גבירותי, מהפך: נשים איישו 60% מהמשרות החדשות בהייטק בארה"ב
חברות הטכנולוגיה האמריקאיות גייסו יותר נשים מגברים מאז תחילת 2013. עדיין לא ברור אם הסיבה לכך היא תוכניות יזומות של ממשל אובמה או השפעת נשים בכירות בתעשייה כמריסה מאייר, מג ויטמן ואחרות
- אשה תקבל שכר נמוך ב־17% מזה של גבר על עבודה דומה
- זהב לגברים, ורוד לנשים: סיכום מכירות האייפון החדש בישראל
- האפליקציה שמסרסרת בנשים
עם זאת, קצב הגיוס בתעשייה ירד לעומת השנתיים האחרונות, אז גויסו קרוב ל-90 אלף איש בכל שנה. בעבר, בין 70% ל-80% מכל הגיוסים היו לגברים, וכיום נשים מהוות רק 31% מכוח העבודה בתעשייה.
שילוב נשים בתעשיית הטכנולוגיה הוא חלק מהאסטרטגיה לעידוד יזמות של ממשל אובמה וגם חלק ממספר תוכניות בינלאומיות באקדמיה ובארגונים ישראלים. לא מעט ארגונים וגופים מנסים לעורר מודעות לבעיה, במיוחד לאור העובדה שנשים מייצגות רק חלק קטן מההנהלה הבכירה ברוב החברות, מחזיקות בפחות מ-5% מהפטנטים בתחום הטכנולוגיה ופחות מ-2% מהמשרות בתחומים כגון קוד פתוח.
בין השאר, מספר חברות - כגון טוויטר ופייסבוק - ספגו ביקורת בעבר בגלל שאין להן כל חברת דירקטוריון אישה. מעט מאוד חברות טכנולוגיה מחזיקות במנהלות בכירות, ומשרות רבות גם מנוסחות באופן שאינו פונה לנשים.
האם מאייר וסנדברג סללו את הדרך?
תעשיית הטכנולוגיה נחשבת ל"משווה" הגדולה על ידי מומחים רבים וקרש קפיצה גם לאוכלוסיות עניות, כגון אפריקאים-אמריקאיים בארצות הברית. בין השאר, היא סייעה מאוד למדינות מתפתחות כגון הודו, ברזיל וניגריה, ובישראל יש לא מעט ארגונים הפועלים לשלב נשים חרדיות וערבים-ישראלים בתעשיית ההייטק על מנת לצמצם פערים. היא גם אחת התעשיות בהן נשים מרוויחות כמו גברים, לפחות לפי מספר מחקרים בנושא.
יתכן ויש קשר לצמיחה בגיוס הנשים לעליה בכמות הנשים שניתן לראות בעמדות מפתח בתעשייה, כגון מריסה מאייר מנכ"לית יאהו, ג'יני רומטי מנכ"לית IBM, שריל שנדברג סמנכ"לית התפעול בפייסבוק, מקסין פסברג סגנית נשיא אינטל, מג וויטמן מנכ"לית HP ועוד.