פורצי הדרך
נהג, אתה מסתיר את השמש: כבישים חכמים שמייצרים חשמל
חברה אמריקאית קטנה פיתחה לוחות סולאריים זולים ועמידים במיוחד שנועדו לצפות כבישים ומדרכות. המטרה: למלא את המרחב העירוני בחוות סולאריות - שיוכלו לשנות ללא הכר את תשתיות המדינה
הלוחות הסולארים שהחברה פיתחה מורכבים מסדרת אריחים, שניתן לשלב גם במדרכות, גגות וכל משטח אחר. כל אחד מהאריחים יכול לעמוד במשקל יותר ממאה טון וברעידות אדמה בעוצמה גבוהה במיוחד. הם כה יעילים שביכולתם לייצר חשמל אפילו מתאורה של פנסי מכוניות בעת נסיעה לילית. הכבישים הסולאריים יוכלו לעבוד במשך עשרות שנים ותחזוקתם תהיה פשוטה וזולה יחסית: אריחים תקולים פשוט יוחלפו, מה שיאפשר המשך ייצור אנרגיה מבלי לעצור את התנועה לזמן ממושך.
תשתית הכבישים הסולאריים תוכל לשמש גם גופים אחרים: חברות החשמל יוכלו להטמין בה את הכבלים שלהם כדי להימנע מעמודים או מהטמנה במעמקי האדמה ומדינות יוכלו לשתול בהם מערכות לניטור עומסי דרך או תאונות. עוד אפשרויות הן שילוב גופי חימום באריחים, שיסייעו בהמסת קרח במדינות קרות שילוב מערכת ניקוז שתוכל לאגור מי גשמים.
האריחים עצמם עשויים מזכוכית ממוחזרת, מה שמוזיל את עלויות הייצור ועושה אותו לידידותי יותר לסביבה. לטענת Solar Roadways, כבישים סולאריים יוכלו לייצר עבור ארה"ב פי 3 יותר חשמל משמייצרות כיום תחנות כוח. הכבישים הללו אמנם יקרים משמעותית מכבישי אספלט תקניים, אך העובדה שהם מייצרים חשמל תאפשר להחזיר את עלות ההשקעה בתוך שנים ספורות.
Solar Roadways נמצאת בשלב מימון אב טיפוס, כחלק מפרויקט במסגרתו מתכננת להתקין את האריחים הסולאריים שלה על כבישי העיר סייגל באיידהו.
כבישים שמייצרים חשמל הם פיתוח שיוכל לשנות ללא הכר את תשתיות המדינה במספר אספקטים: החלפת תחנות הכוח במערכי המרה, אחזקה פשוטה יותר שתאפשר איוש משרות רבות על ידי עובדים ברמה נמוכה (לא צריך להיות מומחה בשביל להחליף פאנל תקול בפאנל תקין) ואף שיפור עמידותה האסטרטגית של המדינה במקרה של התקפת צבא אויב; הפצצת מספר תחנות כוח הן מבצע פשוט בהרבה מהפצצת מאות קילומטרים של כבישים.