בלעדי לכלכליסט
גט טקסי אישרה לנהגים שלה בישראל לעבוד גם עם Uber
אפליקציית שירותי המוניות הישראלית אישרה לראשונה לנהגיה להצטרף לשירות המתחרה Uber Taxi, שנכנס לארץ בשבוע שעבר. בעקבות האישור יוכלו נהגי המוניות לקבל קריאות נוסעים באמצעות שתי האפליקציות השונות בהתאם לזמינות שלהם
האם מלחמת המוניות מצטננת? גט טקסי הישראלית אישרה לראשונה לנהגיה להצטרף לשירות המוניות המתחרה Uber Taxi, שנכנס לארץ בשבוע שעבר.
- שר התחבורה נגד Uber: "לא אאפשר פגיעה בענף המוניות"
- Uber החלה לחזר אחר נהגי המוניות בישראל
- גט טקסי: "אובר יוצרת תחרות לא הוגנת"
במקרה כזה, נהגי המוניות יוכלו לקבל קריאות נוסעים באמצעות שתי האפליקציות השונות בהתאם לזמינות ולמיקום שלהם, ולהחליט בעצמם מתי הם מעוניינים לקבל קריאה מכל אחת מהן.
ביום רביעי החלה אפליקציית הנסיעות האמריקאית לגייס נהגי מוניות לשירות המוניות שלה. הגיוס נערך באמצעות מעבר בין תחנות מוניות בדרום תל אביב, וכלל חלוקת עלונים המכוונים את הנהגים לאתר החברה ומעודדים אותם להצטרף ללא עלויות רישום.
מאז התקבלו דיווחים של נהגים שלפיהם התשובה שהם מקבלים מגט טקסי לגבי הצטרפותם לשירות המתחרה נותרה מעורפלת. עם זאת, אתמול כבר החלו הנהגים לקבל תשובה חד־משמעית המאפשרת להם להצטרף.
הן גט טקסי והן אובר מתירות לנהגים גם להמשיך לעבוד עם תחנת המוניות שלהם. עם זאת, לא כל בעלי התחנות רואים בעין יפה את הצטרפותם של הנהגים לשירותים המתחרים בהם.
במקרה שבו נהג יבחר להיות חבר בשני שירותי הנסיעות, הוא יוכל להמשיך להחזיק את הטאבלט שקיבל מגט טקסי, שכולל תוכנת ניווט וממשק ניהול הזמנות, ולצדו להחזיק בסמארטפון האישי שעליו תותקן מערכת ניהול הנסיעות של אובר. לחלופין, הנהגים יוכלו לקבל מכשיר אייפון 5 תמורת פיקדון המוערך בכ־100 דולר, שישמש אותם כמנהל הנסיעות. עדיין לא ידוע מתי יתחיל לפעול שירות המוניות של אובר.
כמה ישלמו הנהגים לכל אחד מהשירותים? אובר מפתה את הנהגים להצטרף לשירות שלה ללא תשלום נוסף, אלא תמורת עמלה שצפויה לעמוד על 5%–10% מכל נסיעה. מדובר בתעריף השקה מוזל, היות שהעמלה הממוצעת של אובר ברחבי העולם מתוך כל נסיעה עומדת על כ־20%. נהג שיישאר עם גט טקסי, ישלם 225 שקל בחודש על שימוש בטאבלטים שסופקו לו על ידי החברה, ובנוסף ישלם תעריפים נוספים לפי המסלול שייבחר: המסלול הראשון כולל תשלום חודשי של 600 שקל ותשלום של שקל אחד על כל נסיעה מעבר ל־100 נסיעות. המסלול השני אינו כולל תשלום חודשי, אך גט טקסי גובה במסגרתו עמלה של 4 שקלים על כל נסיעה.
עמלת ההשקה הנמוכה יחסית שגובה אובר בישראל היא מהלך עדין ביחס למהלכים התחרותיים שהיא מנהלת נגד מתחריה בארה"ב בחודשים האחרונים. ביוני הכריזה אובר כי תשלם עד 750 דולר לנוסעים בסן פרנסיסקו שיצליחו להעביר אליה נהגים של השירות המתחרה Lyft. במאי הציעה 500 דולר לנהגי Lyft אם ינסו גם את שירות אובר.
הסבלנות שמגלה גט טקסי כלפי אובר לא מובנת אליה, לאחר ששתי החברות התכתשו בפברואר האחרון, אז טענה גט טקסי כי אובר ניסתה לגנוב לה נהגים. לפני כשבוע שלחה גט טקסי מכתב לנהגיה שבו היא מזהירה אותם מפני אובר.
תגובת גט טקסי:
"חברת גט טקסי מברכת על כל תחרות. מיום היווסדה לא מנעה החברה מנהגיה לעבוד עם אף גורם חיצוני אחר, בין אם מדובר בקליק למונית, טקסי פיי או במקרה הזה השירות של אובר, במידה ויעמדו בסטנדרטים ותודעת השירות אותם קבעה החברה. גט טקסי היא חברת המוניות הגדולה בישראל עם למעלה מ-3,500 נהגים בפריסה ארצית, כך שגם נהגיה וגם לקוחותיה מאמינים בשירותה של חברת הסטארט-אפ הישראלית, שחוללה מהפכה בשוק המוניות בישראל ולאחר מכן גם בטריטוריות שונות ברחבי העולם".