$
הייטק והון סיכון

אקזיט

Bottomline רכשה את אינטלינקס הישראלית ב-85 מיליון דולר

חברת אבטחת המידע פיתחה כלי חכם לזיהוי פעילות חשודה בשירותי בנקים ברשת, שמתבסס על ניטור כל פעולה שמבצע המשתמש. בחברה השקיעו קרן אסנד הישראלית, קרן אנסטנץ האוסטרלית ועוד

אסף גלעד 15:3913.01.15

חברת אבטחת המידע לתשלומים אינטלינקס (Intellinx) נרכשת על ידי חברת התשלומים האמריקאית Bottomline Technologies תמורת כ-85 מיליון דולר. העסקה כוללת תשלום במזומן של 66.7 מיליון דולר ועד תשלום במניות החברה הרוכשת בשווי של כ 18 מיליון דולר.

הנהנים העיקריים מעסקה זו הם המשקיעים, שהשקיעו סך הכל 6 מיליון דולר בחברה מאז 2005 וכן כמה מבכירי החברה. בין בעלי המניות העיקריים נמנים קרן אסנד הישראלית, והשותפה בקרן ליאורה לב; מנכ"לית אינטלינקס והמייסדת אורנה מינץ-דב; סמנכ"ל השיווק חגי שפר; ומשקיעים זרים נוספים דוגמת ארווינג פרנץ מאינמר, הקרן המשפחתית האוסטרלית אנסטנץ ורוברט בסט. הסיבוב האחרון שגייסה החברה התקיים רק ב-2006, אז גייסה 4 מיליון דולר לפי שווי של 12.5 מיליון דולר.

 

אורנה מינץ-דב, ממייסדי החברה אורנה מינץ-דב, ממייסדי החברה

 

בוטומליין תותיר את אינטלינקס כמרכז פיתוח עצמאי שמפתח מישראל טכנולוגיות אבטחת מידע לתשלומים אונליין. בוטומליין נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-980 מיליון דולר. אינטלינקס פיתחה טכנולוגיה ה'מצלמת' את התנהגות המשתמשים באתרים פיננסיים, כגון אתרי בנקים או חברות ביטוח, וביכולתה להגן בצורה זו מפני מתקפות והונאות סייבר, ולייצר התרעות מיידיות למנהלים או לחלופין לשחזר את האירועים באמצעות הקרנת "סרט המתקפה". הפתרון מקליט כל מסך וכל מקש שהוקש על ידי המשתמש ומזהה בזמן אמיתי התנהגות חריגה.בצורה זו, ניתן להקטין את הסיכון להדלפת מידע, לביצוע הונאת תשלומים, וכן להגביר את העמידה בדרישות הרגולציה של תשלומים ומניעת הלבנת הון. המתחרים העיקריים שלה הם SAS, אקטימייז ו-IBM.  .

 

אקזיט שני למייסדים

 

אינטלינקס מעסיקה כ-100 עובדים במשרדיה באור יהודה ובניו ג'רזי. לחברה כ-30 לקוחות בארץ, בהם בנק לאומי ומס הכנסה וכ-200 לקוחות בעולם, בהם בנקים, חברות ביטוח ואשראי, וכן ארגוני בריאות וגופים ממשלתיים, את שמם החברה מסרבת למסור. 70% מלקוחותיה הם גופים פיננסיים, 20% רשויות ממשלתיות וארגוני בריאותו-10% לא ידוע.

 

אינטלינקס היא חברת סייבר ישראלית נוספת שנרכשת בשנים האחרונות לאחר שהוכיחה כי היא יכולה לאבטח תהליכים בנקאיים ולמנוע מתקפות סייבר והלבנת הון. בין החברות שנמכרו בתחום ניתן להזכיר את טראסטיר שנמכרה בכ-600 מיליון דולר ל-IBM ואת ורהסייף שנמכרה בכ-100 מיליון דולר ל-F5.

 

בוטומליין תותיר את אינטלינקס כמרכז פיתוח עצמאי שמפתח מישראל טכנולוגיות אבטחת מידע לתשלומים אונליין. בוטומליין נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-980 מיליון דולר .

 

זהו האקזיט השני ברציפות של המייסדים אורנה מינץ-דב ובועז קרלבאום. השניים יסדו ומכרו את חברת התוכנה הארגונית סברהטק לחברת התוכנה הגרמנית Software AG ב-2005, ופיצלו ממנה את שירות אבטחת המידע, שהפך לאחר מכן לאינטלינקס. הטכנולוגיה המקורית שפותחה בחברה היתה זו של הקלטת התנהגות משתמשים תוך כדי עבודה על תוכנות ארגוניות, ובהמשך פיתחה החברה מעל מוצר זה שכבות של זיהוי רמאויות והונאות וניהול סיכונים. מינץ-דב מציינת כי אינטליקס רווחית כבר מספר שנים, וכי החברה מיעטה לגייס הון ממשקיעים והסתמכה כבר משלב מוקדם על הכנסות ממכירת המוצרים.

 

את החברה והמייסדים ליוו עו"ד ארז מזרחי, איילת אוסקר וניר שדה ממשרד עורכי הדין פירט וילנסקי מזרחי. את בוטומליין ייצגו עורכי הדין שחר הדר, ירון הרמן ורן מג'ר משרד עורכי הדין גרוס קלינהנדלר חודק הלוי גרינברג.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x