מנכ"ל אינטל: "אנחנו לא מתביישים בהפסדים שלנו בתחום המובייל"
במהלך כנס המשקיעים של החברה נדרש בריאן קרזניץ' להסביר למה חטיבת המובייל שלו הפסידה יותר ממיליארד דולר ברבעון האחרון. "כשאתה נכנס לתחום שנמצא במצב מתקדם, עליך להיכנס בשיא הכוח", אמר
אינטל היא אמנם מעצמת שבבים, אך אינה חסינה מטעויות והפסדים. במהלך כנס המשקיעים של החברה שנערך בשבוע שעבר הצהיר בריאן קרזניץ', מנכ"ל החברה: "אנחנו לא מתביישים באיחור שלנו בתחום המובייל, אנחנו לא מתגאים בכך, אבל גם לא מתביישים בו".
- חדשות רעות לאינטל: קוואלקום תייצר שבבי ARM לשרתים
- "יש קו דק שעובר בין הגדרת מדיניות אבטחת מידע להטמעתה"
- גוגל פיתחה אינטליגנציה מלאכותית שמזהה תמונות
הנושא עלה במהלך הסבריו על אפשרות של איחוד חטיבות מעבדי המובייל והמחשבים האישיים, מה שלטענתו יסייע לדחוף את מכירות מעבדי המובייל. חטיבת התקשורת והמובייל הראתה הפסדים במיליארדי דולרים השנה, מה שגרר תהיות בקרב משקיעי החברה.
חטיבת התקשורת והמובייל הפסידה יותר ממיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, והמכירות שלה ירדו מ-353 מיליון דולר ברבעון השלישי אשתקד לכמיליון ברבעון האחרון. בסך הכל החטיבה הפסידה כ-3.1 מיליארד דולר במהלך 2014, עם סך מכירות של כ-209 מיליון דולר. החטיבה הוקמה ב-2011, אך עד כה לא הצליחה אינטל להחדיר את מעבדיה לשוק המובייל בצורה נרחבת - והוא עדיין נשלט בידי מעבדים מבוססי ARM.
"כשאתה נכנס לתחום שנמצא במצב כל כך מתקדם, אתה חייב להיכנס פנימה בכל הכוח", הסביר קרזניץ'. "לא היינו שם", הוא הוסיף, תוך כדי שהוא מנסה להבהיר כיצד אינטל פספסה את התחום.
לטענתו, אינטל מתקדמת בצורה יפה. לדבריו החברה הצליחה לספק כ-40 מיליון מעבדים לטאבלטים, תקעה יתד בשוק הסיני על ידי שותפויות עם חברות כגון Rockchip, אסוס ולנובו. "אנחנו לא יכולים להסכים לעסק שגורם לנו להפסדים של מיליארדים, אבל זה המחיר הנדרש לחדור לתחום, ואנחנו מתכוונים לחדור לשם", אמר יו"ר החברה, אנדי בריאנט.
נעים להכיר: חטיבת מחשוב חדשה
איחוד חטיבות התקשורת והמובייל עם חטיבת מעבדי המחשבים האישיים צפויה להיכנס לתוקפה במהלך 2015, כך על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל. קרזניץ' הסביר שהאיחוד יאפשר לחברה לאחד את כל תהליכי הייצור, הפיתוח, השיווק והמכירות תחת מטריה אחת. בביזנס אינסיידר ציינו כי המהלך ישפר את התקשורת עם הלקוח העיקרי של אינטל בתחום, סמסונג, שהיא לקוח של מעבדי אינטל עבור רבים ממוצריה - הסמארטפונים וטאבלטים וכלה בהתקני אינטרנט הדברים.
החטיבה החדשה תיקרא חטיבת client-computing group ובראשה יעמוד סגן נשיא בכיר, קירק סקאוגן, שכיהן עד כה כמנהל חטיבת המחשבים האישיים. "במסגרת החטיבה לא יהיו יותר חומות, מידור וניהול נפרד בין החלקים שלה", סיכם קרזניץ' את המהלך.
הצהרתה של קוואלקום באותו הזמן על כניסתה לתחום מעבדי השרתים כנראה תרמה לאווירת הקרב ששידרו מנהליה הבכירים של ענקית השבבים. על החברה עברה שנה לא קלה שכללה שינויים ארגוניים ואף גל של פיטורים. לא ברור אם המהלך יאפשר לה לחדור ללב עסקי המובייל בהצלחה, אבל מה שבטוח זה שאם היא לא תצליח להפוך לשחקן משמעותי בתחום היא עלולה לשדר חולשה שתהפוך כניסה של מתחרים לתחומי הליבה שלה כגון מעבדי שרתים ומחשבים אישיים לאיום מוחשי הרבה יותר.