אינטל תגיע להחלטה על הקמת מפעל חדש בישראל כבר השנה
יצרנית השבבים חוגגת כעת ארבעים שנות פעילות בישראל. היא מעסיקה כ-9,855 עובדים ובעשור האחרון ביצעה רכישות בגובה 10 מיליארד דולר מחברות ישראליות
יצרנית השבבים אינטל דיווחה הבוקר (א') במסיבת העיתונאים השנתית שלה שהיא ייצאה מישראל במהלך 2013 מוצרים בשווי 3.8 מיליארד דולר.
- ניו יורק ננעלה במגמה מעורבת; פלוריסטם ירדה ב-5.9%, טבע עלתה ב-2.4%
- הדלתות מנחשות אותי: מיקרוסופט מפתחת מעלית טלפאתית
החברה חוגגת כעת ארבעים שנות פעילות בישראל, ועד כה ייצאה שבבים, שירותים ורכוש נוסף בסכום כולל של 35 מיליארד דולר. על פי נתוניה, היא מעסיקה כיום כ-9,855 עובדים בישראל - והיא עדיין שומרת על התואר שלה כמעסיקה הפרטית הגדולה במדינה. זאת למרות כי היא עומדת לקצץ מספר עשרות משרות בקרוב, במסגרת רה-ארגון רוחבי ובינלאומי.
בנוסף, בעשור האחרון אינטל העולמית ביצעה רכישות בשווי 10.8 מיליארד דולר מחברות ישראליות. בראיון עם "כלכליסט", אמר מולי אדן, נשיא אינטל ישראל: "כמות בתי האב שקשורים לפעילות שלנו מונה כ-30 אלף איש. מעטות החברות בארץ שמדברות על מספרים בסדר גודל כזה. ב-10 השנים האחרונות השקענו ברכישות ורכישות גומלין, בעיקר מספקים בינוניים וקטנים. העבודה שלנו הוא חמצן המזין אותם. העבודה איתנו היא הכשר מאינטל, שנותן להם גושפנקא לייצא לחו"ל".
מנכ"ל אינטל העולמית, בריאן קרזניץ', העביר מסר מוקלט במסגרת מפגש העיתונאים והבטיח כי החברה תמשיך לפעול בארץ ולייצר כאן בארבעים השנים הקרובות: "אנחנו בונים על חדשנות רבה שתצא מישראל ותפרה את אינטל בשנים הבאות כמו שעשתה החברה בעבר". בהמשך לדברי קרזניץ', אדן ציין כי יש שבעה ישראלים שהם סמנכ"לים בכירים בלב אינטל העולמית: "נוכחותה של אינטל בישראל אינה תלויה באדם זה או אחר ואני בטוח שאחרי הליכתי או מקסין יהיו לנו מחליפים ראויים".
מקריית גת, דרך אירלנד עד לאריזונה
מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, ענתה לשאלות לגבי הקמת מפעל יצור שבבים חדש בקריית גת: "אינטל תקבל את ההחלטה על המפעל כמה שיותר מאוחר... כל עוד היא לא חייבת היא לא תעשה את זה. זה אמור לקרות השנה אם מסתכלים על העניין הטכנולוגי. זו השקעה ענקית וככל שהיא יותר מתקדמת היא השקעה יותר גדולה".
המפעל החדש צפוי להיות בטכנולוגיית 10 ננומטר מתקדמת במיוחד. שבבי אינטל המתקדמים ביותר כיום מיוצרים ב-22 ננומטר, כאשר החברה החליטה לדלג על ישראל בהקמת מפעל דור הביניים ב-14 ננומטר. במקום זאת, היא מקימה את מפעל ה-14 ננומטר באירלנד.
מפעל נוסף שהיה אמור להבנות ב-14 ננומטר בארצות הברית, בוטל לאחרונה. פסברג התייחסה גם לכך, ואמרה: "אינטל תמיד צריכה להשקיע בבניית מקום עתידי כי זה לוקח זמן. בניית המפעל באריזונה היא השקעה עתידית לשינויים בשוק. היכולת של אינטל להתחרות תלויה בתחרות פיננסית. ההחלטות מתקבלות על בסיס כדאיות כלכלית ותעשה מה שנכון לעסקיה".
בהתייחסה לעובדי מיקרון שנקלטו השנה בישראל אמרה: "עד הרבעון השלישי עובדי מיקרון יהיו עסוקים בלייצר עבור החברה. עד אז נחפש עבורם את המקום בתוך המפעל שלנו. השטח של המפעל של מיקרון הוא הזדמנות עבורנו להרחיב את המפעל הקיים של אינטל בבוא העת."