$
חדשות טכנולוגיה

ועידת התחזיות

פרופ' בן ישראל: השולט ברובוט - ינצח

יו"ר סדנת יובל נאמן באוניברסיטת תל אביב טען שפריצות דרך בתחום המחשוב יאפשרו כניסה של רובוטים לשדה הקרב. ועדיין, מאחורי מכונות המלחמה האוטומטיות ישב אדם, שיבצע את קבלת ההחלטות

עומר כביר 15:4530.12.13
"בתוך עשור, למחשבים יהיה פוטנציאל חישובי גדול מהמוח האנושי" - כך אמר יו"ר סדנת יובל נאמן באוניברסיטת תל אביב, פרופ' יצחק בן ישראל, בכנס תחזיות 2014 של "כלכליסט", שנערך היום (ב') במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.

בן ישראל התמקד בדברים שנשא בכניסתם של רובוטים לשדה הקרב. "יכולתם של רובוטים מותנית בכושר החישוב ובאלגוריתם שמוזן להם. שני הדברים האלו יעברו מהפכה בעשור הקרוב", אמר. "לפי חוק מור, כל שנה וחצי מספר הטרזיסטורים על מעבד מחשב גדל פי שניים. זה הולך להיעצר בעוד עשור, כי כיום הגודל של טרנזיסטור הוא 100 אטומים. ותוך עשר שנים נגיע לאטום אחד ואי אפשר יהיה להוסיף טרנזיסטורים. אבל אז נגיע לעידן של מחשבים קוונטיים, שיהיה להם כושר חישוב גדול פי 10 בחזקת 30 מהמחשבים היום. זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה שלמחשב יהיה פונטציאל חישובי גדול יותר מהמוח האנושי”.

 

פרופ' יצחק בן ישראל פרופ' יצחק בן ישראל צילום: נמרוד גליקמן

 

בן ישראל הוסיף: "הטכנולוגיה של רובוטים צבאיים נדחפה בהתחלה על ידי ממסדים צבאיים. היא מפותחת בעולם המערבי-דמוקרטי, כי יסודות המשטר והחברה שם מאפשרים פיתוח מדע, וכתוצאה מכך - פיתוח תעשייה וטכנולוגיה שמובילה לעליונות צבאית. חברות סגורות יכולות אולי לרכוש טכנולוגיה כזו אבל לא לפתח אותה".

 

"בעולם היום יש מדינות שיודעת לפתח טכנולוגיה צבאית כמו רובוטים, והן נהנות מיתרון מובהק על פני מדינות עולם שלישי. מדינות אלו, מאותן סיבות שהביאו לפיתוח הטכנולוגיה, מהססות להשתמש בכוחן. בחברות האלו, במאה השנה האחרונות, התפתחה כלכלה שבה החברות מרוויחות יותר מהשלום, ונוצרה מניעה דווקא בקרב החברות שיש להן את הטכנולוגיה המתקמדת משימוש בכוח. אחת הדרכים להתמודד עם זה היא להתרכז ברובוטים, שמסירים את אחד המכשולים של שימוש בכוח – הם חוסכים אבידות ומאפשרים להתגבר על פרדוקס העוצמה. מאותה סיבה מדינות עולם שלישי מנסות לפנות לרגשות המוסר של מדינות המערב כדי שלא ישתמשו ברובוטים בשדה הקרב”

 

מל"ט תקיפה "פרדיטור" אמריקאי מל"ט תקיפה "פרדיטור" אמריקאי

 

כדוגמה להתמודדות עם דילמה זו הביא בן ישראל את השימוש שעושה צה"ל במזל"טים. "הם סוג של רובוטים מעופפים. כדי לפתור את הבעיה של אם לתת אפשרות למכונות להחליט, יש תמיד בן אדם שמקבל את ההחלטות", אמר.

 

כן ציין בן ישראל שני כוחות נוספים, בנוסף לזה הצבאי, שדוחפים את פיתוח הרובוטיקה: "האחד הוא אפשרות לשפר חלקים בגוף שלנו - זרוע רובוטית, שיפור קוגניציה. כוח שלישי שדוחף הוא הכוח הכלכלי. כבר כיום, במסחר אלגוריתמי רובוטים/מכונות סוחרים ישירות מול המחשב של הבורסה. הכוחות האלו דוחפים את הרובוטיקה קדימה ויובילו להשתלטות שלהם על החיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x