בדיקת כלכליסט
הצצה ראשונה ל-G Flex של LG: חלוץ המכשירים הגמישים בישראל
יש לו מסך ענק שאפשר לכופף, גב שעשוי מחומר שמרפא את עצמו משריטות וממשק חביב. חבל שהסמארטפון הגמיש של LG גדול וכבד יחסית - ושבמחירו אפשר לקנות כמעט כל סמארטפון אחר בארץ
הרעיון של מסך קעור וגמיש מסתובב בראשם של מהנדסי האלקטרוניקה מזה שנים רבות. נעשו עשרות ניסיונות לפיתוח מוצר שישתמש ביתרונות של המסכים הגמישים; בתחילה חשבו להתאים אותם לספרים אלקטרוניים ולהפוך אותם לעיתונים אלקטרוניים מתקפלים. עתה נראה שקטגוריית הסמארטפונים היא המתאימה ביותר להשקת מוצר בעל מסך שכזה.
- G Pad 8.3 של LG: יוצאים מהצל של סמסונג
- נקסוס 5 של גוגל ו-LG: הציפור השחורה
- G2 של LG: חזק כמו שאני אוהב
ה-G Flex הוא התוצאה של הטכנולוגיה הזו - סמארטפון, על גבול הפאבלט, שמציג מסך גמיש וקעור בטכנולוגיית OLED, אגב, המכשיר הראשון בקטגוריה עם מסך כזה. המכשיר הושק כחודש לאחר הסמסונג גלקסי Round שמציג את אותה טכנולוגיה, רק שבמקום להיות קעור לרוחב, הוא קעור לאורך.
ל-LG מסך בגודל 6 אינץ' ולסמסונג מסך של 5.7 אינץ', בעל רזולוציה גבוהה יותר. אבל למכשיר של LG יש אס אחד בשרוול שלא תמצאו אצל מתחרהו הקוריאני: ציפוי אחורי ש"מרפא" את השריטות והמכות בגב המכשיר.
עיצוב ומבנה: מסך גדול קטן
כשמסתכלים על ה-G Flex, נראה כאילו מעצבי LG לקחו את מכשיר הדגל ה-G2, עיקמו והגדילו אותו קצת. שטח המסך הופך את הפלקס לחבר במועדון הפאבלטים, אבל משום מה, הוא מרגיש לי יותר סמארטפון. המבנה הקועור שלו גורם לכך שכשמניחים אותו על גבו הוא מתנדנד לו בחן.
רוב הסיכויים אם כן שבעליו יניח אותו מסך כלפי מטה. מהנדסי LG חשבו על כך ושיכללו את כפתור ההפעלה שנמצא בגב המכשיר - הם הוסיפו לו נורית שתודיע לנו על מה שקורה מתחת. למרות שמדובר במכשיר כבד (177 גרם), הוא נוח מאוד לאחיז.
גב המכשיר לא נראה על אף הציפוי המיוחד. למעשה, אם לא הייתי יודע, הייתי בטוח במדובר בפלסטיק פשוט. הציפוי מאפשר למכשיר להבריא משריטות ומכות קלות במרכב האחורי, אולם לאלו מכם שמפנטזים על מכשיר פלא, אנחנו עדיין לא שם. הציפוי יודע להתמודד עם שריטות שנגרמות מחיכוך עם צרור מפתחות בתיק לדוגמה. אבל אל תחשבו שתוכלו לחתוך אותו בסכין והוא יתאחה כמו בסרט מדע בדיוני. קדמת הפלקס ממוקדת כולה סביב המסך, עם שוליים צרים במיוחד, אפילו יותר מאשר ב-G2. איכות ההרכבה מצוינת והטלפון נראה מושקע ואיכותי. בשורה התחתונה, המכשיר בנוי היטב ומוכן לשיווק.
ממשק ומערכת הפעלה: עקום אבל לטובה
מכיוון שהמסך הוא מרכז המכשיר, קצת מוזר לי שב-LG בחרו לצייד את המכשיר המהפכני ביותר שלהם במסך 6 אינץ' עם רזולוציה של 720 על 1,280 פיקסלים בצפיפות של כ-245 פיקסלים לאינץ'.
נכון, מדובר במסך ה-OLED הגמיש הראשון שמורכב בסמארטפון, אך היינו מקווים ש-LG יעשו מאמץ, בעיקר בהתחשב במחיר שהם דורשים עבורו, ובמיוחד בכך שהיריב מסמסונג מצוייד במסך FULL HD.
למרות זאת, מדובר במסך מעולה, טכנולוגיית ה-OLED מספקת חוויית צבעים עשירה ומרשימה (למעט הלבן, שנוטה מעט לכחלחל). לא יצא לנו לבדוק אותו בתאורת שמש, אך אני חייב לציין שהמסך "אוסף" השתקפויות בקלות יחסית, משהו ששמתי לב אליו במהלך הצילומים. הרמקולים של המכשיר מספקים עוצמה טובה וניכר כי הם באיכות מצויינת, אפילו טובה יותר מזו של ה-G2 שמאוד התרשמתי ממנו. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד ג'לי בין (4.2.2) עם הממשק המוכר של LG. בחברה הוסיפו לו מספר עידכונים בעיקר ברמת המולטימדיה אליהם אתייחס בהמשך.
מצלמה: טובה אבל לא מרשימה
מצלמת המכשיר מתהדרת ברזולוציה של 13 מגה-פיקסל עם פלאש לד, אולם שלא כמו ב-G2 כאן לא תמצאו ייצוב אופטי מובנה. למרות זאת נציגי LG הבטיחו לנו כי ישנו רכיב ייצוב, רק לא אופטי.
אפליקציית המצלמה הועתקה בשלמותה מה-G2 וגם כאן לא מצאתי הבדל בתפעול שלה. המכשיר יודע להתמודד עם מצבי HDR, ועוד כ-11 מצבים אחרים שנעים מצילום אוטומטי רגיל עד לצילום פנורמה.
מולטימדיה ואפליקציות: קופי פייסט ל-G2
מכיוון שהפלקס ממשיך להשתמש בממשק של ה-G2 גם כאן אין חידושים מרעישים למעט שניים: ניתן לפצל את המסך לשניים ולהשתמש בשתי אפליקציות במקביל, כך למשל תוכלו לגלוש ולקרוא מיילים באותו זמן. התכונה עובדת היטב על המסך הגדול של הפלקס. החידוש השני בממשק הוא שילוב של כל אפליקציות המדיה תחת פונקציית Q theatre שהיא בעצם ארבעה קיצורים לאפליקציות התמונות, היוטיוב, הסרטים והטלוויזיה שמופיעה בינתיים רק בגרסה הקוריאנית.
ביצועים: חזק במיוחד
כמובן ש-LG ציידה את הפלקס בערכת השבבים המתקדמת ביותר כי מה שטוב ל-G2, טוב גם לו. עם מעבד אימתני בעל ארבע ליבות במהירות 2.26 גיגה-הרץ מבוסס על ערכת סנאפדרגון 800, לפלקס לא תהיה שום בעיה להתמודד עם היישומים התובעניים ביותר. 2 גיגה-בייט זיכרון פעולה ו-32 גיגה-בייט זיכרון אחסון משלימים את התמונה.
שוב אני מצטער על הבחירה של LG לוותר על אחסון פלאש במכשירים בהם מערכת ההפעלה "אוכלת" בין רבע לשליש מזיכרון האחסון המובנה. מהירות הגלישה, נראית גבוהה במיוחד.
סוללה: ענקית וגמישה
LG ציידו את הפלקס בסוללה בת 3,500 מיליאמפר-שעה. בל נשכח שמדובר במכשיר עם מסך לא קטן, כך שלמעשה אפשר לצפות לכך שהמכשיר יוכל להתמודד עם יותר מיום של שימוש סביר. בדיקתנו היתה מוגבלת, כך שלא יכולנו לבחון זאת בשטח. לא חווינו התחממות מבנית במהלך הבדיקה, אך לא נבחנו עליו משחקי תלת ממד תובעניים ויישומים אחרים שגורמים למעבד להתאמץ.
סיכום: מכשיר מרשים אך לא ממוקד
הפלקס הוא מכשיר מדהים מבחינות רבות. הוא בעיקר מעין הוכחה ליכולות הייצור של LG, מסך גמיש מבוסס OLED, ציפוי אחורי בעל יכולות ריפוי לשריטות, מכשיר שניתן לשבת עליו בלי שיישבר. המכשיר שיושק בארץ בסביבות אמצע ינואר ויעלה כ-3,500 עד 4,000 שקל. למכשיר שמצוייד במסך 720p עם יכולות שבינינו דומות מאוד ליכולות של ה-G2 זה מרגיש לי קצת יקר.
המכשיר יעניין בוודאי חובבי גאדג'טים וחובבי פאבלטים מושבעים, אך לרוב המשתמשים הגודל שלו יהווה בעיה. למרות זאת, אם LG תהיה מסוגלת לקחת את כל החידושים שהציגה בטלפון ולהטמיע אותם ביורשו של ה-G2, בגודל ובמחיר נגיש יותר - יהיה בידיה טוען רציני לכתר מכשירי האנדרואיד.