אפל וטסלה ניהלו מגעים, אך לא על רכישה
אלון מאסק מנכ"ל ומייסד יצרנית המכוניות החשמליות טסלה אישר כי החברה ניהלה "מגעים מתקדמים" עם אפל. עם זאת, הוא דחה את הטענה כי אפל ביקשה לרכוש את החברה
הדיווחים על כך שאפל וטסלה מנהלות מגעים מתקדמים לקראת מיזוג או רכישה קיבלו אתמול (ד') אישור רשמי לאחר שאלון מאסק, מייסד ומנכ"ל יצרנית המכוניות החשמליות אמר בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג כי הוא נפגש עם גורמים בכירים באפל. עם זאת, הוא דחה את ההשערה שעלתה כי אפל ביקשה לרכוש את טסלה.
- דיווח: אפל מעוניינת להכנס לתחום הרכב והמחשוב הרפואי
- העולם הבא
- טסלה תעבור לרווחיות ברבעון הראשון; המניה זינקה ב-16%
הסיבה לספקולציות על רכישת החברה בידי אפל נעוצה בזהות הבכירים איתם נפגש מאסק. על פי הדיווח המקורי שפורסם ב"סאן פרנסיסקו כרוניקל" מדובר באדריאן פריקה, סמנכ"ל הרכישות של אפל. גורמים נוספים אף רמזו שטים קוק, מנכ"ל אפל, היה גם הוא בין הגורמים. בעבר, מספר אנליסטים ובעלי מניות, ביניהם האנליסט הבולט מעדנאן אחמד, המליצו לטים קוק לרכוש את טסלה, שנחשבת לאחת מהחברות האמריקאיות החדשניות ביותר.
מאסק הוא אחד היזמים והממציאים הנחשבים והפעילים ביותר בעולם. מיליארדר ואחד ממקימי פייפל, מאסק המשיך והקים את חברת החלל הפרטית SpaceX והתווה פיתוחים הנדסיים פורצי דרך לטכניקות לניקוי האוקיינוס, יצור אנרגיה סולרית זולה, סלילת אוטוסטרדות ותוכנית למערכת תחבורה ציבורית מהפכנית בשם HyperLoop. הוא הוכתר כמנכ"ל השנה ואיש השנה על ידי מספר גופים נחשבים, ביניהם MarketWatch השנה. שיתוף פעולה עם מאסק יכול לעזור לתדמית של אפל, שלאחרונה הוסרה מרשימת עשר החברות החדשניות ביותר לפי כמות הפטנטים החדשים שרשמה.
אז אם לא על רכישה, על מה היה למאסק ופריה לדבר? ההשערה ההגיונית ביותר נוגעת לשילובה של iOS, מערכת ההפעלה של מכשירי האייפד והאייפון, ברכביה החשמליים של טסלה. כמו כן, על פי ה"לוס אנג'לס טיימס" טסלה מתכננת להקים מפעל גדול לייצור סוללות ליתיום-יון מתקדמות עבור רכביה, מאותו הסוג בהם אפל משתמשת במכשיריה.
מאסק כבר רמז שההכרזה על הקמת המפעל תתבצע במהלך החודש הקרוב, ושהפרויקט כולל שותפות עם חברות גדולות נוספות. טסלה הפכה להיות יצרנית הרכבים החשמליים היחידה שפעילה כיום בשוק האמריקאי. אמנם ניתן למצוא מכוניות חשמליות נוספות כגון השברולט וולט והניסן ליף, אך טסלה היא היחידה שהצליחה לספק ללקוחותיה מכונית בעלת טווח נסיעה "רגיל".