בשולי הרשת
איגנובל 2014: מה קורה במוח כשאתם רואים את ישו על טוסט?
המדענים שהתחפשו לדובי קוטב כדי לגלות מה מפחיד איילים, החוקר שהוכיח שקליפת בננה מחליקה יותר מקליפת תפוח כשדורכים עליה והמדינה שכללה את רווחי הפשע בכלכלתה; כל הזוכים בפרס לניסויים מדעיים שאף אחד לא צריך היה לעשות
מדי שנה מאז 1991 מתקיים, לצד טקס פרסי הנובל, טקס פרס איגנובל - שנקרא על שמו של איגנטיוס נובל, אחיו הפחות ידוע של אלפרד שאמנם לא המציא את הדינמיט, אבל המציא את הסודה לשתיה. הפרס מוענק על "מחקרים שלא ניתן לחזור עליהם, וגם לא כדאי". כמדי שנה, נציין את הזוכים הבולטים.
- שלמו 9,000 דולר - והצטרפו לרשת החברתית למיליונרים
- המסמסים המהלכים: נתיב לסמארטפונים בלבד
- אלבומי תמונות בני 500 שנה הועלו לרשת להנאתכם
הפרס בפיזיקה הוענק לקיושי מבוצ'י, שמדד את הכמות המדויקת של חיכוך בין נעל וקליפת בננה, כמו גם את החיכוך בין הקליפה לרצפה, ברגע שבו אדם דורך על קליפת בננה. המסקנה שלו היתה שקליפת הבננה מסוכנת במיוחד - יותר מקליפות תפוחים - משום שדריכה עליה יוצרת ג'ל סוכרי תחת לחץ. מבוצ'י הדגיש שאף אדם לא נפגע במהלך המחקר שלו.
הפרס לפסיכולוגיה מוענק לחוקרים שהגיעו למסקנה שאנשים שנשארים ערים בלילה סובלים יותר מנרקיסיזם, נטיה למניפולציות ולפסיכופטיות. הפרס לבריאות הציבור יוענק לשלושה צוותים שונים של חוקרים, שבדקו האם בעלות על חתולים מסוכנת לבעלים. הפרס למדעי המוח הוענק לחוקרים שביררו מה עובר במוחם של אנשים שרואים את דמות ישוע על צנים.
הממצא שכלבים נוטים לכוון את עצמם על פי הציר המגנטי בזמן שהם עושים את צרכיהם העניק לחוקרים שגילו אותו את פרס איגנובל לביולוגיה, בעוד הפרס לאמנות הוענק לחוקר שמדד את הכאב שחשים אנשים שמתבוננים ביצירת אמנות גרועה. פרס איגנובל לכלכלה הוענק לאיטליה על כך שמשרד האוצר שלה הכריז על כלכלת הפשע שלה כעל חלק מהכלכלה הלאומית במהלך מבריק להגדלת התוצר הלאומי. הפרס למדעי הקוטב הוענק לחוקרים שהתחפשו לדובי קוטב כדי לבדוק האם איילים חוששים מהם: הם גילו שאיילים רצים מרחק כפול פי שניים כאשר מתקרבים אליהם בני אדם לבושים כדובים מאשר כאשר מתקרבים אליהם סתם בני אדם.