעוצמה של הרשתות החברתיות רבה יותר, כשאתה חולק עם האנשים שאתה באמת רוצה לחלוק איתם. בהתחלה אנחנו אוהבים לשתף את חיינו עם אנשים רבים, אבל ככל שמתבגרים מבינים שכנראה לא כדאי לחלוק הכל עם האנשים מהעבודה הקודמת. אני חושבת שאנשים מתגעגעים לעידן האופליין, למצב שבו כשאתה מחליף עבודה, יהיו אנשים שלא תראה יותר. אבל באונליין אף אחד לא נעלם, לכן אנשים רוצים לנהל את הפרופילים שלהם בצורה יותר עדינה".

 

מתי הורים צריכים להתחיל לשוחח עם הילד שלהם על השימוש בפייסבוק?

"השיחה צריכה להתחיל מוקדם. אם תתחיל לשוחח עם הילדים על פייסבוק בגילאי העשרה, כשהם מתחברים לראשונה לפייסבוק, ייתכן שזה מאוחר מדי. הכי חשוב זה שאחרי שאתה מסביר להם על שימוש אחראי, אתה גם תאמין בהם. אל תעקוב אחריהם ותבדוק כל דבר שהם מפרסמים, תן להם מרווח נשימה".

 

ילדים רבים עוזבים את פייסבוק בגלל חרמות.

"אני כותבת הרבה על חרמות והתעללות נפשית ברשתות החברתיות, אבל גם על האותנטיות ברשת. בעבר אנשים חששו להשתמש בשם האמיתי שלהם ברשת, אבל היום זה הרבה פחות כך. אנשים משתמשים יותר ויותר בשם הפרטי והמשפחה שלהם, וזה מבחן לאותנטיות. כשאתה משתמש בשם האמיתי שלך הסיכויים שתפנה לעבריינות רשת נמוכים הרבה יותר. אתה תהיה אזרח דיגיטלי טוב יותר. לכן הרשת צריכה לעבור לעידוד האותנטיות ולהילחם בעבריינות רשת".

 

היום יש טרנד שבו מעסיקים לא מראיינים מועמד לעבודה לפני שבודקים את פרופיל הפייסבוק שלו.

"לפני שאתה הולך לראיון עבודה, תעשה חיפוש גוגל על עצמך ותסתכל על כל פרופילי הרשת החברתית שלך מנקודת מבט של מישהו שלא מכיר אותך. אתה צריך לברר היטב שלא יהיה דבר שיסיח את דעתם ממי שאתה באמת".

 

האם אפשר לשרוד כמה ימים בלי רשת חברתית?

"זה מזכיר לי את השבת, שהיא חלק מהמרקם החברתי שלכם כאן בישראל, אפילו לאנשים שאינם מאמינים. אני מדברת הרבה בארה"ב על הקונספט של 'שבת דיגיטלית' - לעשות הפסקה ליום אחד ולהתרכז בחיים שלכם. התרשמתי מכך שבמהלך הסיור שלנו בישראל יזמים מובילים מעמק הסיליקון היו מנותקים לגמרי מאינטרנט ליום אחד.

 

"אני רוצה לעודד את היזמים מעמק הסיליקון להשקיע פה"

 

עד כמה יהדות משחקת תפקיד בחייכם בעמק הסיליקון?

היהדות משחקת תפקיד גדול עבורנו, וזו הסיבה שכולם הקצו זמן כדי להגיע לכאן. בעמק הסיליקון אתה כל הזמן חושב על העתיד ולחזות מה יהיה הדבר הבא, אבל לא פחות חשוב לצעוד אחורה ולהיזכר מאיפה באת. יש כאן במשלחת הרבה מנהיגים טכנולוגים שהרוחניות חשובה להם ואכפת להם מהתרבות ומהשורשים שלהם".

 

עד כמה תרצו לשתף פעולה עם יזמים ישראלים?

נפגשנו עם חברות טכנולוגיות, היינו ב־JVP וראינו את חברות הפורטפוליו של חברות החממה, (למשל פנטקטיקס ו- Wishi – א"ג), ויש לי רצון לעודד את היזמים מעמק הסיליקון להשקיע כאן, לעבוד עם חברות מכאן, ולחזק את הפילנתרופיה והחיבור שלהם לישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x