אינטל חושפת מעבדים חדשים מותאמים לביג דאטה
סדרת המעבדים החדשה מבוססת על פלטפורמת Xeon. סיסקו, EMC, HP, IBM, לנובו, מיקרוסופט, אורקל ו-SAP צפויות לתמוך במעבדים החדשים וישנה גם זווית ישראלית
אינטל הודיעה אתמול (ד'), על השקת משפחת מעבדים חדשה - Intel Xeon processor E7 v2. אינטל מייעדת אותם לשוק האנטרפרייז (ארגונים גדולים) עבור שוק הביג דאטה. על פי ההערכות, שוק זה צפוי לצמוח בשיעור שנתי של 27% עד לשנת 2017 ולהגיע לשווי של 32.4 מיליארד דולר.
- אינטל תשתף פעולה עם N-Trig הישראלית בפרויקט הטאבלט שלה
- קריאייטיבי זה אפקטיבי: השבב מתחיל בתוכנו
- אינטל תגיע להחלטה על הקמת מפעל חדש בישראל כבר השנה
הסיבה - הגידול המשמעותי במספר המכשירים המתחברים כיום לרשת האינטרנט (מה שמכונה Internet of things, האינטרנט של הדברים). להערכת אינטל, מספרם צפוי להגיע ל-30 מיליארד עד שנת 2020 – ומכיוון שכך הללו יוצרים כמויות אדירות של נתונים, שדורשים עיבוד בזמן אמת.
לנישה הזאת בדיוק נכנסים המעבדים החדשים של אינטל. שצפויים לא רק לנתח בזמן אמת כמויות עצומות של מידע אלא גם להוזיל עלויות בשל היכולת שלהם לטפל בכמות רבה יותר של נתונים. לדוגמא, מערך המחשוב הפנימי של אינטל צופה חיסכון של כמעט חצי מיליארד דולר רק באמצעות שימוש בניתוח ביג דאטה.
בנוסף 21 יצרני מערכות ברחבי העולם צפויים להכריז על יותר מ-40 פלטפורמות המבוססות על משפחת Intel Xeon processor E7 v2. בין יצרנים אלו נמנים אסוס, סיסקו, דל, EMC, פוג'יטסו, היטאצ'י, HP, חואווי, IBM, לנובו, NEC, אורקל ועוד. בנוסף מספר רב של ספקי תוכנה יתמכו אף הם במעבדים החדשים. ביניהם: מיקרוסופט, אורקל, רד האט, SAP, IBM ועוד.
פי 3 קיבולת זיכרון, 15 ליבות ופי 4 רוחב פס
כדי להדגים את היכולות החזקות של מעבדי אינטל החדשים, שמאפשרים הפקת תובנות ומידע חדשים, מציינת אינטל לדוגמה את eBay - מחברות המסחר המקוון הגדולות והמורכבות בעולם, המתמודדת עם מאגר נתונים עצום של יותר מ-50 פטה בייט הכולל מידע על יותר מ-100 מיליון משתמשים. שילוב של מעבדי Intel Xeon processor E7 v2 החדשים עם תוכנת HANA של SAP, מאפשר ל-eBay לנתח את מאגר הנתונים הזה במהירות גבוהה בהרבה בהשוואה לדור המעבדים הקודם.
אינטל הסבירה כי למשפחת מעבדי Intel Xeon processor E7 v2 שורה של יתרונות על פני משפחת המעבדים מהדור הישן: פי שלושה קיבולת זיכרון בהשוואה למשפחת המעבדים מהדור הקודם; המעבדים במשפחה החדשה מצויידים בעד 15 ליבות ואפשרות ל-2, 4, 8 או 16 מעבדים מובנים ועבודה עם יותר שרתים. בנוסף, למעבדים החדשים יש עד פי ארבעה רוחב הפס להעברת נתונים קלט/פלט בהשוואה לדור הקודם.
וישנה גם זווית ישראלית. "קבוצת ה-Advanced Analytics הממוקמת בישראל מונה כ-100 איש המתמחים בבניית פתרונותBig Data ו-Predictuve Analytics לאינטל העולמית", מסביר יורם חסידים, מנמ"ר אינטל ישראל. "הקבוצה עוסקת, בין היתר, בבניית תשתיות Big Data Analytics חיצוניות לעולם ה-IoT (Internet of Things) ובניית תשתיות מחקר רפואיות (בדגש על מחלת הפרקינסון) המתבססות על יצירת פלטפורמות לאיסוף מידע רב מחיישנים לבישים וניתוחו בעזרת טכניקות מתקדמות".