דו"ח טכנולוגי
מה, אתה לא סלבריטאי? טוויטר שמה עליך קצוץ
קמפיין מי הקרח שנועד לסייע ללוקים במחלת לו גריג מוכיח שענקי ההייטק מעדיפים לעשות דאחקות מאשר לעזור לחולים, המעריץ מס' 1 של מריסה מאייר החל לקרוא להדחתה ומיקרוסופט רוצה להחליף לאקספלורר את השם
לטוויטר יש בשנים האחרונות רקורד לא מוצלח של התמודדות עם בריונות: פעם אחר פעם הוכח שהחברה פועלת לאט מדי, מאוחר מדי, בצורה מהוססת מדי. דברים הגיעו לכדי כך, שיש כבר דיבורים על הצורך באפליקציות שיעשו Block קבוצתי לטרולים קבועים. אם בסיבוב הקודם הרעש היה סביב בריונות ואיומי אונס כלפי פמיניסטיות בריטיות, כעת הוא סביב ההתנהלות של כמה חלאות כלפי בתו של רובין וויליאמס, זלדה. אחרי שורה של הצקות בעקבות התאבדותו של אביה, הודיעה זלדה שהיא עוזבת את הרשת החברתית.
טוויטר מיהרה להגיב ואמרה שהיא השעתה שני חשבונות של חלאות ושהיא שוקלת מחדש את המדיניות שלה בתחום ולא מוכנה שישתמשו בשירות שלה לרעה. איזה יופי, טוויטר, כולנו ממש מתרגשים פה; ומה על משתמשים שהם לא סלבריטאים או מקושרים לסלבריטאים - או שאין תועלת יח"צ מטיפול בהם?
קחו למשל את המקרה של אימני גנדי, יועצת משפטית שאיזה שרץ הטריד אותה ללא הרף. הוא קרא לה בשמות גנאי שהתבססו על מינה, מוצאה וההיסטוריה הרפואית שלה. גנדי חסמה אלף חשבונות פיקטיביים שלו - 1,000! - וניסתה פעם אחר פעם להתלונן בפני טוויטר.
התעללות בסתם משתמשים, לא כאלה שהתקשורת עוקבת אחריהם, תמשיך כפי שהתנהלה קודם לכן. לטוויטר אין עדיין פתרון לעניין הזה. גורמים בהנהלת הרשת החברתית אמרו שהם מתכוונים לשפר את הסיוע שהשירות מספק לבני משפחה אבלים. בהצלחה גם עם זה. בהצלחה גם לכם, משתמשי טוויטר שלא מתהדרים בתואר "סלבריטי"; מקרי בריונות צפויים להמשיך לפגוע בכם.
כשהתנהגות אווילית הופכת לוויראלית
למרבה השמחה, הפיד שלי בפייסבוק כמעט שלא מכיל אזרחים אמריקאים מהחוף המזרחי, כי אם הייתי נחשף ליותר מדי מהם, כנראה שהייתי צריך לראות מישהו שופך על עצמו דלי מלא מים עם קרח. על פי הנתונים של פייסבוק, 1.2 מיליוני סרטונים יחודיים כאלה הועלו לאתר בימים האחרונים.
מה? ובכן, מסתבר שיש איזו התערבות אווילית, במסגרתה אתה מאתגר מישהו או לתרום 100 דולר בקרן כלשהי שתומכת במאבק במחלת לו גריג, או שהוא שופך על עצמו דלי מי קרח. בארגון מדווחים שהם גרפו 5.5 מיליון דולר מההתערבות הזו, מה שאומר שיש 55 אלף בני אדם שהעדיפו להפרד ממאה דולר, לעומת 1.2 מיליונים שהעדיפו להוציא את עצמם קמצנים וסתומים ברשת.
שיעור האנשים שדנו בהתערבות המופרכת, אומרת פייסבוק, גבוה הרבה יותר ועומד על כ-15 מיליון. אז מצד אחד, 1.2 מיליון זה בערך עשירית האחוז ממשתמשי פייסבוק, כלומר לא הרבה; מצד שני, המגפה הזו מתפשטת במהירות באמצעות הטרשת החברתית.
כל כך מהר, שמנכ"ל פייסבוק עצמו, מארק צוקרברג, חש צורך(או על כל פנים יועצי היח"צ שלו חשו צורך) לצלם את עצמו שופך על עצמו מים קפואים. תזכורת: צוקרברג שווה כמה עשרות מיליארדים. הוא יכול להרשות לעצמו לתרום לא מאה אלא מאה אלף דולר מדי יום לשארית ימי חייו ועדיין יהיה יותר עשיר בסופם מאשר עכשיו. אבל הוא עדיין החליט שעדיף לו לשפוך מים על עצמו, כי זה מה שכולם עושים.
אז מי שמעוניין, יוכל למצוא ברשת סרטונים של אלון מאסק, מייסדי גוגל לארי פייג' וסרגיי ברין, מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה ועוד טיטאני הייטק שופכים על עצמם מים קרים במיוחד.
איזה מזל שיש את הקמפיין הזה שהזכיר להם שיש פה הזדמנות לעשות קצת יח"צ חיובי. בינתיים, אנשים כמו ביל גייטס תורמים מיליארדים למטרות ראויות. גם הוא, אגב, שפך על עצמו דלי מים. בשורה התחתונה: מי שרוצה לעזור לחולים יכול פשוט לתרום, בלי תרגילי יח"צ מטופשים.
המטרד החדש של מריסה מאייר
התקוות שמריסה מאייר תצליח להשיג נס ביאהו ולהפוך אותה לחברה ששווה משהו, או במינימום חברה שיודעת מה היא רוצה בחיים, התבדו. מאייר בתפקיד כמעט שנתיים והיא השיגה פחות או יותר כלום בפיתה. זו, צריך לומר, לא הבעיה של מאייר בהכרח; סביר הרבה יותר שהבעיה היא יאהו, בית הקברות למנכ"לים שאפתנים. (סטיב באלמר כנראה מודה למזלו על כך שלא הצליח לרכוש את החברה ב-2008; אם זה היה קורה, הרקורד שלו עם פרישתו היה כנראה גרוע יותר).
עכשיו יש לגברת מאייר מטרד חדש: אריק ג'קסון. הלה הוא בעל טור בפורבס ומשקיע ביאהו. הוא עושה בימים האחרונים כמה שיותר רעש כדי שידיחו את מאייר מתפקידה, זאת על מנת שימכרו את יאהו למישהו אחר. ג'קסון מתעקש שהוא בעד החברה, ושהוא מאמין בה, אבל שאין לו אמון במאייר. עד לאחרונה, הוא נחשב למעריץ של התקווה הבלונדינית הגדולה ומשהו פשוט הסתובב אצלו בראש.
יש רק בעיה אחת: אף אחד לא רוצה לרכוש את יאהו. החברה לא שווה כלום שכן ערכה מסתכם באחזקות שלה בחברות אחרות. ג'קסון רוצה שעליבאבא תרכוש את יאהו, אבל זו הודיעה פעם אחר פעם שאין לה כל כוונה להכניס כסף טוב למיטה חולה. ג'קסון היה מיואש מספיק כדי להציע את מיקרוסופט כרוכשת, אבל אין סיבה להניח שסאטיה נאדלה ירצה להיכנס לביצה כזאת; בפועל, אין ליאהו שום דבר שמיקרוסופט יכולה לרצות.
קצרצרים
1. מיקרוסופט עדיין נאבקת במורשת של האינטרנט אקספלורר 6, אולי הדפדפן המושמץ בכל הזמנים: אף שהגרסאות האחרונות של אינטרנט אקספלורר נחשבות לטובות מאור, בחברה אמרו שהם שקלו ברצינות לשנות את שם המותג "אינטרנט אקספלורר" לאור האיבה והסלידה שהוא מעורר. צוות המפתחים של הדפדפן עדכן שהיו דיונים ערים בנושא, ושהאפשרות הזו עדיין עומדת על הפרק.
2. עוד יום, עוד ניצול עובדים על ידי אפל: בדיקה שנערכה במפעלי ספקי החברה בסין, העלתה שוב שייצור הטלפונים גורר פגיעה מסיבית בעובדים. הבדיקה העלתה שורה של הפרות, ביניהן דרישות מוגזמות לעבודת שעות נוספות, תשלום חסר עבור ימי מחלה ואי עמידה בתנאי הבריאות והבטיחות. אפל מסרה בתגובה שהיא ערכה "שיפורים ניכרים" מאז הבדיקה הקודמת והיי, תראו, אייפון 6! עם ברומטר!
3. מכירים את האגדה על כך שההייטק הוא קטר הצמיחה? אתם יודעים, שאם ניתן לחברות ההייטק עוד הטבות, במיוחד הטבות מס, אז העושר שלהן יחלחל כלפי מטה, כי על כל איש הייטק יש כמה וכמה עובדים שמספקים לו שירותים והם יחיו מהכסף שהוא מוציא? אז לא כל כך. נהגי האוטובוסים של חברות ההייטק הגדולות - פייסבוק, גוגל, ואחרות - מתלוננים על שכר נמוך ועל שעות עבודה לא סבירות. לדברי הנהגים, הם עובדים במשמרות מחמש וחצי בבוקר ועד 11:00 בצהרים ואז שוב מחמש בערב עד תשע. בשש השעות שבין המשמרות, הם אמורים להיות בקרבת האוטובוסים שלהם. אסור להם לישון באוטובוסים והם נאלצים לישון במכוניות שלהם. אז ככה נראית הכלכלה מבוססת ההייטק.
4. דיווחנו לפני כשבועיים על מעלליו של הסמל הרוסי סניה סוטקין, שהביך את מאמצי ההסברה של רוסיה בכך שפרסם תמונות סלפי שלו מתוך שטח אוקראינה אף שרשמית צבא רוסיה מכחיש שפלש לאוקראינה. עכשיו סוטקין מבקש את עזרת הציבור. "יח"צ שלילי יצר לי בעיה קשה, אני זקוק לסיוע כלכלי" כתב ופרסם את מספר חשבון ה-WebMoney שלו. בתמונות החדשות סוטקין מופיע כשהוא ללא דרגות הסמל שלו. מוקדם יותר, כתב סוטקין בחשבון הטוויטר שלו ש"אני לא יכול לכתוב עכשיו, אני בצרות גדולות". טוב, לפחות הוא לא מפטרל סביב אבן בסיביר.