פשעי גניבת זהות גרמו להפסד של 18 מיליארד דולר בארה"ב
על פי סקר שנערך לאחרונה על ידי CBS כ-60% מהמשיבים לא ידעו מה לעשות במקרה של גניבת זהות. פשעי גניבת הזהות המקוונת נמצאים בעליה מתמדת מאז 2005
גניבת זהות היא העבירה הנפוצה ביותר ברחבי הרשת. בשנה שעברה הגיעו ההפסדים מהונאות מעין אלו לכ-18 מיליארד דולר בארה"ב, כך על פי מחקר שבוצע על ידי חברת ג'בלין פרטנר'ס ושצוטט בתכנית הבוקר של NBC היום (ד'). 1 מתוך 3 קורבנות נפגע בעקבות גניבת פרטיו האישיים או פרטי האשראי שלו.
- את עוזבת אותי? אני אחסל את החיים הדיגיטליים שלך
- התנועה לזכויות דיגיטליות עתרה לבג"ץ נגד קמפיין המאגר הביומטרי
- מתבררים מימדי מתקפת הסייבר כנגד הקמעונאים האמריקאים
התופעה של פריצה למאגרי מידע הגיעה לשיאה לפני כחודשיים לאחר גילוי הפריצה לרשתות האמריקאיות טארגט וניימן-מרקוס. הפריצה אפשרה למספר קבוצות של האקרים לגנוב קרוב ל-40 מיליון פרטי אשראי, שהועמדו למכירה בשוק השחור. בהמשך התגלה כי עוד עשרות קמעונאים נפלו קורבן למקרים של פריצה למאגרי מידע בשנה האחרונה.
בנוסף, סקר שנערך במסגרת תכנית הבוקר Today Show הפופלרית של CBS בקרב כ-1,400 משיבים מצא שכ-60% מהם לא ידעו מה עליהם לעשות במקרה של גניבת פרטים אישיים. כ-40% מהמשיבים לא ידעו כיצד עליהם להתגונן כנגד מקרים מעין אלו ורק כ-10% היו מודעים לסכנות של מקרים מעין אלה.
מרכז המעקב אחר גניבת זהות האמריקאי מצא כי כמות הפריצות עלתה מ-157 בשנת 2005 ל-619 מקרים בשנה ב-2013. מה שמשקף עלייה של כמעט פי 4 מקרי הונאה תוך 8 שנים. גנבות זהות עלולות לשמש לגניבת כספים על ידי שימוש בפרטי כרטיסי אשראי או חיוב, לזיוף פרטים אישיים במאגרי המידע של הרשויות או אפילו להונאות מס.
בישראל לא נצפו מקרים נרחבים כמו במקרה טארגט, אולם זכורה פרשת ההאקר האיראני בה פורסמו רשימות של פרטיהם של אלפי ישראלים ברחבי הרשת, ביניהם פרטי כרטיסי אשראי. מקרי הגניבה החמורים ביותר תועדו באתרי מסחר שלא השקיעו במערכות הגנה יעילות או ששמרו את פרטי הלקוחות במאגרי מידע לא מאובטחים כיאות.