בזק הסכימה להמשיך לחבר לקוחות לאינטרנט - עד שתושלם קליטתם אצל המתחרים
רפורמת הניוד עולה על הפסים הנכונים: אתמול הסכימה בזק שלקוחות שיתנתקו ממנה יישארו מחוברים לאינטרנט למשך 48 שעות נוספות עד שהספק המתחרה יסיים לקלוט אותם במערכת
מחלות הילדות של רפורמת התקשורת הקווית, שיצאה לדרך בשבוע שעבר, בדרך לחלוף. “ביממה האחרונה אנו חווים שינוי בתהליכי הניוד”, אמר ל”כלכליסט” איציק בן אליעזר, מנכ”ל אקספון. “החשוב שבהם הוא העברת הלקוח ללא ניתוק. אנו שמחים שהמגמה השתנתה, ובטוחים שבימים הקרובים רוב חילוקי הדעות ייפתרו”.
לדבריו, עד עכשיו חיברה אקספון כ־600 לקוחות לחבילה המשולבת, ולחברה הגיעו אלפי פניות בעקבות קמפיין הטלוויזיה שעמו עלתה החברה בסוף השבוע האחרון.
- הרפורמה בחבילות האינטרנט: בזק התחייבה לפתור את בעיות ניוד הלקוחות ביומיים הקרובים
- משרד התקשורת יוזם: ניתוק אוטומטי מבזק
- הרפורמה בשוק התקשורת הקווית יוצאת לדרך: סלקום ופרטנר ינסו לנגח את בזק במגרש הביתי
בפרטנר חזרו לחבר לקוחות לחבילה המשולבת לאחר שהשתכנעו שבאפשרותם להציע רציפות שירות. עם זאת, לטענת פרטנר, קצב החיבור עדיין אטי: מתוך אלפי פניות שהתקבלו אתמול רק עשרות לקוחות חוברו לשירות.
גם מנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר, שהגיע אתמול לביקור במטה חברת בזק כדי לפקח על יישום הרפורמה, הביע סיפוק מהתקדמות המהלך.
הפתרון שהושג אתמול הוא שגם לאחר שהלקוח מתנתק מבזק, הוא יישאר מחובר לאינטרנט למשך 48 שעות נוספות עד שהספק יסיים לקלוט אותו במערכת. במשרד התקשורת מנהלים דיונים מול בזק על הארכת פרק הזמן הזה.
במסגרת הרפורמה בזק מחויבת להחכיר את התשתית הקווית שלה לספקי האינטרנט, כך שאלו יוכלו להציע ללקוחותיהם חבילה משולבת של תשתית וספק. עד כה שני ספקי אינטרנט, 012 סמייל של פרטנר ואקספון, החלו להציע חבילות משולבות.
הרפורמה החלה ברגל שמאל: ספקי האינטרנט התקשו לחבר לקוחות לתשתית של בזק, והאצבע המאשימה הופנתה כלפיה בטענה שהיא נוקטת גרירת רגליים מכוונת. בשבוע הראשון לקוחות שהתנתקו מבזק היו עלולים להישאר ללא אינטרנט במשך מספר שעות עד שחוברו לשירות דרך ספק האינטרנט.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בבזק טענו כבר בתחילת המיזם כי משרד התקשורת הוציא לדרך את הרפורמה המורכבת בלוח זמנים קצר ביותר. עד 17 במאי תהליך הניוד ייעשה ידנית: וספק האינטרנט ישלח מייל או פקס לבזק וזו תטפל בפנייה. לאחר תאריך זה יהפוך התהליך לאוטומטי וממוכן.
בבזק סבורים כי שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן, שחתם על הרפורמה, החליט להקדים את מועד היישום שלה משיקולים פוליטיים, כדי שזו תתרחש לפני הבחירות. החבילות המשולבות של אקספון ופרטנר מוזילות בעשרות שקלים את מחיר ההתחברות לספק אינטרנט ולחברת תשתית.
עבור חבילת גלישה של 100 מגה גובה אקספון 99 שקל, ופרטנר 100 שקל בשנה הראשונה ו־120 שקל בשנה השנייה. לעומת זאת, חיבור נפרד לתשתית בזק במהירות זו עולה 110 שקל בשנה הראשונה ו־119 בשנה השנייה, ועבור הספק משלם הלקוח 60-20 שקל.
גורם בשוק התקשורת נשמע עדיין מסויג: "למרות השיפור עדיין מדובר בתחילת התהליך. השאלה הגדולה היא כיצד בזק תטפל בתקלות כשיהיו ומה השירות שהיא תיתן לספקי האינטרנט לאורך זמן". כמו כן הספקים עדיין מוטרדים מכך שבזק ממשיכה לבצע שיחות שימור אגרסיביות ללקוחות שמתבקשים להתנייד, בעוד משרד התקשורת רוצה שהיא לא תפנה ללקוחות עד אשר עברו בפועל לספק החדש.