"ראיון סוף" נחת גם בחנות האפליקציות של אפל
הסרט, שעורר את זעמו של קים ג'ונג און, גרף כמיליון דולר ממכירות כרטיסים במספר מצומצם של בתי קולנוע בהם הושק. עדיין לא ידוע כמה הרוויחו גוגל ומיקרוסופט שכבר העלו אותו לשירותיהן המקוונים - אליהן הצטרפה עתה אפל
אפל העלתה לאייטיונס את הסרט "ראיון סוף", כחלק ממבצע השקתו המקוונת. זאת, לאחר שבתחילה נמנעה הענקית האמריקאית מלהצטרף למיקרוסופט וגוגל אשר העלו אותו לשירותיהן המקוונים. הסרט יימכר ב-6 דולר לצפייה בודדת וב-15 דולר להורדה.
- כך פרץ קים ג'ונג און את הדרך למהפכה בקולנוע המקוון
- "ראיון סוף" זכה ל-200 אלף הורדות בתוך 10 שעות
- הפצת "ראיון סוף" ברשת: מהפכה בעולם הקולנוע?
"ראיון סוף" (The Interview במקור) הוא קומדיה של אולפני סוני שעוסקת בשני עיתונאים שנשלחים לצפון קוריאה במטרה להרוג את קים ג'ונג און - מה שעורר את חמת ממשלת המדינה הקומוניסטית.
בתגובה, השיקה צפון קוריאה מבצע טרור מקוון: האקרים שככל הנראה קשורים אליה ביצעו סדרת פריצות מתקדמות לשרתי סוני ושחררו לרשת מידע פנימי רגיש, סרטים שטרם הושקו וגרמו לחברה היפנית נזקים של מיליוני דולרים. ההאקרים דרשו מסוני לבטל את יציאת הסרט לאקרנים ואף איימו במבצעי טרור כנגד בתי קולנוע שיקרינו אותו.
סוני היססה בתחילה ואף הודיעה כי תעכב את השקת הסרט, אך הפכה דעתה והשיקה אותו ברשת, בתצורה שלא מאפשרת לצפון קוריאה לחסום, להגביל או לצנזר אותו. "ראיון סוף" זכה למאות אלפי הורדות בשעות הראשונות לאחר עלייתו לרשת.
300 בתי קולנוע שבחרו להקרינו בארצות הברית גרפו הכנסות של כמיליון דולר.
זהו סרט הקולנוע הראשון שהופץ בצורה זו - בה שירותים מקוונים מקבלים עדיפות על פני בתי קולנוע פיזיים, מה שעשוי להוביל לשינויים מהותיים באופן הפצת סרטים בעתיד.
ההתקפות על סוני הובילו למשבר בינלאומי בין ארה"ב וצפון קוריאה, במסגרתו האשימה המעצמה המערבית את המדינה הקומוניסטית בטרור - האשמה ממנה התנערה צפון קוריאה ותקפה את מדיניות אובמה.