אוניברסיטאות מחפשות תורמים פוטנציאליים באמצעות לייקים
חברת evertrue סורקת את פעילות המדיה החברתית של בוגרי מוסדות אקדמיים בפייסבוק ובלינקדאין - כדי לזהות בעלי הון שיש סיכוי שיסכימו לתרום לאוניברסיטה
- המשקיעים מחפשים חד קרן, מוצאים סטארט-אפים כושלים
- BlueVine גייסה 18.5 מיליון דולר
- כסף לנסיעות: אובר גייסה 1.6 מיליארד דולר
החברה, שנוסדה בבוסטון ב-2010, בנתה מערכת שתזהה תחומי עניין של בוגרים באמצעות ניתוח העמודים שהם נרשמו אליהם בפייסבוק והפרסומים שעשו להם לייקים או שיתפו. באופן דומה המערכת סוקרת את פרופיל הבוגר בלינקדאין, כך שהיא יכולה להבין במה הוא עוסק, באילו חברות הוא עבד בעבר והיכן הוא מתנדב.
במקביל השיקה החברה אפליקציה סלולרית של רשת חברתית שתאפשר לבוגרים לתקשר זה עם זה ללא עלות. הנתונים שימסרו הבוגרים לרשת זו ישמשו את החברה במנגנון איתור הבוגרים. כך, למשל, ניתן יהיה לגלות אם הבוגר מתעניין בענף ספורט מסוים או הוא תומך במחקר מדעי כזה או אחר.
"השתמשתי במערכת במסע הגיוסים האחרון שלי כדי לראות מי מהבוגרים שלנו מתגורר או עובד עכשיו במונקו, וגיליתי שאחד מהם הוא מישהו שכדאי לי מאוד להכיר", אמר סקוט ניקולס, סגן נשיא פיתוח משאבים וקשרי בוגרים באוניברסיטת בוסטון.
מייסד החברה ברנט גרינה, לשעבר קפטן נבחרת הפוטבול של אוניברסיטת בראון, יזם את השירות לאחר שנדרש להוביל את קמפיין גיוס הכספים למפגש המחזור שלו. "הרשימות המיושנות שהיו לי לא סיפקו מידע בנוגע לאנשים שיכולים להתעניין בתרומה כזו", אמר. "בסופו של דבר נכנסתי ללינקדאין ולפייסבוק, שם באמת כולם נמצאים".
מחלקות גיוס הכספים באוניברסיטאות עובדות בשיטות של אפיון צרכני כדי לאתר תורמים פוטנציאליים. לפעמים הן מעסיקות חוקרים שמנתחים את פעילותם העסקית והחברתית של בוגרים. ואולם, הרשתות החברתיות מאפשרות למגייסי הכספים לאפיין את הבוגרים בקלות.