יזמי הכפתור החכם Pressy גייסו כ-700 אלף דולר בקיקסטארטר
הכפתור יכול להתחבר לכל סמארטפון דרך שקע האוזניה ולבצע פעולות קיצור דרך שונות עבור המשתמש. היזמים, נמרוד בק ובועז מנדל, הופתעו מאוד: הסכום שגויס הינו פי 17 מיעד הגיוס המקורי
- Pressy: הכפתור הפיזי החכם שחסר לסמארטפון שלכם
- תנו נדבה לאני: המדריך לפרויקט מימון המונים מוצלח
- מלך הקיקסטארטר: אפשר למכור ספינות חלל וירטואליות ב-15 מיליון דולר
Pressy הוא תקע קטן עם לחיץ בראשו, שמתחבר לשקע האוזניות ומאפשר להקליק לביצוע פעולות שונות במכשיר. קליק אחד קצר יכול, למשל, להפעיל את הפנס. שני קליק קצרים להתקשר לאמא, ושלושה קליקים יכולים להפעיל את אפליקציית Waze.
האפליקציה שפיתחו בק ומנדל מסוגלת להבדיל בין קליק קצר לארוך וניתן להגדיר עד שלושה קליקים לפעולה – דבר המאפשר הגדרת 14 פעולות שונות בסך הכול, אותן ניתן לבחור באמצעות אפליקציה ייעודית. האפליקציה מגיבה גם לאוזניות המחוברות למכשיר, אם אלו כוללות לחצן ניגון/השהייה.
הפרויקט נחשף בסוף אוגוסט, עם השקת קמפיין גיוס הכספים בקיקסטארטר. היזמים ביקשו לגייס 40 אלף דולר, שנועדו לממן את השלמת פיתוח האפליקציה ואת עלות הייצור של 10 אלף היחידות הראשונות. ואולם, ההיענות לקמפיין הייתה גדולה בהרבה מציפיות השניים. בתוך ימים ספורים כבר הושג יעד הגיוס הראשוני, והעניין הרב שעורר המיזם בתקשורת העולמית הביא ליזמים מימון בסך 695,138 דולר – יותר מפי 17 מיעד הגיוס המקורי.
בסך הכול תמכו בקמפיין 28,818 גולשים, שפרט לכמה עשרות בחרו כולם בחבילת מימון הכוללת פרס בדמות יחידת Pressy. כלומר, לאורך החודש וחצי שבמהלכו התנהל קמפיין המימון נמכרו לדברי בק כ-40 אלף יחידות של הכפתור החכם – הישג מרשים לחברה ישראלית צעירה.
הקמפיין של Pressy נמצא במקום ה-13 ברשימת הקמפיינים המצליחים ביותר בקיקסטארטר מבחינת מספר התומכים, ובמקום השני בקטגוריית Product Desgin, כשלפני ניצב רק השעון החכם Pebble. מבחינת הסכומים שגויוסו ניצב Pressy במקום ה-82 מקרב כלל הפרויקטים בקיקסטארטר, ובמקום ה-13 בקטגוריה שלו.
בק סיפר שלו ולמנדל יש כבר תוכניות לסכום הגדול שגויס: “30% מהסכום נעביר למדינה בדמות מס הכנסה. השאר ישמש אותנו לפיתוח אפליקציה ברמה גבוהה יותר, שתוכל לספק שירותים מתקדמים כמו PTT שדורש שרתים או אפשרות שהאפליקציה שתפעל עצמאית ללא הכפתור ולעבוד עם מכשירים כמו גוגל גלאס. בנוסף במקום 10 אלף יחידות נייצר 100 אלף יחידות. התרחבנו גם והיום אנחנו שבעה עובדים”.
מה השלב הבא?
“הוא מורכב מכמה חלקים. אחד, להשלים את האפליקציה ולפתח את כל הפיצ'רים שהתחייבנו להם. מבחינת ייצור, בשבוע הבא בועז טס לסין. כבר סגרנו מפעל שהתחיל לעבוד על תבניות ומקווים שהכול יילך חלק. בצד של הביזנס אנחנו מקבלים הרבה פניות משותפים אפשריים, מפתחים שרוצים לשתף פעולה ועוד, ואנחנו בוחנים אותם. הקושי הוא שאנחנו מקבלים את כל אור הזרקורים כשעוד אין מוצר. אם עכשיו היו לי מיליון יחידות, יכול להיות שהייתי מוכר אותן בתוך שבוע. אבל השאלה היא מה יקרה בעוד שלושה חודשים כשכבר לא נהיה במרכז תשומת הלב. זה משהו שצריך לקחת בחשבון אם הולכים על הגישה של קודם לגייס ואחר כך לייצר".