$
חדשות טכנולוגיה

ממשלת ארה"ב מול חואווי: מי מרגל אחרי מי?

הממשלה טענה בשנה שעברה כי ענקית התקשורת הסינית מציבה סכנת ריגול ולפיכך אין להשתמש במוצריה או להתיר לה לרכוש חברות אמריקאיות. עתה נודע כי ה-NSA פרצה בעצמה לשרתי החברה והאזינה לשיחות של בכירים בה

נמרוד צוק 14:2823.03.14
אנשי ה-NSA פרצו לשרתי ענקית הטלקום הסינית חואווי, שתלו בהם דלתות אחוריות והאזינו לשיחות של בכירי החברה (בהם גם מייסדה) - כך עולה ממסמכים רשמיים שהדליף אדוארד סנודן לניו יורק טיימס ולדר שפיגל. המסמכים הם מ-2010 ומתארים את אופן פעולת ציוד התקשורת של חואווי, מבנה מערכי התקשורת שלה ועוד.
התוכנית, שיצאה לפועל תחת שם הקוד "Shotgiant", נועדה בתחילה לברר האם ישנם קשרים בין חואווי לצבא סין, שנחשד בארה"ב כאחראי לשורה של פריצות למאגרי מידע וארגונים רגישים. בהמשך, גיבשו ב-NSA מטרה שאפתנית יותר: להשתיל במוצרי החברה שנמכרים למדינות אחרות מנגנונים סמויים שיאפשרו להם לרגל אחר יעדים במדינות אלו ואף לנצל אותם ככלי לביצוע התקפות סייבר. בין מדינות היעד העיקריות נמנו איראן, אפגניסטן, פקיסטן, קניה וקובה.

 

סמארטפון חואווי. האיום הוא מצד ארה"ב סמארטפון חואווי. האיום הוא מצד ארה"ב צילום: רפאל קאהאן

 

"רבים מהיעדים המודיעיניים שלנו מבצעים את התקשורת שלהם על גבי תשתיות של חואווי. אנו רוצים להיות בטוחים שאנו יודעים איך לנצל את מוצרי החברה כדי להשיג גישה לרשתות קשר בהן יש לנו עניין", נכתב במסמך מפיו של אחד מקציני ה-NSA. "אם נצליח לפענח את התוכניות והכוונות של החברה, אנו מקווים כי זה יוביל אותנו להבנה של כוונות הממשל הסיני", נכתב במסמך.

 

הבומרנג של ממשלת ארה"ב

 

כחלק ממלחמת הסייבר המתמשכת בין ארה"ב וסין, מנטר ה-NSA את פעילותם של כ-20 קבוצות האקרים סיניות, יותר ממחציתן פועלות חסות הצבא. ההאקרים הסינים ניסו במהלך השנים האחרונות לפרוץ למערכות של חברות כמו גוגל ושל יצרניות נשק (שחלקן מפתחות רכיבים לנשק להשמדה המונית), כך טוענים בכירים במודיעין האמריקאי.

 

המידע שהגיע לידי ה-NSA טרם פתר את התעלומה המרכזית - האם חואווי, שעסקיה המגוונים הכניסו לה ב-2013 יותר מ-38 מיליארד דולר, היא אכן חברה עצמאית או כפי שטוענים בממשל האמריקאי - לא יותר מכלי של ממשלת סין. דו"ח סודי שנכתב ב-2012 לא מצא ראיות חותכות לקשר כזה, אבל קבע כי יש למנוע מחואווי לרכוש חברות אמריקאיות. החברה טוענת מצידה כי מדובר במזימה מצד מתחרותיה בארה"ב לבלום אותה מכניסה לשוק. בין העסקאות שהתבטלו בשל החשדות היתה עסקה למכירת ציוד 4G לחברת ספרינט בהיקף של 3 מיליארד דולר, טרפוד עסקה גדולה עם 3Com והפעלת לחץ על ממשלת אוסטרליה להמנע מעסקים עם חואווי.

 

אחד מבכירי חואווי, וויליאם פלאמר, אמר כי החברה לא היתה מודעת להיותה מטרה לריגול מצד ה-NSA והוסיף: "זה אירוני שהם מבצעים נגד החברה אותן פעולות בדיוק בהן הם טוענים שהיא לקחה חלק. אם ריגול מסוג זה אכן בוצע, הממשל האמריקאי יודע כעת שחואווי היא חברה עצמאית שאינה משרתת את הממשלה הסינית, ומחובתו לפרסם את המידע כדי לשים קץ לדיסאינפורמציה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x