רה"מ נתניהו הודיע על הקמת רשות להגנת סייבר
הרשות החדשה שתפעל במקביל למטה הסייבר הלאומי תהווה זרוע ביצועית. היא מיועדת להגנת המרחב האזרחי מפני איומי סייבר והקמתה תתבצע בידי ד"ר אביתר מתניה
- הון אנושי: לא כל 8 הוא 200
- הגנרל קית' אלכסנדר: "אנחנו הגיבורים שעצרו טרור, לא הנבלים"
- ראש ה-NSA בדימוס: מתקפות סייבר עולות 400 מיליארד דולר בשנה
ההחלטה על הקמת הרשות החדשה התקבלה בהמשך לעבודת מטה בנושא הסדרת ההיערכות הלאומית להגנה בפועל במרחב המקוון. העבודה הצביעה על הצורך בגוף ייעודי שיחבר בין המרחב האזרחי לעולם הביטחוני, ירכז את טובי המומחים ויוביל את כלל פעילות ההגנה בישראל בהסתכלות ארוכת טווח של האיומים בעולם הסייבר. למרות זאת, לא ברור כעת מה יהיו הסמכויות של הגוף החדש וכיצד הוא ישתלב ויפעל מול שאר גופי אבטחת המידע בישראל. רה"מ גם לא ציין את לוח הזמנים להקמת הגוף, מה שעלול לעכב את הקמתו.
נתניהו הנחה את מתניה להביא את המהלך לאישור הקבינט בתוך 60 יום ולהוביל את הקמת הרשות בתכנית רב-שנתית בשותפות עם הגופים הרלוונטיים. בפתיחת ישיבת הממשלה אמר נתניהו: "קיבלתי החלטה לפתח רשות לאומית לנושא הסייבר שתסדיר וגם תדאג להגנת כלל מדינת ישראל בנושא הסייבר. כלומר, לא רק ההגנה על המתקנים החשובים וגופי הביטחון, אלא כיצד להגן על אזרחי ישראל מפני התקיפות הללו".
"זוהי רשות חדשה, זה בעצם להקים 'חיל אוויר' נגד איומים חדשים ולא להסתמך רק על כך שהדבר הזה יתבצע מתוך גופים קיימים", הוסיף נתניהו, "אנחנו מתארגנים עם כוחות חדשים. יש לזה משמעות גדולה מאוד להגנתה של מדינת ישראל בעתיד".
ד"ר מתניה: "התמודדות עם איום הסייבר ברמה הלאומית ולעשורים קדימה - מהווה אתגר אסטרטגי שכל מדינות העולם נדרשות אליו. הקמת רשות לאומית להגנה בסייבר, במקביל למאמץ בניין כוח של טכנולוגיות מתקדמות וייחודיות, תבצר את מעמדה של מדינת ישראל כמובילה בתחום".
במדינת ישראל כיום מספר ארגונים האמונים על אבטחת מידע. חוץ ממטה הסייבר הלאומי שהוקם כגוף המרכז את האסטרטגיה בנושא, ניתן למנות את הרשות הממלכתית לאבטחת מידע שנמצאת בסמכות השב"כ וגופים שונים הפועלים תחת פיקוח של מגזרים שונים במשק ובמסגרת משרד הביטחון וצה"ל. לא ברור אם הגוף החדש יקבל סמכויות של CERT או שהוא ישמש כגורם מקשר בין ארגונים מקצועיים בלבד.