ces 2014
הצצה ראשונה: Ascend Mate 2 - פאבלט הדגל של חואווי
יש לו פונקציה להפעלה ביד אחת, מסך שמתמודד היטב עם תאורה ישירה ומצלמה קדמית משובחת - אך הפאבלט החדש של היצרנית הסינית נופל מרוב מתחריו בתחום ממשק ריבוי המשימות ובעיצוב
המייט 2 שוקל 200 גרם, אבל הוא בהחלט לא מרגיש כך. המשקל מפוזר היטב והוא מרגיש נעים. בניגוד לפאבלטים קלים אחרים, הוא גם לא נותן תחושה של מכשיר זול או פלסטיקי והגב שלו פחות חלקלק ויותר נעים למגע.
עם זאת, העיצוב שלו פשטני ואיכות ההרכבה בינונית. לגוף המכשיר יש מסגרת מתכתית שמתרחבת במקומות מסוימים והפרופורציות שלו לא אחידות. הגבול בין המסך למסגרת אמנם צר, אבל ראינו צרים יותר.
- הממשק המוכר של חואווי כמעט ולא עבר שינויים משמעותיים|צילום: הראל עילם
- הבהירות של המסך נהדרת, מה שמאוד עוזר למניעת השתקפויות|צילום: הראל עילם
- המצלמה האחורית מציגה ביצועי תמונה ירודים למדי|צילום: הראל עילם
- המצלמה הקדמית, לעומתה, מעולה ותתאים לחובבי צילום עצמי|צילום: הראל עילם
- חלונות הצפים עובדים מצוין - חבל שאין יותר מהם|צילום: הראל עילם
- מסך גדול? אין בעיה - ממשק מיוחד יאפשר לכם עדיין לשלוט בו עם יד אחת|צילום: הראל עילם
- אל תצפו ליכולות ניהול ריבוי משימות טוב על המכשיר החדש|צילום: הראל עילם
- הנקודה הצפה של הממשק מאפשרת גישה מהירה למספר מוגבל של אפליקציות|צילום: הראל עילם
חוואווי שמרה על גודל המסך והרזולוציה שלו, כך שלא מדובר במסך Full HD כמקובל בקטגוריה. באופן מפתיע, למרות גודל המסך, לא מרגישים את החדות הנמוכה יחסית - בניגוד, למשל, לטלפון החדש של אסוס. זאת, בזכות צבעים מדויקים ומסך בהיר מאוד; הוא קריא גם בתנאי תאורה חזקה והבהירות גם מונעת את בעיית ההשתקפויות. בסך הכל, למרות הרזולוציה נמוכה יחסית, חווית הצפיה בסרט על החואווי החדש מצוינת.
בדומה לקודמו, המצלמה הראשית של המכשיר מאכזבת ומספקת ביצועים גרועים - עם אפשרויות אוטומטיות מוגבלות, צמצם איטי וכמעט בלי תכונות מיוחדות. המצלמה הקדמית, עם זאת, אכן מרשימה כמו שהחברה הבטיחה - ומצוינת לצילום עצמי: התמונות שם חדות, צבעוניות ועשירות, בזכות העדשה הרחבה. בהחלט יתכן כי תמצאו מצבים בהם המצלמה הקדמית טובה מהאחורית - מקרה אבסורדי למדי.
הממשק הוא גרסה משודרגת ל-emotion UI הקודם של החברה וקצת עמוס וצבעוני מדי. יש בו מספר תכונות חדשות, ביניהן נקודה צפה, שניתן להעביר בקלות לכל מקום במסך על ידי גרירתה. לחיצה על הנקודה פותחת מיני-תפריט, בדומה לממשק של הנוט 3. תמצאו בו מספר אפליקציות כגון כלי לניהול צריכת החשמל, כתיבת הודעות ועוד. את האפליקציות ניתן לפתוח בחלון צף, שוב - בדומה לנוט 3.
עם זאת, לא ניתן לנהל את האפליקציות בתפריט, להחליף אותן או לבחור אילו יפתחו על חלון צף. כתוצאה מכך, זה אחד המכשירים הגרועים ביותר בקטגוריית הפאבלט מבחינת יכולות ריבוי משימות. החברה עובדת על כך - אבל לא ידוע מתי יתוקן הממשק. לפי חואווי, שדרוג גרסת האנדרואיד מ-4.3 ל-4.4 ושיפורי הממשק יגיעו בעתיד.
עם זאת, הממשק כולל כמה רעיונות שהיינו רוצים לראות עוד חברות מאמצות בפאבלטים, כגון תפריט יד אחת יחודי לטלפון עם המסך האימתני. בעלי ידיים קטנות יחסית יכולים להפעיל את התפריט, מה שאומר שהמקלדות השונות יהיו מעט קטנות יותר ובצד המסך. בדרך זו תוכלו להגיע לכל כפתור וירטואלי.