CorePhotonics גייסה 17.8 מיליון דולר
את סבב הגיוס הובילו קרן Amiti הישראלית-אמריקאית וסנדיסק. החברה מפתחת מנגנוני זום אופטי למצלמות מובייל, שמאפשרים לשפר משמעותית איכות תמונה גם בלי להכביד את הטלפון או לייקר אותו משמעותית
Corephotonics, החברה הישראלית שמפתחת מנגנון לזום במצלמות סלולריות, מגייסת 17.8 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו קרן Amiti הישראלית-אמריקאית, ענקית שבבי הפלאש סנדיסק, קבוצת המשקיעים הפרטיים OurCrowd של ג'ון מדבד. השתתפו בו גם מספר יצרניות מכשירים ותוכן סלולרי סיניות שיתמכו בהבאת המוצרים של החברה לייצור המוני.
- Colu גייסה 2.5 מיליון דולר מקרן אלף
- ג'נסיס יוצאת לגיוס קרן חדשה של 125 מיליון דולר
- אוניברסיטאות מחפשות תורמים פוטנציאליים באמצעות לייקים
את ההשקעה מטעם Amiti הוביל אלי ניר, בעברו סמנכ"ל הפיתוח של אודיוקודס. קודם לכן הושקעו בחברה 10.5 מיליון דולר על ידי קרן הוריזונס של המיליארדר הסיני לי קא-שינג, מאגמה של יהל זילקה ומודי רוזן, קרן בטא אנג'לס האירופית והמשקיע השבדי מייקל כהן.
קור פוטוניקס מעוניינת להביא יכולות מעולם מצלמות הסטילס למצלמות הסלולריות. היא פיתחה מנגנונים אלקטרוניים המאפשרים למצלמה סלולרית לעשות זום מכני, בניגוד לזום אלקטרוני הנהוג כיום. המנגנונים מאפשרים גם צילום בתנאי מחסור באור, משמשים כחיישן תלת מימדי ומבצעים ייצוב אוטומטי. כמה מהיכולות הללו קיימות במצלמות סלולריות גדולות יותר, כמו המצלמות של נוקיה, אך אלה נחשבות לכבדות ויקרות. בחברה מעוניינים לאפשר את היכולות הללו במצלמות סלולריות פשוטות.
מנכ"ל החברה ואחד מייסדיה, דוד מנדלוביץ', כיהן כמדען הראשי במשרד המדע בין השנים 2008-2010. הוא נחשב לאחד מהמומחים המוכרים בעולם לפיתוח התקנים אופטיים ומצלמות סלולריות, והוא זכור כמי שבשנת 2007 מכר את אייסקווד תמורת 30 מיליון דולר לידי חברת ההתקנים הניידים טסרה. המצלמות באיכות 3-12 מגה-פיקסל שפיתח היוו במשך שנים חלק בלתי נפרד מהטלפונים הסלולריים של סמסונג ויצרניות נוספות. קור פוטוניקס גם נבחרה בשנה שעברה לאחת משתי החברות הישראליות הראשונות ששיתפו פעולה עם קוואלקום בפיתוח משותף (החברה השניה היתה Magisto, השקעה נוספת של לי קא-שינג).
הייצור יתחיל השנה
קור פוטוניקס מגייסת מיליוני דולרים למרות שמצבה הפיננסי טוב; היא טרם סיימה לעשות שימוש במזומנים שגייסה לפני כשנתיים, ובנוסף לכך יצרן טלפונים סיני החל להעביר אליה תשלומי תמלוגים על שימוש בתכניותיה בייצור עתידי של מנגנונים למצלמות, ייצור שאמור לצאת לפועל לקראת סוף השנה.
עם זאת, הגיוס נועד לתמוך בהוצאות כבדות הכרוכות הן במעבר מנגנוני הזום של קור פוטוניקס לייצור המוני בסין, והן בהקמת מרכזי תמיכה עבור יצרניות סלולר ויצרניות מוליכים למחצה בסין ובארה"ב. נוסף על כך, הגיוס יסייע בפיתוח מחזור נוסף של מוצרים עתידיים שיושקו רק בעוד שנים. בחברה מועסקים כיום 32 עובדים, ובכוונתה לגייס 15 מהנדסי תוכנה.