$
IT בישראל

אוניברסיטת בן-גוריון ומטה הסייבר הלאומי חתמו על הסכם להקמת מרכז סייבר

ההסכם כולל הקמת מרכז לאומי להגנת המרחב המקוון בהשקעה של כ-30 מיליון שקל. את המרכז ינהל פרופ' יובל אלוביץ' מהמחלקה להנדסת מערכות מידע, וישמש לקידום מחקר בתחום לטווח ארוך

שירות כלכליסט 12:2813.04.14
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הודיעה ביום חמישי שעבר כי על חתימתו בימים אלה של הסכם עם מטה הסייבר הלאומי להקמתו של מרכז לאומי להגנת המרחב המקוון, אשר ישמש לקידום המחקר האקדמי בישראל בתחום הגנת הסייבר. המרכז בו יושקעו 30 מיליון שקל מצטרף לשורה של מיזמים בתחום אבטחת המידע המוקמים בבאר שבע. 

"המרכז, המוקם עתה בהשקעה של 30 מיליון שקלים, הפרושה על פני 3 שנים, יקדם מחקר תיאורטי ארוך טווח ויהווה עמוד תווך בפיתוח הטכנולוגי במדינת ישראל, בתחום הגנת המרחב המקוון". מסר פרופ' דן בלומברג, המיועד לשמש בתפקיד סגן הנשיאה והדיקן למחקר ופיתוח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. את המרכז ינהל פרופ' יובל אלוביץ' מהמחלקה להנדסת מערכות מידע, והוא יהיה חלק מהמכון לחקר בטחון המדינה והחברה באוניברסיטת בן-גוריון.

 

הקמת מרכז הסייבר באוניברסיטת בן גוריון ישמש לקידום המחקר בתחום הקמת מרכז הסייבר באוניברסיטת בן גוריון ישמש לקידום המחקר בתחום איור: ניצן סדן

 

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מתמקדת במחקר המדעי בתחום הסייבר מזה למעלה מעשור, בתחום הושקעו מיליוני דולרים כחלק מהסכם עם ענקית הסלולר דויטשה טלקום, שההסכם הראשון עימה נחתם ב-2004. התמקדות חוקרי האוניברסיטה ובוגריה בתחום מאז, הניעה חברות בין-לאומיות שעוסקות בהגנת סייבר להתבסס סביב האוניברסיטה.

 

בכלל זה ניתן למצוא בצמידות לאוניברסיטה ובפארק ההייטק הצמוד לה, חברות כמו EMC, RSA, דויטשה טלקום, נס טכנולוגיות ועוד. בנוסף נחנכו בשבוע שעבר בבאר-שבע משרדיה של חברת הביטחון לוקהיד מרטין ובקרוב יחנך מרכז מצוינות משותף לאוניברסיטה ולחברת IBM.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x