$
IT בישראל

בלעדי לכלכליסט

סיסקו תפטר כ־300 עובדים בישראל כחלק ממהלך עולמי

יצרנית מערכות התקשורת צפויה להודיע על כוונתה לצמצם את מצבת כוח האדם ברחבי העולם בכ־20% במסגרת ארגון מחדש. החברה מעסיקה כיום 1,800 איש בישראל, רוב המפוטרים צפויים להיות מהחברות NDS וג'נגו שנרכשו לפני כשנתיים

מאיר אורבך 06:4512.08.14

סיסקו תפטר מאות מעובדיה בישראל כחלק מארגון מחדש בחברה העולמית. לפי הערכות, החברה תפטר לפחות 300 מתוך 1,800 עובדיה בסניפי סיסקו בירושלים ובנתניה. הפיטורים צפויים להיערך במהלך הרבעון האחרון של השנה, ככל הנראה אחרי תקופת החגים.

 

המהלך בישראל הוא כאמור חלק מתוכנית פיטורים גדולה של יצרנית מערכות התקשורת בעולם, שעל פי דיווחים מתכוונת לצמצם את מצבת כוח האדם שלה בכ־20%.

 

כך סיסקו מצטרפת לענקיות טכנולוגיה עולמיות נוספות כמו מיקרוסופט, שדיווחה על פיטורי 18 אלף מעובדיה במסגרת ארגון מחדש שעורך המנכ"ל החדש שלה, HP, שמצויה בלבו של מהלך לפיטוריהם של עשרות אלפי עובדים, ויבמ, שמפטרת כ־13 אלף מעובדיה. בעקבות המהלכים הללו מאות עובדים בישראל איבדו ויאבדו השנה את מקום עבודתם.

 


 

על פי דיווחים בעיתונות הבינלאומית, סיסקו אמנם עדיין לא הודיעה באופן רשמי על הארגון מחדש אבל מנכ"ל החברה ג'ון צ'יימברס אמר כבר במספר הזדמנויות שהחברה זקוקה לניעור בגזרת כוח האדם שלה. בראיון למגזין "ביזנס אינסיידר" לפני כחודש צ'יימברס רמז לשינוי במצבת כוח האדם של החברה כאשר הוא אמר כי "היינו רוצים 'לרענן' 10% מהעובדים, אבל אין לנו כחברה את הלב לעשות את זה. כיום היקף הפרישה מרצון בחברה עומד על 3% מכוח האדם וזה לא מספיק, אנחנו צריכים להגיע לרמה של 5%".

 

מנכ"ל סיסקו ישראל בועז מעוז במשרדי החברה. העובדים מדווחים על אווירת נכאים במסדרונות מנכ"ל סיסקו ישראל בועז מעוז במשרדי החברה. העובדים מדווחים על אווירת נכאים במסדרונות צילום: נמרוד גליקמן

 

מהרכישה הגדולה של 2012 לסכנת פיטורים גוברת

 

פעילויות שצפויות לספוג את המכה הקשה ביותר בתוך סיסקו הן זו של חברת ג'נגו, שנרכשה בידי NDS ב־2006 תמורת 10 מיליון דולר, ו־NDS עצמה. ג'נגו עוסקת בפיתוח של מערכות תקשורת לבתים ולעסקים קטנים ו־NDS היא יצרנית של מערכות אבטחה ותקשורת לטלוויזיה בכבלים ובלוויין. ההערכות הן שמרבית עובדי ג'נגו יפוטרו במסגרת התהליך ופעילות החברה בתוך סיסקו תיסגר.

 

גם NDS, שהיתה הרכישה הטכנולוגית הגדולה ביותר בעולם ב־2012, צפויה לספוג מכה קשה בסבב הפיטורים, ומאות מעובדיה עתידים להיכלל ברשימות המפוטרים. במשך שנתיים מאז רכישתה בידי סיסקו עבור 5 מיליארד דולר החברה הישראלית־בריטית לא הצליחה להטמיע את פעילותה בתוך סיסקו באופן מספק בעקבות קשיים עסקיים רבים, שכללו ביטולים של עסקאות והסכמים לצד משבר קשה בתרבות הארגונית של החברה.

 

בינואר 2013 רכשה סיסקו את חברת אינטוסל הישראלית תמורת 475 מיליון דולר. הרכישה הפתיעה רבים נוכח העובדה שבחברה הישראלית הושקעו לפני הרכישה הזו רק 6 מיליון דולר. אינטוסל היתה חברת סטארט־אפ מרעננה שעוסקת בהקלה על עומסים ברשתות תקשורת סלולריות. 85 עובדיה הם כיום חלק מסיסקו ועל פי הערכות המהלך הקרוב לא צפוי לפגוע בהם.

 

לסיסקו יש היסטוריה של פיטורים בישראל ובעולם. "כלכליסט" דיווח באוקטובר 2013 על פיטוריהם של עשרות עובדים מ־NDS לאחר השלמת המיזוג בין החברות ועל עזיבתו של יוראי פלדמן, הטכנולוג הראשי של NDS, לאחר שנים רבות של עבודה בה. פלדמן היה אחד המנהלים הבכירים ב־NDS והסמכות הבכירה שלה בתחום לצד רפי קסטן, מנהל הפעילות המקומית והאחראי לפעילות העסקית.

 

באוגוסט 2013 הודיעה החברה העולמית על פיטוריהם של 4,000 עובדים, עשרות מהם בישראל, וביולי 2012 היא חתכה 2% מכוח האדם שלה. בשנים 2011–2013 פיטרה החברה העולמית כ־12 אלף עובדים, אך מכיוון שבאותן שנים היא המשיכה לבצע רכישות מצבת כוח האדם שלה לא השתנתה והיא עומדת כיום על 75 אלף עובדים, בדומה למספר העובדים ערב הפיטורים של אוגוסט שעבר.

 

מנכ"ל סיסקו העולמית ג'ון צ'יימברס. קיצוץ ב־20% ממצבת כוח האדם מנכ"ל סיסקו העולמית ג'ון צ'יימברס. קיצוץ ב־20% ממצבת כוח האדם

 

החברה העולמית מתמודדת עם ירידות ברווחים

 

עובדים בסיסקו דיווחו בשיחה עם "כלכליסט" על אווירת נכאים בחברה, אשר מביאה את רובם העובדים לעסוק ברשימות המפוטרים. השנים האחרונות היו קשות לסיסקו העולמית, והיא לא רוותה נחת מעסקיה ורשמה ירידה עקבית בהכנסותיה וברווחיה.

 

בחודש מאי האחרון פירסמה החברה את דו"חותיה לרבעון הקודם, לפיהם הרווח הנקי שלה עמד על 2.2 מיליארד דולר ברבעון או 42 סנט למניה, לעומת 2.5 מיליארד דולר או 46 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה ברבעון ירדו ל־11.5 מיליארד דולר לעומת 12.2 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי המתואם עמד על 51 סנט למניה. החברה צפויה לדווח מחר על תוצאות הרבעון האחרון שלה.

 

לצד הבעיות הפיננסיות חשה החברה העולמית באיום גובר ומתמשך מצד שחקניות רבות; עם החברות שמציבות לה תחרות נמנית באופן מפתיע פייסבוק. החברה שמאחורי הרשת החברתית משקיעה לאחרונה רבות בתחום של ציוד התקשורת, והיא שחררה לשוק פרוטוקול תקשורת המאפשר לחברות רבות להשתמש בפיתוחים שלה כדי לפתח תוכנה לניתוב תקשורת SDN. סיסקו, כיצרנית מובילה של מערכות חומרה לניתוב תקשורת, מנסה בכל הכוח להיכנס גם לתחום התוכנה, אך בינתיים מתקשה לעמוד בתחרות מבחינת הטכנולוגיה והמחירים.

 

לאחרונה מינתה החברה את איבט קנוף מקייבלויז'ן למנהלת פעילות הווידיאו שלה בניסיון להעיר אותה מהקיפאון שהיא נקלעה אליו, לדבריה. קנוף החילה שורה של שינויים בחברה, ובהם מינוי מנהלים חדשים לכלל הפעילויות, לרבות פעילותה בישראל.

 

מסיסקו נמסר בתגובה: "החברה אינה מגיבה לשמועות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x