הילולת הביטקוין: הסוחרים חוגגים, ההאקרים בעקבותיהם
בעקבות הדיונים בארה"ב בנושא לגיטימיות המטבע הווירטואלי, חלו תנודות קיצוניות בערכו והוא כעת עומד על 1,070 דולר לביטקוין. בתוך כך, חלה צמיחה בגניבות המטבע ומשתמשים שרכשו אותו בעבר מגלים שהפכו למיליונרים
המצוד אחרי ההארד דיסק: ג'יימס האוול, מומחה IT מדרום וויילס, זרק לפני כשנה וחצי דיסק קשיח ישן לפח - וכעת מבין כי הדיסק הזה שווה מיליוני דולרים. על הדיסק יושב קובץ ארנק דיגיטלי עם 7,500 מטבעות ביטקוין - שמוערכים כיום ביותר בקרוב ל-8 מיליון דולר - בעקבות זינוק ערכו של המטבע ל-1,070 דולר נכון להיום (ה').
- חוקרים ישראלים: טעינו - מפעיל Silk Road לא קשור לממציא ביטקוין
- רכבת ההרים של ביטקוין
- לראשונה: הממשל האמריקאי שוקל למסד את הביטקוין
לפני כחודשיים, כאשר נסגר אתר הסחר בסמים סילק רוד, שנחשב לאחד מסצינות הסחר הגדולות ביותר בביטקוין, שווי המטבע עמד על 130 דולר. לאחר שממשלת מדינת ניו יורק החלה לשקול לאשר את הסחר בביטקוין והקונגרס האמריקאי הודה כי יש שימושים לגיטימיים במטבע, שער החליפין כבר עמד על 480 דולר ומאז עלה וירד בקיצוניות לפני שהתייצב על הערך הנוכחי.
כונן ששווה מיליונים
הבריטי הצעיר ניגש לחפש את הדיסק במזבלה שבפאתי ניופורט, על חופי תעלת בריסטול - אבל ללא הצלחה. בהתחשב בשווי הפוטנציאלי של הדיסק, ניתן להניח כי לא מעט מחפשי אוצרות יעוטו בקרוב על האתר. דוברת העירייה המקומית אמרה כי הם לא תתאפשר כניסת מחפשי אוצרות לאתר, אבל שהכונן יושב לבעליו אם יימצא ע"י העירייה.
"אתם יודעים איך אתה שם משהו בזבל ובראש שלך אתה אומר לעצמך – זה רעיון רע? זה באמת קרה לי" הוא אמר בראיון ל"גרדיאן". לפי האוול, הדיסק היה שייך למחשב נייד מתוצרת Dell שהתקלקל לאחר ששפך עליו לימונדה. את מטבעות הביטקוין הוא כרה בעצמו במהלך 2009.
האוול אינו היחידי שנזכר כי ההון הדיגיטלי שצבר בעבר שווה כעת כסף אמיתי. מומחה האבטחה הנורבגי כריסטופר קוץ' איתר לפני כחודש 5,000 מטבעות ביטקוין שרכש ב-2009 תמורת סכום של 24 דולר. בארבע השנים שחלפו, שווי המטבעות זינק פי 37 אלף. קוץ' רכש עם המטבעות דירה, אבל בחודש האחרון, שווי המטבעות של קוץ' צמח פי 11.
חגיגה גם להאקרים
העליה העצומה בערך המטבע, בעיקר בזכות עליית הלגיטימיות שלו, מחזירה את קהילת ההאקרים ממנה הוא צמח להתעניין בו שוב - הפעם בצורה קרימינלית יותר. בשבועות האחרונים גם התרבו המקרים של מעשי שוד והתקפות האקרים המכוונים כנגד שירותים ואתרים העוסקים בביטקוין. לפני מספר ימים, האקרים שדדו 1,300 מטבעות ביטקוין מאתר הסחר הדני BIPS על ידי שילוב של התקפת DDOS נרחבת ועל ממשק האבטחה של החברה.
בתחילת החודש האקרים גנבו 4,100 מטבעות מאתר הסחר האוסטרלי inputs.io, בעוד שמפעיל אתר הסחר הסיני GBL נעלם עם קרוב ל-10 אלף מטבעות של לקוחותיו.