דיווח: HTC תסגור את אחד מפסי הייצור שלה
יצרנית הסמארטפונים הטייוואנית, אשר סיימה את הרבעון האחרון בהפסד לראשונה בתולדותיה, מתקשה להתחרות בסמסונג והאחרות. החברה עצרה את פעילות פס הייצור עוד באוגוסט ועתה מנהלת מו"מ עם הון האי, בעלת פוקסקון
הצרות של HTC הולכות ומחמירות: יצרנית הסמארטפונים הטייוואנית עצרה מאז אוגוסט את אחד מארבעת פסי ייצור המכשירים שלה, שאחראי לכחמישית מהיקף הייצור - והיא עשויה להעביר אותו למיקור חוץ. כך דיווחה היום (ד') סוכנות רויטרס.
- דיווח: HTC מפתחת עבור אמזון שלושה מכשירי "קינדל פון"
- סמסונג דיווחה על הכנסות שיא - ותשיק בקרוב טלפון גמיש
- מומחי חומרה: רוב הסמארטפונים בשוק מזייפים בבדיקות ביצועים
הסגירה מצמצמת את כושר הייצור העצמי של החברה, שעמד לפני כן על 4.5 מיליון מכשירים בחודש, ל-3.5 מיליון. הפס שנסגר נמצא במפעל החברה בעיר טיואן שליד טאיפיי הבירה, כאשר גם במפעל הסיני בשנגחאי צומצם היקף הייצור במידה ניכרת.
המטרה: להגדיל את ההון הזמין
למרות השבחים הרבים להם זכה מכשיר הדגל האחרון HTC One, החברה מתקשה להתמודד בחודשים האחרונים עם התחרות מצד אפל וסמסונג, ונוסף על כך סובלת מתקלות חוזרות ונשנות בשרשרת האספקה וממחלוקות ובלבול בהנהלת החברה נוכח המצב.
הרבעון האחרון הוא הראשון בהיסטוריה של החברה שהסתיים בהפסד, וביוני רשמה HTC תזרים מזומנים שלילי בהיקף של 707 מיליון דולר. לטענת מקורות אנונימיים בחברה, ב-HTC שוקלים למכור חלק ממפעלי הייצור שלה במטרה להגדיל את היקף ההון הזמין.
על פי דיווחים שטרם אושרו רשמית, החברה נמצאת במו"מ למיקור חוץ של חלק מהייצור עם FIH Mobile, חברת בת של תאגיד הון האי שאחראי לייצור מרבית מכשירי האייפון והאייפד באמצעות חברת פוקסקון שבבעלותו. בנוסף היא מצויה במגעים עם שתי יצרניות קבלניות נוספות, ווינסטון וקומפאל תקשורת. כפי הנראה, בחברה שוקלים את אפשרות לפצל את עסקי תכנון וייצור המכשירים, בדומה למודל של אפל.
קרב קשה נגד סמסונג
נתח השוק העולמי של HTC ברבעון שהסתיים בסוף אוגוסט 2013 עמד על 6% בלבד, לפי נתוני חברת המחקר קאנטר, לעומת 12.3% ברבעון המקביל ב-2012. את עיקר המכירות הפסידה HTC לסמסונג, ובמידה מועטה יותר גם לאפל, סוני ו-LG.
בתגובה רשמית שנתנה HTC לרויטרס, הכחישה החברה כי פס הייצור נסגר, ואמרה כי "לחברה אין כל כוונה לסגור או למכור אף אחד ממפעליה. כמו כל יצרן גדול, אנו מבצעים תכנון כמויות בכדי לנצל באופן מיטבי את מתקני הייצור וההרכבה שלנו. ההחלטה האם להשתמש במתקן מסוים תלויה בביקוש בשוק ובציפיות שלנו, וכאשר הביקוש נמוך יותר אתה משתמש במספר מצומצם של מתקני ייצור כדי להפחית עלויות".