$
IT בישראל

בלעדי לכלכליסט

"חברות מצפות ממערך ה-IT לצמצם תקציבים בין 10-20 אחוז"

סקר מנהלי מחשוב שנערך על ידי פירמת רו"ח דלויט מגלה מספר מגמות מעניינות בישראל לשנה הקרובה, ביניהן: צמצום עלויות, שיתוף מוגבר של מחלקות ה-IT באסטרגיה העסקית ושמרנות טכנולוגית

רפאל קאהאן 15:0220.03.14

עולם המחשוב הארגוני צובר תאוצה במערך הארגוני, ממחלקה שתפקידה לספק שירותים עבור אנשי המכירות, השיווק, המנהלה והייצור - כיום ניתן לדבר על שותפות גם ברמת קבלת ההחלטות. כך על פי סקר שערכה לאחרונה חברת הייעוץ וראיית החשבון דלויט בקרב אלפי מנהלי מחשוב ומידע ברחבי העולם.

אולם ישראל לא תמיד מאמצת את המגמות העולמיות, כך בארץ התפיסה עדיין שונה. מסביר שימי צימבליסט, שותף ומנהל תחום ייעוץ מערכות מידע בחברת Deloitte בריטמן אלמגור זהר: "גוף ה-IT הינו מרכז-עלות משמעותי בתקציב של ארגונים רבים, והנהלות רבות תופסות את ה-IT כמכרז עלות שממנו טבעי שההנהלה תדרוש ביצוע של צעדי התייעלות לצורך צמצום בעלויות."

 

מגמות ב-IT: יותר מחשוב ענן ופחות מיקור חוץ מגמות ב-IT: יותר מחשוב ענן ופחות מיקור חוץ צילום: shutterstock

 

"גוף ה-IT נתפס יותר כגוף נותן שירותים לארגון ופחות כגוף קובע אסטרטגיה ומוביל שינויים. הדבר בולט לנוכח העובדה שבלא מעט ארגונים, היחידות העסקיות בארגון לא מהססות לבחון ספקי שירות וייעוץ חיצוניים על פני שימוש בגוף ה-IT הפנימי של הארגון". למרות זאת הנטייה הגלובלית היא דווקא לצמצם את מעורבותם של גופים חיצוניים.

 

רק כ-12% מהנשאלים העמידו את הגדלת פעילות ה-offshore כחלק עיקרי באסטרטגיית ה-IT הארגונית. בנוסף רק 29% מהמשיבים מציינים את הגדרת אסטרטגיית מיקור החוץ כיעד. כניסת טכנולוגיות כגון מחשוב ענן מקטינה את הצורך לפנות לספקי טכנולוגיה חיצוניים ומאפשרת למנמ"ר להתמקד בניצול יעיל יותר של המשאבים הפנימיים העומדים לרשותו. למעשה הפנייה לספק חיצוני נעשית רק במקרה ואין לארגון אפשרות למצוא פתרון פנים-ארגוני.

 

זהו שינוי משמעותי מכיוון שעד לאחרונה זכו חברות ה-IT למקום של כבוד בקרב מחלקות המחשוב. פרויקטים רבים הסתמכו על פעילות של עובדי מיקור חוץ. "בממוצע, חברות מצפות ממערך ה-IT לצמצם תקציבים בין 10-20 אחוז. בהתאם לזאת, אנחנו מבחינים במגמה של צמצום תקציבים הנובעים מצעדי התייעלות ולראיה, לפי תוצאות הסקר, 80% מהמשיבים בישראל ענו שהתקציב נשאר או ירד בהשוואה לשנה קודמת", מרחיב צימבליסט.

 

שותפות מוגבלת

 

צימבליסט מוסיף כי: "עוד נתון מעניין הוא ש- 60% מהמשיבים לסקר בישראל טענו שרמת השותפות עם היחידות העסקיות הינה סבירה או אינה משביעת רצון. אנחנו מבחינים במגמה עולמית שבה השאיפה הינה שגוף ה-IT יהיה שותף עסקי לאסטרטגיה הארגונית, בעל יכולת תרומה משמעותית לארגון בתהליך קבלת החלטות אסטרטגיות והובלת שינויים בארגון."

 

כ-82% מהמשיבים ציינו כי תפקידם בשנה הקרובה יתמקד בתמיכה בצרכים עסקיים חדשים של הארגון. 56% ציינו את קידום האסטרטגיה הדיגיטלית כאחד מהתחומים העיקריים בתחום כמו גם צמצום עלויות התפעול של מערכות ה-IT. כחצי מהמשיבים ציינו את התשתיות ותחזוקת המערכות כיעד מרכזי, כמו גם ההכשרה של העובדים בתחום.  

 

צימבליסט מציין כי: "בתחום החדשנות הטכנולוגית אנו עדים לקושי של מנמ"רים באימוץ של טכנולוגיות חדשניות, והקשיים נובעים בעיקר מאילוצים של תקציב וסדר עדיפויות של הארגון (לפי יותר מ- 80% מהמשיבים בישראל). בעוד ישראל נחשבת למעצמה של טכנולוגיה וחדשנות, בתחום החדשנות הטכנולוגית הארגונית ישראל נמצאת מאחור ביחס לעולם ברמת האימוץ של טכנולוגיות חדשניות."

 

הטכנולוגיות החדשניות המובילות בקרב המנמ"רים הן אלה אשר מאפשרות לארגונים לספק תובנות ולייעל את פעילותם, כך על פי צימבליסט: "לפי הסקר, סוג הטכנולוגיות החדשניות בהן רוב החברות ישראליות נמצאות בשלבי אימוץ הן טכנולוגיות אנליטיקה, big data, רשתות חברתיות, חדשנות ERP, מובייל ו- BYOD".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x