$
חדשות טכנולוגיה

עסקה בין חואווי ודרום קוריאה מפחידה את ארה"ב

במסגרתה, תבנה החברה הסינית תשתיות LTE במדינה. סנאטורים אמריקאיים חוששים שהתשתיות הללו יסכנו את שיתוף הפעולה הצבאי עם דרום קוריאה, בשל יחסי חואווי עם ממשלת סין

נמרוד צוק 11:2304.12.13

עסקה חדשה שנרקמת בין ממשלת דרום קוריאה ובין חואווי הסינית מעוררת דאגה בקרב חברי סנאט בארה"ב, בשל הקשרים שבין החברה ובין הממסד הפוליטי והצבאי בסין. במרכז העסקה עומד פרויקט לבניית תשתית סלולר LTE במדינה, במטרה לספק מענה לדרישת ארגונים ומשתמשים לרשת נתונים מהירה.

שני הסנאטורים, רוברט מננדז מניו ג'רזי ודיאן פיינשטיין מקליפורניה, פנו במכתב לשורה של גורמים בממשלת ארה"ב והזהירו כי העברת האחריות להקמת התשתיות החדשות לידי חואווי תהווה איום על הלאומי האמריקאי, משום תסכן לטענתם את שיתוף הפעולה הבטחוני בין ארה"ב לדרום קוריאה מול צפון קוריאה.

 

אנטנות סלולר. ארה"ב מפחדת מריגול סיני אנטנות סלולר. ארה"ב מפחדת מריגול סיני צילום: בלומברג

 

"שמירה על אמינות תשתיות התקשורת האלקטרונית בדרום קוריאה חיונית ליכולת להפעיל את שיתוף הפעולה הבטחוני בצורה אפקטיבית", כתבו השניים במכתב, שמוען לשר ההגנה צ'אק הייגל, למזכיר המדינה ג'ון קרי ולמנהל המודיעין הלאומי, ג'יימס קלאפר.

 

מתח בין המעצמות

 

ב-2011 החלה ארה"ב בחקירה נגד חואווי, בחשד שהחברה שימשה קבלן של ממשלת סין בפעילויות ריגול אלקטרוני בארה"ב. החקירה לא מצאה עדויות לפעילות כזו, אבל דו"ח שהוציא הממשל האמריקאי בשנה שעברה הזהיר מפני רכישת ציוד תקשורת מחואוויי לשימוש בארה"ב. גם ממשלת אוסטרליה נמנעת מעסקים עם התאגיד, ובאוקטובר האחרון היא חידשה את הצו שאוסר על שימשו במוצרי החברה בתשתיות הפס הרחב במדינה.

 

בפברואר האחרון נחשפה מעורבות של חואווי בנסיון של שותפה עסקית קרובה שלה, חברת סקייקום הסינית, למכור מוצרי מחשוב של HP לאיראן, בניגוד למדיניות הסנקציות הבינלאומית.

 

חואווי, מצדה, מכחישה כי היא מקיימת קשרים לא כשרים עם הממשל הסיני, וטוענת כי 98.6% ממניות החברה נמצאות בבעלות העובדים, כך שהם אלה שמנהלים אותה למעשה. גם ממשלת סין עצמה תקפה את מדיניות ארה"ב וטענה שאין בה כל היגיון.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x