$
IT בעולם

בכיר ב-CA: "חברות המחשוב צריכות למנות מנהלים מקומיים במקום זרים"

רם ורדרג'אן הינו מנהל חטיבת החדשנות של ענקית התוכנה CA. בראיון ל"כלכליסט" הוא התייחס לנושא הניהול מרחוק של חברות והציג את שיתופי הפעולה של CA עם חברות ישראליות

אסף גלעד 12:3227.03.14

באחרונה החלו חברות ה-IT הגדולות במגמה של מינוי מנהלים זרים שמונו מגבוה לניהול משרדי המכירות והתמיכה שלהן בישראל. IBM החליפה את מאיר ניסנזון הותיק בריק קפלן, מקורבה של המנכ"לית העולמית ג'ני רומטי, ו-HP ייבאה לאחרונה מבריטניה את דיוויד לנדר, על מנת שזה יחליף את יהושע בקולה תוך שהוא מנהל את המשרד הנוכחי בשלט רחוק.

מנהל חטיבת החדשנות ב- CA, רם ורדרג'אן התייחס לנושא לשאלת 'כלכליסט' והביע את שאט הנפש שלו ממהלכים אלה. "אמנם אינני מכיר את מבנה ההנהלה של החברות האלה בישראל, אבל אגיד שאנחנו אוהבים לייסד פעילות מקומית היכן שיש כשרון, תוך הבנה שיש למנף את הכשרון המקומי", אומר ורדרג'אן ל'כלכליסט', "וכל נסיון לכפות תבניות חדשות על מקומות מרוחקים בדרך כלל לא מצליח. ל- CA יש מרכזים בהודו שמנוהלים על ידי אנשים שגדלו שם וגרים שם ומכירים היטב את התרבות. יש גם מקומיים ששהו בחו"ל וחוזרים למקום הולדתם כדי לנהל, אבל לפי דעתי יהיה קשה לעבוד עם זרים מוחלטים, לא משנה מאין הם מגיעים".

 

ה"גוגל" X של CA

 

ורדרג'אן מנהל כיום את חטיבת החדשנות בתחומים הקשורים לטרנדים החמים ביותר של עולם התוכנה הארגוני בהן מובייל, אנליטיקס, ביג דאטה ותשלומים. הוא הגיע לחברה עם רכישת החברה אותה הקים, Arcot, שעסקה באותנטיקציה ומניעת גניבת זהויות דיגיטליות, ונמכרה ל- CA בשנת 2010 תמורת כ- 200 מיליון דולר. חטיבת החדשנות בניהולו היא למעשה אוסף של פרויקטים, או 'סטארטאפים פנימיים' כפי שמכנה אותן רם, שעוסקים בתחומים החמים ביותר, מעין 'גוגל X' של CA. החטיבה מפעילה מרכז פיתוח גדול בסנטה קלרה שבעמק הסיליקון ובהודו. מהנדסי CA במרכז הפיתוח בישראל אינם עובדים עבור החטיבה.

 

רם ורדרג'אן מנהל חטיבת החדשנות של CA רם ורדרג'אן מנהל חטיבת החדשנות של CA צילום: CA

 

בחטיבת החדשנות מתמקדים כעת בפיתוח מערכות שיסייעו לארוגנים להתמודד עם שטף הסמארטפונים והאפליקציות, ולאפשר בגדול ליותר ארגונים לחבר את המכשירים מהבית ואת האפליקציות החיצוניות למערכת הארגונית שאמורה להיות שמורה ומוגנת היטב. מערכת אבטחת המידע של CA מסוגלת לנטר את התעבורה בין השרתים, ממשק המשתמש, התוכן, והעסקאות ומנהלת את הגישה של משתמשים שונים לחלקים שונים במערכת.

 

בכנס המובייל העולמי (MWC) שנערך לאחרונה בברצלונה הכריזה CA על מערכת ניהול ארגונית הפועלת כולה מהענן ומיועדת לניהול צי מכשירי המובייל והאפליקציות. המערכת כוללת שלושה רכיבים מרכזיים: מערכת לארגונים המאפשרת להם לנהל את הבטי ניהול הזהויות והגישה על צי של טלפונים סלולרים, אפליקציות ותוכן; רכיב לניהול מערכת חיישנים המונית, כחלק מטרנד 'אינטרנט של הדברים', ואבטחת הגישה שלהם לארגון ומערכת בדיקה של אפליקציות חיצוניות וחיבורן לארגון עבור מפתחים חיצוניים ופנימיים.

 

הרכיב האחרון מסקרן במיוחד, היות והוא כולל שיתוף פעולה בין CA לבין פרפקטו מובייל הישראלית, חברה שפיתחה פלטפורמה לבדיקת תוכנות על סמארטפונים שונים, אותה היא מוכרת למפעילות תקשורת בעולם. CA מאפשרת בשיתוף פעולה עם פרפקטו לארגונים שונים להריץ אפלקציות על מכשירים ארגוניים, לפני שאלה מאושרים לשימוש על ידי המנמ"ר והופכים לחלק ממערכת המידע הארגונית.

 

"הגישה שלנו שונה מזו של אחרים"

 

 

קונסולת המובייל הארגונית הזו מציבה את CA בשורה אחת עם IBM בהיצע מערכות ארגוניות לניהול מכשירים, אפליקציות וזהויות ארגוניות במובייל. "אכן, ל-IBM יש מרבית מהרכיבים שאנחנו מדברים עליהם", מודה ורדרג'אן. "אבל הגישה שלנו שונה מזו של אחרים. אנחנו רוצים לגשת לכל הפתרונות עם שירות אחיד ורזה, כחבילה אחת נפרדת ולא כאסופה של מוצרים משלימים. תהיה לך חבילה נפרדת שתוכל לפרוס במהירות ובקלות, טוב יותר מאשר לבלות חודשים בכדי לחבר את כל הרכיבים האלה יחד".

 

בכל זאת, IBM ביצעו בישראל רכישות משמעותיות במובייל: החל מחברת ניהול האפליקציות הארגוניות וורקלייט ועד מרכז הסייבר הסלולרי של טראסטיר.

 

גם CA עשתה רכישות בתחום, אבל לאו דווקא בישראל. אנחנו יודעים כיום להציע באמצעותן שירות וירטואליזציה ובדיקות , אם כי לא באופן מיוחד למובייל. רכשנו, למשל, את Wily בשנת 2006 , שהפכה להיות כיום ממשק הניהול המרכזי לתמיכה מרחוק באפליקציות מובייל.

 

אינטרנט של הדברים הפך להיות מטבע לשון אבל עם מעט מאוד יישומים בפועל. מה חדש במה שהשקתם לאחרונה?

 

אני מסכים איתך לגבי העובדה שלא רואים היום מספיק דוגמאות בשטח ל'אינטרנט של הדברים', וכמובן שלא מספיק דוגמאות שמהן ברור שאפשר לעשות מזה כסף. אנחנו מנסים להראות שאפשר להרוויח ממערכות 'אינטרנט של הדברים' עם יישומים לארגונים וחברות. הדוגמא הבולטת ביותר היא פייסבוק שמנהלת את חוות השרתים שלה עם מערכת שלנו. החיישנים הפרוסים בחווה חשים את תנאי הסביבה ומערכת מרכזית מווסתת את כמות האנרגיה שדרושה לקירור המערכות. בקרוב נשיק מערכות דומות ליישומי אינטרנט של הדברים גם בתחומי הבריאות והתחבורה.

 

אנחנו רואים מסביב חברות כמו IBM שמקצץ מחלקות החומרה. את HP שמצויה במהלך קיצוצים עולמי נרחב וגם את סוני. איך אתם נערכים לזה?

 

CA" היא חברת התוכנה החמישית בגודלה בעולם, אנחנו לא מוכרים מערכות מבוססות חומרה ואלה חדשות טובות במבחינתנו. ובאמת, התמזל מזלינו לשבת במקומות הנכונים: תוכנה ארגונית, אבטחת מידע, אנליטיקס ומובייל."

 

הכתב היה אורח CA בועידת המובייל העולמית בברצלונה
בטל שלח
    לכל התגובות
    x