$
ועידת מובייל 2015
ועידת מובייל 2015

"חברה ישראלית זולה ב-25%-50% ממקבילה בעמק הסיליקון"

עו"ד ליאור אבירם בוועידת מובייל 2015: "בעמק הסיליקון מדברים על שווי לא שפוי, חלקם מדברים על בועה וחוששים ממנה. אצלנו יש שווי שאמנם עלה אבל הוא עדיין שפוי". דוד גוסרסקי, שותף בקרן ההון סיכון לייטספיד: "סטארט-אפ שמכוון לצרכים מידיים לא יעשה אקזיט משמעותי"

אופיר דור 13:5601.10.14

"אם אני משווה חברה ישראלית למקבילה בעמק הסיליקון אני חושב שהחברה הישראלית תהיה זולה יותר במשהו כמו 25%-50%. המשקיעים בעמק הסיליקון מדברים על שוו לא שפוי וחלקם מדברים על בועה וחוששים ממנה. אנחנו לא שם, אצלנו יש שווי שאמנם עלה אבל הוא עדיין שפוי", כך לדברי עו"ד ליאור אבירם, שותף וראש תחום הייטק במשרד עוה"ד שבלת ושות', בוועידת מובייל 2015, שהתייחס להבדל בשווי בין חברות ישראליות לחברות אמריקאיות. אבירם דיבר במסגרת פאנל שעסק בשאלה "האם ישראל היא לוקיישן חם להשקעה בטכנולוגיה?".

 


 

"כאשר סטארט-אפ מנסה לכוון לצורך מיידי וברור, יהיה לו קשה לייצר אקזיט משמעותי. היזמים צריכים להסתכל 3-5 שנים ולחשוב מה יהיו המגמות והצרכים אז", אמר דוד גוסרסקי, שותף בקרן ההון סיכון לייטספיד.

 

"הייתי מהסס להשקיע באבטחה במובייל למשל שזה תחום רווי", אמר גוסרסקי. "לעומת זאת בתחום של מחשוב לביש. נכנסים היום עוד ועוד סנסורים כמו בתחום הבריאות שמודדים דופק ולחץ דם ויש הרבה מאוד הזדמנויות לאפליקציות".

 

משתתפי הפאנל משתתפי הפאנל צילום: נמרוד גליקמן

 

לדברי אבי זאבי מקרן כרמל, "אנחנו עומדים לפני מהפכה בתחום השירותים הפיננסים. אפל עשתה צעדים חשובים בתחום הזה באמצעות שירות התשלומים החדש שלה, היא הציגה אפליקציה אחידה שנותנת את כל השירותים היומיומיים במקום אחד ואיפשרה לתת את השירותים הפיננסיים ביותר קלות דרך ה-NFC והזיהוי הביומטרי, אבל יש מקום לעשות צעד נוסף. בתחום התשלומים יש מקום לעשות דברים יותר נוחים ואמיתיים ולהציג שירותים יותר פרסונליים שנותנים תמיכה בהחלטות ואפילו מחליטים לבד מה הדבר הבא שכדאי לעשות".

 

רו"ח עופר סלע, שותף בפירמת KPMG סומך חייקין, אמר כי שירות התשלומים של אפל צפוי לשנות את עולם הפרסום במובייל. "החזון שהיה בשנות האלפים לגבי איך עולם הפרסום במובייל יעבוד קורם עור וגידים עכשיו שיש אמצעי תשלום. האפקטיביות של הפרסום במובייל נמוכה יחסית לאינטרנט ואמצעי התשלום יביא לשיפור האפקטיביות של הפרסום הזה. התחום שהיה מנומנם יתעורר עכשיו", אמר סלע.

 

שמיל לוי, שותף בקרן סקויה, טען כי "עדיין לא מיצינו את תחום המובייל. ב-2005 החלטנו להתחיל בתחום הפרסום למובייל ותשע שנים אחר כך המובייל עדיין לא דועך. כדאי להקים חברות שיעסקו במובייל כי אנחנו רק בתחילת המהפכה וואטסאפ הבאה יכולה לבוא מישראל".

 

לדברי לוי, "לישראלים יש יכולת להתכוונן לשווקים חדשים. הסיכוי של ישראלים לפנות להודו וסין יותר גבוה מאשר של אמריקאי שיושב בסיליקון ואלי שממוקד בשוק בארה"ב".

 

רמי ברכה, שותף בפיטנגו, דיבר על הקשיים שיהיו לחברות כמו אנוביט וצ'ק, מהאקזיטים הבולטים של הקרן בשנים האחרונות. "בשני המקרים זה התחיל טוב ונגמר טוב אבל באמצע היה פחות טוב וזה כמעט בלתי נמנע", אמר ברכה. "הפרמטרים בשתי החברות היו דומים כולל יזמים שבאו עם ברק בעיניים וידעו מה הם עושים. ההחלטה להשקיע היתה קלה בשני המקרים אבל אז התחילו לקרות דברים לא טובים".

 

לדברי ברכה, "בצ'ק היתה סטגנציה בגידול הלקוחות והמודל העסקי לא עבד. היינו צריכים להחליט האם אנחנו תומכים באופן עיוור בחברה או לא תומכים. הכי חשוב זה שיש לך צוות של יזמים שיודע להיות הראשון שמזהה שיש בעיה ולא צריך לבוא ולדפוק לו בראש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x