מההאקרים באהבה: מצעד הסיסמאות הכי גרועות של 2013
אם הסיסמה שלכם מופיעה ברשימה הזאת, כנראה שהאקרים נקרעים מצחוק בכל פעם שהם פורצים לחשבונות המקוונים ולמחשבים שלכם. במקום הראשון עדיין ניצבת 123456 ואחריה - Password. זה הזמן להחליף לסיסמה שאיש לא יפצח
- דיווח: ההאקר המסוכן בעולם כיום הוא נער רוסי בן 17
- האקרים קונים תוספי כרום כדי להפוך אותם לנוזקות
- הצילו! האקרים פרצו לי למקרר
מה עושה סיסמה לגרועה? העובדה שהיא כה נפוצה וגנרית, שהאקר יוכל להשתמש בה ולחדור לחשבונות מייל, רשתות חברתיות, מחשבים ומערכות ארגוניות בקלות.
אין להקל ראש בסוגיית בחירת הסיסמה, שכן 2013 היתה שנה משתלמת מאוד להאקרים: חברת האבטחה קספרסקי בדקה ומצאה שחל בה זינוק של 14% במספר התקפות הסייבר. בימים בהם לכל אחד יש חשבונות מקוונים, שמופעלים גם במחשב בבית, גם בסמארטפון וגם במחשב בעבודה, סיסמה גרועה היא לא פחות מדלת פתוחה עבור האקרים, עם שטיח אדום בכניסה.
אם הסיסמה שלכם מופיעה ברשימה הבאה, או אפילו דומה קצת לאחת מהדוגמאות, מהרו להחליף אותה.
מצעד הסיסמאות הגרועות של 2013
איך בוחרים סיסמה?
יש שלוש נקודות שחובה לזכור כשבוחרים ומעדכנים סיסמה:
1. בחרו בסיסמה שמשלבת שמות (לא את שלכם או של הילדים, אלו פרטים שאפשר לדלות ממבט חטוף בפייסבוק שלכם) ומספרים (לא תאריכי לידה, כנ"ל). השיטה שלי היא לבחור שם של אדם שלא קשור אלי, אבל שקל לי לזכור (למשל, מוזיקאי או סופר אהוב) ומספר שהיה קשור אלי בעבר (למשל, מס' הבית בו גרתי בילדותי).
2. עדכנו את הסיסמה בדפוס יצירתי: למשל, אם הסיסמה שלכם היא "Carlin2013", אל תחליפוה ב"Carlin2014". למשל, בחרו להחסיר כל פעם 5 ("Carlin2012").
3. אל תשתמשו באותה הסיסמה עבור יותר משירות מקוון אחד. כן, אני יודע שלא קל לזכור ושלאף אחד אין כוח להתחיל להיזכר מה היתה הסיסמה ללינקדאין כשמתקינים את האפליקציה על סמארטפון חדש וכו' - אבל זה ההבדל בין חשבון בטוח וחשבון מועד לפריצה. כאן, אפשר להיעזר בשמות מתחום מסוים שקשורים לשם השירות הרלוונטי (לדוגמה: פייסבוק - פורשה; טוויטר – טויוטה וכן הלאה).