הדו"ח הרבעוני של סמסונג מעיד על בעיה בשוק הטאבלט כולו
החברה הציגה עליה סמלית בהכנסות וברווחים, אך חוותה ירידה ברווחיה מתחום המובייל. החברה לא הציגה את היקף מכירות מחשבי הלוח שלה וצפתה עלייה זעומה בביקוש למוצרים ברבעון הבא. בכך, דומה מצבה של סמסונג לשל אפל
- מגמה מעורבת באסיה; סמסונג יורדת ב-1.8% אחרי הדוחות
- משתמשים שונאים את אפליקציות סמסונג המובנות
- מלחמת הפטנטים: גוגל נעמדת לימין סמסונג
העלייה ברווח הנקי התאפשרה למרות צמצום הרווח התפעולי, שברבעון שעבר עמד על 8.49 טריליון וון (8.24 מיליארד דולר), ירידה של 3.3% לעומת רווח תפעולי של 8.78 טריליון וון (8.52 מיליארד דולר) ברבעון המקביל בשנה שעברה.
מכירות המובייל היוו את מרבית הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2014 והסתכמו ב-31.36 טריליון וון (30.42 מיליארד דולר). ואולם, מדובר בהכנסות הנמוכות ב-2.5% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל בשנה שעברה שהגיעו ל-32.17 טריליון וון (31.22 מיליארד דולר).
בעיה גורפת בשוק הטאבלט?
נתונים אלו מצטרפים לנתונים שפרסמה אפל בדו"ח הרבעוני שלה בשבוע שעבר. הכנסות החברה ממכירות מכשירי מובייל - אייפון ואייפד - הסתכמו ברבעון הקלנדרי הראשון של 2014 ב-33.67 מיליארד דולר. מדובר אמנם בעלייה של 6.2% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, אז עמדו הכנסות אלו על 31.7 מיליארד דולר, ואולם זוהי עלייה מינורית בלבד.
סמסונג ואפל מחזיקות ביחד שולטות במרבית שוק המובייל ונתח המשותף של שתיהן כל כך גדול ששתי היריבות הן כמעט דואופול בתחום. הירידה בהכנסות אצל סמסונג והעלייה הקטנה יחסית אצל אפל הן לכאורה עדות לכך ששוק המובייל נכנס לתקופת קפאון. ואולם, ייתכן שהבעיה נמצאת בעיקר בסגמנט הטאבלטים של השוק. אפל עצמה דיווחה על מכירות אייפון חזקות, שההכנסות מהן עלו ב-14% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. הסיבה לעלייה המינורית יחסית בהכנסות מכלל מכירות מכשירי מובייל הינה צניחה של 13% בהכנסות ממכירות אייפדים.
סמסונג לא מספקת פירוט המאפשר לפצל את הכנסותיה לסמארטפונים ולטאבלטים, ואולם מדברים שכתבה החברה בדו"ח עולה שגם אצלה המצב דומה. החברה ציינה עלייה במשלוחי הסמארטפונים במהלך הרבעון הראשון, בייחוד של מכשירי הביניים והמכשירים הזולים, הודות למכירות חזקות של דגמים דוגמת ה-Grand 2.
בכל הנוגע לטאבלטים, ציינה החברה רק את השקתם של דגמים חדשים - מבלי להתפאר בעלייה במשלוחים או במכירות. היעדר התפארות מסוג זה מעורר את החשד שבדומה לאפל, גם מכירות הטאבלטים של סמסונג חוו צניחה. חשד זה מתחזק לנוכח התחזית של סמסונג לרבעון הבא, שצופה רק עלייה קלה בביקוש לטאבלטים.
גם אם הניתוח נכון, אין הכרח כי שוק הטאבלטים כולו סובל מקפאון. ייתכן מאוד שצרכנים מגוונים את העדפות שלהם ורוכשםי יותר טאבלטים של חברות אחרות, על חשבון אלו של סמסונג ואפל, או שמדובר באנומליה חד פעמית. ואולם, העובדה ששתי החברות הגדולות בתחום סובלות, לכאורה, מקפאון או ירידה במכירות הטאבלטים שלהן צריכה לכל הפחות להדליק נורת אזהרה.