$
הייטק והון סיכון

Clarizen נערכת להנפקה: גייסה 35 מיליון דולר בהובלת גולדמן זאקס

החברה פיתחה מערכת לניהול פרויקטים בחברות וארגונים, עם ממשק ששאוב מעולם הרשתות החברתיות ומצוי כולו בענן. בסבב הגיוס השתתפו גם הקרנות בנצ'מרק, כרמל, וינטאג' ואופוס

אסף גלעד 15:0021.05.14

קלריזן גייסה 35 מיליון דולר בסבב טרום הנפקה, הנערך בהובלת בנק ההשקעות גולדמן זאקס. זהו סבב הגיוס השישי עבור חברת טכנולוגיות הענן הישראלית, שמשקף לה שווי של בין 200 ל-300 מיליון דולר. עד כה, גייסה קלריזן 90 מיליון דולר.

בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים שלה - קרן בנצ'מרק, כרמל, וינטאג', אופוס, ויולה קרדיט ו-DAG, קרן המשקיעה בדרך כלל בצמוד להשקעות בנצ'מרק. קלריזן תשתמש בהון המכובד שגייסה להרחבת פיתוח מוצרים ולגיוס אנשי מכירות ותפעול לפעילותה באסיה.

 

ניהול פרויקטים בפיד אחוד

 

קלריזן (Clarizen) פיתחה מערכת לניהול פרויקטים בחברות וארגונים עם ממשק השאוב מעולם הרשתות החברתיות המצוי כולו על הענן. בממשק דמוי פוסט בפייסבוק ניתן, למשל, לנהל שיחה שלמה בין בעלי תפקידים, כמו גם לנהל את רשימת המשימות והפעילויות של הפרויקט.

 

אבינועם נובוגרוצקי (ראשון משמאל) והנהלת קלריזן אבינועם נובוגרוצקי (ראשון משמאל) והנהלת קלריזן צילום: EDWARD JEFFERSON

 

ניתן לכתוב מסמכים, לשתף אותם, להעביר אותם לאישור כל בעלי התפקידים הרלוונטיים, לנהל קבוצות מטריציוניות, לעקוב אחר זמני ביצוע, והכל, מבלי לצאת מהפוסט. בקלירזן רוצים להמציא את עולם העבודה מחדש על ידי מה שהם מכנים בתור 'הרשת העבודתית', על משקל 'רשת חברתית', ממשק חדשני לניהול חברתי של פרויקטים, הכולל את המשתתפים, המסמכים, הלקוחות, מודולים שונים ופעולות הביצוע- אלה הם אבני הבניין של כל תהליך עבודה באשר הוא.

 

גולדמן זאקס נחשבת לאחת המשקיעות הפעילות בחברות הייטק ישראליות בשלב הצמיחה. בעבר השקיעה בפאוורמט, סייבר ארק ומובילאיי, וכן בחברות צעירות יותר כגון אורבן קומפס ואפלאוס. "בתחום הענן הגיוסים הם בדרך כלל גדולים יותר, זאת מכיוון שהחברה גדלה מאוד, ואתה צריך לגייס בכדי לגדול עוד", אמר ל"כלכליסט" אבינועם נובוגרוצקי, מנכ"ל ומייסד החברה. "הגיוס יאפשר לנו להיות חברה גדולה באמת". נובוגרוצקי גם אישר ל'כלכליסט' כי מדובר בסבב טרום הנפקה.

 

ראש בראש עם מיקרוסופט

 

מאז עליית פייסבוק, נמצאות חברות התוכנה במירוץ בלתי פוסק אחרי דרך להכניס את השיטות של הרשת החברתית והצ'ט כדי להפוך את מקום העבודה למקום מגניב יותר. ולא רק בגלל זה: תקשורת מבוססת פוסטים, תגובות, שיתופים, ושיחות בזמן אמת הן חוויה חברתית שיכולה גם להועיל למקום עבודה. כך קמו להן אפליקציות כגון Jive, Yammer או Zula , שמוסיפות ממד של תקשורת, מייל וצ'ט אינטראקטיבי,

 

המתחרה העיקרית כיום של קלריזן היא מיקרוסופט, שמיזגה את שירות ניהול הפרויקטים הפופולרי Yammer, לשירות ניהול התכנים פופולרי אחר שלה, שיירפוינט. ועם זאת, קלריזן שלפה קלף משלה: היא חברה לשירות האחסון הפופולרי BOX, אחד מהשמות החמים של עמק הסיליקון, שעמדה לצאת להנפקה אך ביטלה אותה בגלל התנודות של בשווין של חברות הענן הנסחרות באחרונה. בעוד שמיקרוסופט חולשת על נתח שוק גדול יותר, שתי השחקניות הצעירות: קלריזן ובוקס, בנויות שתיהן על הענן, ובכך מספקות שירות אחיד יותר לארגונים שמעוניינים לנהל את תהליכי העבודה שלהם בענן, כך שניתן יהיה לגשת אליו מכל מכשיר ולחבר את השיחה למערכות הארגוניות.

 

עם האמון ההולך וגובר שנותנים ארגונים במערכות המבוססות על ענן, מחתימה קלירזן לקוחות רבים יותר, וגדולים יותר. כיום משרתת החברה לקוחות ענק כגון סיסקו, בוסטון סיינטפיק, קרפור, זנדסק, מרקטו ורוש. ביניהם גם חברות ישראליות כגון קבוצת שטראוס, קלטורה וגיגיה. היציבות בשוק הענן והחוזים ארוכי הטווח, בצירוף רף ההכנסות הצומח שמגיע לכ- 30 מיליון דולר, צפויים להביא את החברה להנפקה בתוך כשנתיים. בחברה מועסקים 140 עובדים במשרדים בהוד השרון ובארה"ב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x