גט טקסי: "אובר יוצרת תחרות לא הוגנת"
זוג החברות כבר החליפו מהלומות במוסקבה וניו יורק, עם האשמות הדדיות וטריקים מלוכלכים. כעת אובר עומדת להכנס לישראל, וגט טקסי מזהירה את נהגיה מפניה
המאבק בין אפליקציות ההסעות GetTaxi הישראלית ו-Uber האמריקאית התחולל עד כה בערים בינלאומיות כגון מוסקבה וניו יורק. אבל עם הגעתה המתוכננת של אובר לישראל ובנייה ראשונית של התשתית שלה, כולל שכירת משרדים ומשרד פרסום, גם הזירה המקומית הולכת ומתחממת. גט טקסי שלחה השבוע לנהגיה מכתב ובו היא מבקשת לשכנע אותם שלא להתחבר עם אובר.
- מי פנוי להפגנה? נהגי מונית ברחבי אירופה יוצאים נגד אפליקציית אובר
- נהגי המוניות באירופה נגד "אובר": מאיימים בשיבושי תנועה בערים המרכזיות
- מייסד גט טקסי: הכנסותינו יגיעו לחצי מיליארד דולר בשנה הבאה
גט טקסי יודעת ככל הנראה מה היא עושה - אובר כבר ניסתה לגנוב ממנה נהגים על ידי שימוש במגוון טכניקות ו"טריקים מלוכלכים" בניו יורק, שם גט טקסי פועלת תחת השם Gett. "לקראת הגעתו של שחקן חדש לשוק, חשוב לנו שתהייה בעניינים", נכתב במכתב ששלחה החברה הישראלית לנהגי המונית שלה, שהגיע לידי "כלכליסט".
גט טקסי ניסתה להדגיש את ההבדלים בינה לבין האפליקציה האמריקאית. בעוד שגט טקסי עובדת עם מוניות בלבד ומתווכת בינן לבין הנוסע, ובכך מתפקדת למעשה כתחנת מוניות וירטואלית, אובר עובדת עם נהגים פרטיים שאינם נחשבים כנהגי מוניות, במסגרת שירות המכונה UberX. מבחינת אובר, כל אדם שעובר את מבחני הקבלה שלה, מציג פרופיל רפואי תקין, מציג רשיון בתוקף וביטוח ומוכיח כי עברו הפלילי נקי, יכול להיות נהג בתשלום. כך, למעשה מאפשרת אובר לאנשים פרטיים לנהוג עבורה, לעיתים כהשלמת הכנסה, ללא צורך ברישיון מיוחד למוניות או רישיון למונית.
"בשונה מגט טקסי, אובר עובדת בעיקר עם מגזר הרכבים הפרטיים ברחבי העולם על מנת להתחרות במוניות כמו שלך", נכתב במכתב לנהגים. "כידוע לך, נהג מונית בכל מדינה מסודרת חייב לעבור הכשרה מקצועית, לעמוד בקריטריונים שנקבעו, לשלם סכום מכובד תמורת רישיון או מספר רישיונות, לשלם דמי ביטוח וסדרנות לתחנת מוניות, ובנוסף לשלם מסים מקומיים ואגרות. לעומת זאת, נהג באובר, נוגס בשוק הלקוחות של נהגי מוניות חוקיים.. בדיוק מסיבות אלו, נהגי מוניות בכל אחת מ-38 המדינות ומאות הערים אליהן נכנסה Uber לאחרונה, הפגינו נגד האפליקציה שמפרה את הרגולציה ויוצרת תחרות לא הוגנת בשוק המוניות."
"איתנו אתה מוגן", ממשיך המכתב. "במדינות האחרות אליהן אובר נכנסה, בהן גט טקסי אינה פעילה, נהגי אובר לקחו את העבודה מנהגי מוניות חוקיים אחרים. בשווקים בהם גט טקסי פועלת, כמו מוסקבה ולונדון, גט טקסי הגנה על נהגיה והמשיכה לגדול ולייצר עוד עבודה בתוך שוק המוניות החוקי".
החברה גם פירטה בפני נהגיה את העמלה שאובר לוקחת מכל נסיעה, 20%, בממוצע סכום של 11-15 שקל לנסיעה. גט טקסי מציעה לנהגיה שני מסלולי תשלום: האחד כולל תשלום חודשי של 600 שקלים ותשלום של שקל אחד על כל נסיעה מעבר ל- 100 נסיעות. המסלול השני אינו כולל תשלום חודשי, אך גט טקסי גובה על כל נסיעה עמלה של 4 שקלים החל מהנסיעה הראשונה. עם זאת, יש לציין כי גט טקסי גם גובה סכום נוסף של 225 שקלים בחודש על שימוש בטאבלטים שלה.